НАЧАЛО Регулации

Джанет Йелън призовава за строга крипто регулация на срещата на Г-20

февруари 28, 2023 14:05 1 мин. четене
СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Джанет Йелън призовава за строга крипто регулация на срещата на Г-20

По време на срещата на министрите на финансите и управителите на централните банки от Г-20 министърът на финансите на САЩ, Джанет Йелън подчерта необходимостта от стабилна регулаторна рамка за криптовалутите.

Йелън уточни, че САЩ не са предложили категорична забрана на крипто дейностите, но подчерта важността на строгото регулиране. Тя също така спомена, че САЩ работят с други правителства по този въпрос.

Темата за крипто регулирането беше сред ключовите дискусии на срещата на Г-20, а Индия настоява за международно сътрудничество в тази област.

От Международния валутен фонд (МВФ) и Съвета за финансова стабилност (СФС) беше поискано да разработят съвместен документ за крипто, който да помогне за формулирането на координиран и всеобхватен политически подход.

Комисията по ценни книжа и фондови борси (SEC) на САЩ неотдавна засили усилията си за правоприлагане срещу крипто компании, като повдигна обвинения на няколко такива за различни нарушения.


ПРОЧЕТИ ОЩЕ: Защо институционалните инвеститори все повече шортват крипто пазара?


Междувременно управляващият директор на МВФ, Кристалина Георгиева също призова за по-строго регулиране на крипто активите, предупреждавайки, че може да се обмислят директни забрани, ако регулирането не успее или е твърде бавно.

Изпълнителният съвет на МВФ също така предостави насоки, които да помогнат на държавите да разработят ефективни крипто политики, като посъветва на криптовалутите да не се предоставя статут на официална валута или законно платежно средство.

Telegram

СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ

Подкрепете CryptoDNES

QR код към биткойн адреса:

QR код към етериум адреса:

Все още няма коментари!

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

Още Регулации Новини

Лидерите на Г-7 ще обсъдят глобални правила за криптовалутите

Очаква се през май лидерите на страните от Г-7, а именно Япония, Съединените щати, Обединеното кралство, Канада, Франция, Германия и Европейския съюз да очертаят глобална стратегия за сътрудничество в областта на дигиталните активи.

март 27, 2023 16:00 2 мин. четене

SEC предупреди инвеститорите за рисковете при крипто инвестирането

Комисията по ценните книжа и фондовите борси на САЩ (SEC) издаде “предупреждение за инвеститорите” относно рисковете от инвестиране в дигитални активи.

март 26, 2023 12:00 3 мин. четене

Ценни книжа ли са криптовалутите? Поглед към регулаторния и финансовия им статут

Нарастващата популярност на криптовалутите породи множество въпроси, включително дали те трябва да се считат за ценни книжа.

март 25, 2023 20:00 5 мин. четене

SEC предупреждава инвеститорите за рисковете в крипто

Комисията по ценните книжа и фондовите борси на САЩ (SEC) издаде “предупреждение за инвеститорите” относно рисковете от инвестиране в цифрови активи.

март 25, 2023 11:00 2 мин. четене