НАЧАЛО Биткойн

Хашрейтът на Биткойн се възстанови

декември 27, 2022 13:13 2 мин. четене
СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Хашрейтът на Биткойн се възстанови

След спада от 35% хеширащата мощност на Биткойн (BTC) се възстанови с пълна сила, докато миньорите са в дълбоки води с над $4 милиарда задължения.

През уикенда американските миньори на Биткойн трябваше да преустановят дейността си поради зимна буря, при която загинаха най-малко 34 души. 

Платформите бяха спрени поради честите прекъсвания на електрозахранването, които също така доведоха до това, че над 1.4 милиона домове останаха на тъмно.

Хашрейтът на Биткойн се възстановява с пълна скорост

Хешрейтът измерва изчислителната мощност в мрежа на криптовалути с доказателство за работа (PoW). Скоростта на хеширане се използва за определяне на състоянието, сигурността и трудността на добива на дадена блокчейн мрежа.

След резкия спад от 232 EH/s до дъното от 156 EH/s в събота, хеширащата мощност на BTC се възстанови с пълна скорост. Сега тя е на нивото от около 247 EH/s.

Миньорите помагат на Тексас

Докато някои миньори трябваше да изключат своите платформи поради прекъсвания на електрозахранването, миньорите в Тексас го направиха доброволно в сътрудничество с щата.


ПРОЧЕТИ ОЩЕ: Биткойн ще изненада инвеститорите следващата година


Също така, по-рано през февруари миньорите доброволно избраха да изключат оборудването си, за да помогнат на властите да пестят енергия. 

Проблеми при добива на актива

Хашрейтът на BTC е един от най-важните показатели за сигурността на мрежата. Спад на хешрейта с 35%, дори и за кратък период от време компрометира сигурността на Биткойн мрежата. 

Междувременно миньорите на актива водят свои собствени битки с общи задължения от над $4 милиарда. Една от най-големите компании в индустрията, Core Scientific подаде молба за обявяване в несъстоятелност тази година, имайки задължения на стойност над $1.3 милиарда. 

Telegram

СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ

Подкрепете CryptoDNES

QR код към биткойн адреса:

QR код към етериум адреса:

Все още няма коментари!

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

Още Биткойн Новини

Биткойн: Какви са настроенията на пазара в момента?

С края на януари инвеститорите започват да проявяват признаци на алчност към криптовалутите, каквито не са наблюдавани от повече от година, по данни на Coinglass.

януари 31, 2023 7:01 2 мин. четене

Биткойн: „Очаква ни дълга година“, твърди Б. Коуен

Крипто анализаторът Бенджамин Коуен разгледа историческото движение на цената на Биткойн (BTC) с цел да разбере какво може да предстои.

януари 30, 2023 20:00 2 мин. четене

Ще има тест за Биткойн преди да се изстреля – макроикономически експерт

Икономическият експерт Лин Олдън твърди, че макроикономическите условия подсказват за по-нататъшни ръстове на Биткойн (BTC) през следващите няколко месеца.

януари 30, 2023 14:10 2 мин. четене

Цената на Биткойн в Нигерия достигна $38,700

Цената на Биткойн в Нигерия се покачи до доста над нивата на световния пазар на фона на продължаващите усилия на централната банка да тласне гражданите си към дигитални пари.

януари 30, 2023 12:06 2 мин. четене