НАЧАЛО Биткойн

Криза на пазара: Публичните компании за Биткойн добив са затънали в дългове

декември 24, 2022 17:06 2 мин. четене
СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Криза на пазара: Публичните компании за Биткойн добив са затънали в дългове

Публичните компании за добив на Биткойн (BTC) имат колективни задължения в размер на над $4 милиарда, според Hashrate Index.

Според изявление на компанията, към 30 септември дългът на Core Scientific, която има най-много задължения, е приблизително $1.3 милиарда.

Сериозните колебания в криптодобивната индустрия се наблюдават по време на този мечи пазар – неотдавнашният фалит на Core Scientific е доказателство за нестабилността на сектора.

Въпреки че е най-големият публичен BTC миньор по хешираща мощност, Core Scientific се бори с дългове в продължение на много месеци, тъй като не може да изплаща месечните вноски по обслужването на дълга, според Hashrate Index.

Майнинг компаниите изпитват сериозни затруднения

Core Scientific не е единственият публично търгуван миньор на Биткойн, който се бори с дългове. Marathon, вторият по големина длъжник, дължи $851 милиона, предимно под формата на конвертируеми облигации, които дават възможност на притежателите им да ги конвертират в акции.

Greenidge, който се нарежда на трета позиция – дължи $218 милиона и е в процес на преструктуриране, за да намали дълга си.

Дълбоко затънали в дългове

При разглеждане на съотношенията на дълга към собствения капитал става ясно, че много от тези публични миньори имат прекомерни задължения.


ПРОЧЕТИ ОЩЕ: Криптовалутите ще се покачат чувствително, ако това се случи – CoinBureau


Анализаторът на Luxor, Яран Мелеруд, заяви:

Съотношение дълг към собствен капитал от 2 или повече се счита за рисково, но в нестабилната индустрия за добив на Биткойн то трябва да е значително по-ниско. В графиката по-долу можем да видим, че има много публични миньори с изключително високи съотношения на дълга към собствения капитал.

Core Scientific е с най-високо съотношение от 26.7, следвана от Greenidge с 18 и Stronghold с 11.1.

Argo са на четвърта позиция със съотношение 5.3 – след като случайно разкриха плановете си за фалит – заявиха, че “преговарят за продажба на някои от активите си и осъществяване на сделка за финансиране на оборудване, за да намалят дълга си и да подобрят ликвидността си“, според Мелеруд.

Поради неустойчиво високите нива на дълга в индустрията вероятно ще продължим да наблюдаваме повече преструктурирания и потенциално някои фалити. Започнахме да навлизаме в онази част от цикъла, в която слабите играчи се отстраняват.

Telegram

СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Още Биткойн Новини

AI и Биткойн: Как може изкуственият интелект да повлияе на крипто

AI предизвика сериозно вълнение с потенциала си за експоненциален растеж и си струва да се проучи влиянието му върху различни области, включително върху Биткойн.

юни 1, 2023 8:00 2 мин. четене

Цената на Биткойн падна до $23,000 в Австралия

Във вторник австралийското подразделение на Binance, най-голямата борса за криптовалути в света, отбеляза 20% разлика в цената на Биткойн в сравнение с други борси. Това показва, че клиентите са побързали да ликвидират позициите си.

май 31, 2023 14:00 2 мин. четене

Силната информираност за ценовото действие на Биткойн е това, което стимулира инвестициите според Avorak AI

Биткойн (BTC) се превърна в безспорен лидер в постоянно развиващия се пейзаж на криптовалутите. Потенциалът на Биткойн за значителна възвръщаемост привлече значителен интерес както от страна на индивидуални, така и от институционални инвеститори.

май 31, 2023 12:06 3 мин. четене

Етериум срещу Биткойн: Анализатор оценява потенциала на алткойна да задмине BTC

Бенджамин Коуен, стратег по криптовалутите, споделя своите виждания за потенциалното представяне на Етериум (ETH) в сравнение с Биткойн (BTC) в бъдеще.

май 31, 2023 10:00 1 мин. четене

Подкрепете CryptoDNES

QR код към биткойн адреса:

QR код към етериум адреса:

Все още няма коментари!

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.