НАЧАЛО Биткойн

Криза на пазара: Публичните компании за Биткойн добив са затънали в дългове

декември 24, 2022 17:06 2 мин. четене
СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Криза на пазара: Публичните компании за Биткойн добив са затънали в дългове

Публичните компании за добив на Биткойн (BTC) имат колективни задължения в размер на над $4 милиарда, според Hashrate Index.

Според изявление на компанията, към 30 септември дългът на Core Scientific, която има най-много задължения, е приблизително $1.3 милиарда.

Сериозните колебания в криптодобивната индустрия се наблюдават по време на този мечи пазар – неотдавнашният фалит на Core Scientific е доказателство за нестабилността на сектора.

Въпреки че е най-големият публичен BTC миньор по хешираща мощност, Core Scientific се бори с дългове в продължение на много месеци, тъй като не може да изплаща месечните вноски по обслужването на дълга, според Hashrate Index.

Майнинг компаниите изпитват сериозни затруднения

Core Scientific не е единственият публично търгуван миньор на Биткойн, който се бори с дългове. Marathon, вторият по големина длъжник, дължи $851 милиона, предимно под формата на конвертируеми облигации, които дават възможност на притежателите им да ги конвертират в акции.

Greenidge, който се нарежда на трета позиция – дължи $218 милиона и е в процес на преструктуриране, за да намали дълга си.

Дълбоко затънали в дългове

При разглеждане на съотношенията на дълга към собствения капитал става ясно, че много от тези публични миньори имат прекомерни задължения.


ПРОЧЕТИ ОЩЕ: Криптовалутите ще се покачат чувствително, ако това се случи – CoinBureau


Анализаторът на Luxor, Яран Мелеруд, заяви:

Съотношение дълг към собствен капитал от 2 или повече се счита за рисково, но в нестабилната индустрия за добив на Биткойн то трябва да е значително по-ниско. В графиката по-долу можем да видим, че има много публични миньори с изключително високи съотношения на дълга към собствения капитал.

Core Scientific е с най-високо съотношение от 26.7, следвана от Greenidge с 18 и Stronghold с 11.1.

Argo са на четвърта позиция със съотношение 5.3 – след като случайно разкриха плановете си за фалит – заявиха, че „преговарят за продажба на някои от активите си и осъществяване на сделка за финансиране на оборудване, за да намалят дълга си и да подобрят ликвидността си„, според Мелеруд.

Поради неустойчиво високите нива на дълга в индустрията вероятно ще продължим да наблюдаваме повече преструктурирания и потенциално някои фалити. Започнахме да навлизаме в онази част от цикъла, в която слабите играчи се отстраняват.

Telegram

СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ

Подкрепете CryptoDNES

QR код към биткойн адреса:

QR код към етериум адреса:

Все още няма коментари!

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

Още Биткойн Новини

Биткойн: Какви са настроенията на пазара в момента?

С края на януари инвеститорите започват да проявяват признаци на алчност към криптовалутите, каквито не са наблюдавани от повече от година, по данни на Coinglass.

януари 31, 2023 7:01 2 мин. четене

Биткойн: „Очаква ни дълга година“, твърди Б. Коуен

Крипто анализаторът Бенджамин Коуен разгледа историческото движение на цената на Биткойн (BTC) с цел да разбере какво може да предстои.

януари 30, 2023 20:00 2 мин. четене

Ще има тест за Биткойн преди да се изстреля – макроикономически експерт

Икономическият експерт Лин Олдън твърди, че макроикономическите условия подсказват за по-нататъшни ръстове на Биткойн (BTC) през следващите няколко месеца.

януари 30, 2023 14:10 2 мин. четене

Цената на Биткойн в Нигерия достигна $38,700

Цената на Биткойн в Нигерия се покачи до доста над нивата на световния пазар на фона на продължаващите усилия на централната банка да тласне гражданите си към дигитални пари.

януари 30, 2023 12:06 2 мин. четене