НАЧАЛО Биткойн

Биткойн ще изненада инвеститорите следващата година

27.12.2022 7:09 3 мин. четене
СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Биткойн ще изненада инвеститорите следващата година

Наскоро анализатор сподели, че Биткойн (BTC) ще се противопостави на всички традиционни теории за пазарните си цикли през 2023 г.

Псевдонимният анализатор, известен като TechDev, каза на своите последователи в Twitter, че BTC ще изненада тези, смятащи, че ценовите му цикли се определят от халвинга.

При това събитие, което се случва на четиригодишните интервали, възнагражденията за блоковете на миньорите на Биткойн се намаляват наполовина, което според много инвеститори играе роля за оказване на натиск върху цената. 

Кога може да стартира следващия бичи пазар?

TechDev прогнозира, че независимо от халвинга, BTC ще влезе в бичи пазар около началото на следващата година.

Анализаторът прогнозира, че отскокът на Биткойн през следващата година ще съвпадне с отслабването на щатския долар, което той съпоставя с китайските десетгодишни облигации, за да изобрази цикъл на глобална ликвидност.

bitcoin

TechDev също така твърди, че най-голямата криптовалута е достигнала върха си през април 2021 г., а не през ноември, което означава, че мечият пазар е по-дълбок, отколкото мнозина смятат, и следователно е по-близо до обрат. 

Той използва Лайткойн (LTC) като пример за монета, която е достигнала по-нисък връх през ноември, а не необичайния, малко по-висок връх, наблюдаван при Биткойн.

BTC “достигна върха” през април 2021 г. според мен.

Структурата на LTC (оранжево) е по-лесна за разбиране от повечето.

[…] Мнозинството все още изглежда не разбира, че корективните вълни могат да направят нови върхове.

Преди и аз бях част от това мнозинство.

litecoin bitcoin comparison


ПРОЧЕТИ ОЩЕ: САЩ не може да определи какво е „крипто брокер“ – отлага правилата за дънчно докладване


Каква е функцията на халвинга на Биткойн?

Това е събитие, което се случва веднъж на приблизително четири години в мрежата на Биткойн. Това е програмиран процес, който намалява скоростта, с която се генерират и пускат в обращение нови монети. 

Целта е да се гарантира, че общото предлагане на Биткойн нараства с предсказуем и контролиран темп, и в крайна сметка да се ограничи общият брой BTC, които някога ще бъдат в обращение, до 21 милиона.

Халвингът работи чрез намаляване на броя на новите биткойни, които се генерират и освобождават с всеки блок, който се добавя към блокчейна. Това намаляване се извършва на всеки 210,000 блока. 

Първият халвинг се случи през 2012 г., вторият – през 2016 г., а третият – през 2020 г. 

Събитието има значителни последици за мрежата на актива и нейните участници. То може потенциално да доведе до недостиг на биткойни и да увеличи стойността им, оказва влияние и върху икономиката на добива, тъй като намаленото възнаграждение за блок означава, че миньорите ще печелят по-малко за усилията си. Това би могло да доведе до напускане на мрежата от някои миньори, което потенциално може да доведе до намаляване на общата скорост на добив в мрежата.

Telegram

СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Още Биткойн Новини

Биткойн и криптовалутите по пътя на глобалното приемане

Бивш анализатор на Bloomberg предположи, че основите на анализа на блокчейн сектора показват тенденция към широко приемане на криптовалутите.

01.03.2024 19:35 2 мин. четене

Финансов гигант започва да предлага Биткойн ETF на клиентите си

Възходът на спот ETF-ите за Биткойн бързо набра скорост, привличайки значителен интерес от страна на институционалните инвеститори.

01.03.2024 19:00 1 мин. четене

Биткойн миньорите не продават, въпреки скока на цената

На фона на значителните колебания в цените на Биткойн, миньорите ефективно поддържаха постоянни позиции през февруари. 

01.03.2024 19:00 2 мин. четене

Топ американска банка се насочва към Биткойн ETF

Инвестиционната банка Morgan Stanley проучва възможността за добавяне на спот ETF за Биткойн към своята брокерска платформа, като по този начин може да се превърне в пионер в тази област сред големите мрежи от регистрирани инвестиционни консултанти (RIA) и брокерски платформи.

01.03.2024 17:00 1 мин. четене

Подкрепете CryptoDNES

QR код към биткойн адреса:

QR код към етериум адреса:

Все още няма коментари!

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.