НАЧАЛО Биткойн

Биткойн ще изненада инвеститорите следващата година

декември 27, 2022 7:09 3 мин. четене
СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Биткойн ще изненада инвеститорите следващата година

Наскоро анализатор сподели, че Биткойн (BTC) ще се противопостави на всички традиционни теории за пазарните си цикли през 2023 г.

Псевдонимният анализатор, известен като TechDev, каза на своите последователи в Twitter, че BTC ще изненада тези, смятащи, че ценовите му цикли се определят от халвинга.

При това събитие, което се случва на четиригодишните интервали, възнагражденията за блоковете на миньорите на Биткойн се намаляват наполовина, което според много инвеститори играе роля за оказване на натиск върху цената. 

Кога може да стартира следващия бичи пазар?

TechDev прогнозира, че независимо от халвинга, BTC ще влезе в бичи пазар около началото на следващата година.

Анализаторът прогнозира, че отскокът на Биткойн през следващата година ще съвпадне с отслабването на щатския долар, което той съпоставя с китайските десетгодишни облигации, за да изобрази цикъл на глобална ликвидност.

bitcoin

TechDev също така твърди, че най-голямата криптовалута е достигнала върха си през април 2021 г., а не през ноември, което означава, че мечият пазар е по-дълбок, отколкото мнозина смятат, и следователно е по-близо до обрат. 

Той използва Лайткойн (LTC) като пример за монета, която е достигнала по-нисък връх през ноември, а не необичайния, малко по-висок връх, наблюдаван при Биткойн.

BTC „достигна върха“ през април 2021 г. според мен.

Структурата на LTC (оранжево) е по-лесна за разбиране от повечето.

[…] Мнозинството все още изглежда не разбира, че корективните вълни могат да направят нови върхове.

Преди и аз бях част от това мнозинство.

litecoin bitcoin comparison


ПРОЧЕТИ ОЩЕ: САЩ не може да определи какво е „крипто брокер“ – отлага правилата за дънчно докладване


Каква е функцията на халвинга на Биткойн?

Това е събитие, което се случва веднъж на приблизително четири години в мрежата на Биткойн. Това е програмиран процес, който намалява скоростта, с която се генерират и пускат в обращение нови монети. 

Целта е да се гарантира, че общото предлагане на Биткойн нараства с предсказуем и контролиран темп, и в крайна сметка да се ограничи общият брой BTC, които някога ще бъдат в обращение, до 21 милиона.

Халвингът работи чрез намаляване на броя на новите биткойни, които се генерират и освобождават с всеки блок, който се добавя към блокчейна. Това намаляване се извършва на всеки 210,000 блока. 

Първият халвинг се случи през 2012 г., вторият – през 2016 г., а третият – през 2020 г. 

Събитието има значителни последици за мрежата на актива и нейните участници. То може потенциално да доведе до недостиг на биткойни и да увеличи стойността им, оказва влияние и върху икономиката на добива, тъй като намаленото възнаграждение за блок означава, че миньорите ще печелят по-малко за усилията си. Това би могло да доведе до напускане на мрежата от някои миньори, което потенциално може да доведе до намаляване на общата скорост на добив в мрежата.

Telegram

СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ

Подкрепете CryptoDNES

QR код към биткойн адреса:

QR код към етериум адреса:

Все още няма коментари!

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

Още Биткойн Новини

Биткойн: Сенатор иска да направи BTC законно платежно средство

Въпросният сенатор също така внесе подобен законопроект, който има за цел да превърне Биткойн в законно платежно средство през 2022 г., но той постигна успех.

януари 27, 2023 21:00 2 мин. четене

Биткойн може да стигне до $35,000 преди корекция – според икономист

Известния икономист Алекс Крюгер изрази бичи настроения по отношение на Биткойн (BTC), заявявайки, че актива може да направи масивно рали през 2023 г.

януари 27, 2023 19:00 2 мин. четене

Цените на криптовалутите днес: анализ, прогнози и какво ни подготвя крипто пазара в бъдеще

Какви са цените на криптовалутите днес? Нека видим как се движи пазара и какво ни очаква.

януари 27, 2023 18:30 5 мин. четене

Goldman Sachs: Биткойн e най-добре представящия се актив в света

Въпреки фалитите и спада на цените на повечето криптовалути, на които крипто сектора стана свидетел през 2022 г. банковият гигант Goldman Sachs класира Биткойн като най-добре представящия се актив в света през тази година.

януари 27, 2023 17:35 1 мин. четене