НАЧАЛО Биткойн

Сериозен спад на хеширащата мощност на Биткойн – очакват се още понижения

декември 25, 2022 18:49 2 мин. четене
СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Сериозен спад на хеширащата мощност на Биткойн – очакват се още понижения

Продължаващата буря в САЩ оказа силно въздействие върху индустрията на Биткойн добив, като много фирми преустановиха дейността си. 

Хиляди домове и предприятия в цялата страна останаха без ток през този празничен уикенд на фона на зимната буря, която събори електропроводи с ветрове и обилен сняг. Температурите се понижиха опасно ниско, при което загинаха най-малко 22 души, съобщи CNN.

В мрежата на Биткойн настъпиха сериозни сътресения, като хешрейтът – показател за това колко изчислителна мощност се използва за обработка на транзакциите – спадна значително. 

Само от събота насам показателят загуби повече от 30% – от 230 EH/s до 155 EH/s, сочат данни на CoinMetrics. Много големи миньори спряха работа, след като Националната метеорологична служба предупреди за предстоящите трудни условия.

Фирмата за добив Riot Blockchain заяви, че затваря предприятието си в Рокдейл, Тексас, заради екстремните метеорологични условия. Други миньори предприеха подобни мерки. 

Компанията Core Scientific, която наскоро подаде молба за защита от фалит, заяви, че ще „участва в многобройни ограничения на електрозахранването, за да помогне за стабилизирането на електрическата мрежа“.


ПРОЧЕТИ ОЩЕ: САЩ не може да определи какво е „крипто брокер“ – отлага правилата за дънчно докладване


Очаква се производството на BTC да спадне през това време, заявиха от компанията в Twitter.

„Моля, бъдете подготвени за някои възходи и спадове този уикенд, тъй като се справяме със зимната буря“, заяви в социалната мрежа Нийл Галоуей, директор на добивните операции в Compass Mining. Той добави, че обектите му в Тексас са изключени. 

Метеорологичното събитие създаде уникален набор от предизвикателства за американските миньори. Те зависят от достъпа до надеждно електричество, за да извършват операции, и всяко по-продължително прекъсване на електрозахранването има сериозни последици за способността им да продължат бизнеса си. Според Центъра за алтернативни финанси в Кеймбридж на САЩ се пада най-големият дял от световния хешрейт на Биткойн – най-малко 37%.

Telegram

СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ

Подкрепете CryptoDNES

QR код към биткойн адреса:

QR код към етериум адреса:

Все още няма коментари!

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

Още Биткойн Новини

Биткойн: Анализатор прогнозира продължение на бичия сценарий – ето защо

Криптостратегът Майкъл ван де Поуп смята, че Биткойн (BTC) е готов за значително движение нагоре, тъй като е пробил над критично ниво.

февруари 9, 2023 11:00 2 мин. четене

Големите инвеститори се насочват към Биткойн

CoinShares, мениджър на цифрови активи, съобщи, че институционалните инвеститори влагат пари в Биткойн (BTC) и други цифрови активи за четвърта поредна седмица.

февруари 9, 2023 7:00 1 мин. четене

Биткойн навлиза в бичи пазар, очаква се възход – CryptoQuant

Главният изпълнителен директор на CryptoQuant сподели мнението си за текущата траектория на Биткойн и е убеден, че водещата криптовалута е готова за голям пробив.

февруари 8, 2023 9:59 3 мин. четене

Биткойн: Ето какъв е най-лошия случай – Б. Коуен

Анализаторът Бенджамин Коуен определи целева цена за Биткойн (BTC) в случай на значителен срив на най-голямата криптовалута.

февруари 8, 2023 8:00 2 мин. четене