НАЧАЛО Биткойн

Халвингът на Биткойн може да разочарова някои инвеститори

октомври 14, 2023 18:00 2 мин. четене
СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Халвингът на Биткойн може да разочарова някои инвеститори

Крипто анализаторът Никълъс Мертен твърди, че предстоящото халвинг събитие на Биткойн (BTC) през 2024 г. може да не предизвика очакваното съживяване на бичия пазар, противно на очакванията на много търговци и анализатори.

Мертен твърди, че въздействието на това няма да послужи като значителен катализатор, разграничавайки своята гледна точка от тази на други анализатори.

Биткойн преминава през халвинг събития приблизително на всеки четири години, което намалява наполовина възнагражденията за добив на BTC и съответно намалява притока на ново предлагане на пазара. Очаква се предстоящото такова събитие да се случи на 15 април.

Според Мертен:

“Съществува преобладаващо погрешно схващане. Макар че халвингът технически намалява процента на инфлация наполовина, проблемът се състои в намаляващия ефект на това намаляване в номинално и реално изражение с течение на времето. Това изяснява и защо възвръщаемостта на Биткойн намалява с течение на времето. Неговото разрастване не е толкова бързо, колкото някога.

Следващото халвинг събитие ще доведе до намаляване на възнагражденията на миньорите от приблизително 6,25 BTC на блок до 3.125 BTC на блок. Мертен твърди, че поради относително скромната стойност на това намаление в сравнение с общата пазарна капитализация на BTC е съмнително, че то може да подтикне към значително рали

На дневна база това означава 450 Биткойн токена по-малко, или около $12 милиона по-малко потенциален натиск за продажба при текущите пазарни курсове. Въпреки че тези цифри могат да изглеждат значителни, в сравнение с оценката и мащаба на пазара на Биткойн, перспективите стават по-малко оптимистични.

Вземете предвид пазарната капитализация на Биткойн и текущата оценка на активите му, а не целия пазар на криптовалути. Понастоящем пазарната капитализация на Биткойн възлиза на около $523 милиарда, което представлява близо половин трилион долара пазарна капитализация.

Telegram

СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Още Биткойн Новини

Започва ли война сред общността на Биткойн?

Неотдавнашно разкритие на разработчик на Bitcoin Core предизвика вълнение в общността на Биткойн (BTC), намеквайки за потенциален вътрешен конфликт.

декември 7, 2023 21:00 2 мин. четене

Крипто търговията на Robinhood е достъпна вече и в Европа

В четвъртък Robinhood Markets направи важна стъпка, като стартира услуги за търговия с криптовалути за клиенти в Европейския съюз, навлизайки на пазар, белязан от по-ясни регулаторни насоки, особено в момент, когато крипто компаниите са подложени на интензивен контрол в САЩ.

декември 7, 2023 17:30 1 мин. четене

Европа променя мнението си за Биткойн? Нов документ описва потенциала на криптовалутата

Неотдавнашна публикация на Европейската централна банка (ЕЦБ) предизвика разговори в криптовалутната общност, предлагайки нова перспектива за влиянието на Биткойн върху световната икономика, особено в регионите с висока инфлация.

декември 7, 2023 15:00 3 мин. четене

Ето кога Биткойн може да достигне своя връх според пазарен експерт

Пазарният пейзаж, наблюдаван от опитния крипто аналитик Бенджамин Коуен, разкри интригуващи сигнали, които биха могли да повлияят на траекторията на Биткойн (BTC).

декември 7, 2023 12:30 2 мин. четене

Подкрепете CryptoDNES

QR код към биткойн адреса:

QR код към етериум адреса:

Все още няма коментари!

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.