Home

Биткойн миньорите продължават с масовите разпродажби повече от месец

17.06.2024 16:30 2мин. четене
СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Биткойн миньорите продължават с масовите разпродажби повече от месец

Днес стават 33 дни от продължаващата фаза на капитулация на миньорите, като историческите данни показват средна продължителност от 41 дни.

Тази продължителност показва, че много от миньорите са били под финансово напрежение след последното халвинг събитие, което направи операциите им нерентабилни. От най-високата си точка на 26 май хеширащата мощност е спаднала с над 12 %. Въпреки това миньорите очакваха спад от 25% след халвинга, който не се случи.

Устойчивостта произтича от две основни причини. Първата е голямото търсене на транзакции с Биткойн, което води до увеличаване на таксите за тях, особено подкрепено от Runes и Inscriptions.

Другата причина е стратегическото изграждане на резерви от страна на миньорите заедно с разпродажби на Биткойн за постигане на оперативна устойчивост.

Само през последния месец миньорите са продали повече от 3,000 BTC, продължавайки тенденцията, наблюдавана от декември 2023 г. насам, възпроизвеждайки моделите, наблюдавани през периода 2017-2018 г.

Данните на Glassnode показват, че от октомври 2023 г. насам салдата на миньорите са намалели с около 30,000 BTC. Това се приема като негативно за бъдещето на Биткойн, тъй като миньорите продължават да продават токените, което предизвиква низходящ натиск върху пазара и оказва негативно влияние върху ценовата динамика на водещия крипто актив.

В кратко обобщение, докато се ориентират в трудностите, следващи халвинга, миньорите използват приходите от такси за транзакции заедно със стратегически финансови мерки, за да ги преодолеят, но постоянните продажби на BTC от тяхна страна, все още остават решаващ фактор за динамиката на пазара на Биткойн, както и за ценовите тенденции.

Telegram

СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Още Биткойн Новини

Нова анкета разкрива какво ще правят инвеститорите в Биткойн след изплащането на Mt. Gox

Въпросът, който вълнува повечето крипто инвеститори, е какво ще се случи, след като Mt. Gox разпредели потребителските компенсации – ще има ли масови разпродажби, или хората ще задържат?

18.07.2024 19:30 2мин. четене

Негатативен индикатор може да сигнализира за скок в цената на Биткойн

Компанията за ончейн данни Santiment отбеляза значителен спад в броя на криптовалутните портфейли, в които има Биткойн (BTC).

18.07.2024 15:30 1мин. четене

Биткойн: Добивна компания обмисля продажба, поради нарастващата конкуренция

Съобщава се, че компанията Cipher Mining проучва възможността за продажба след интерес от страна на потенциални купувачи, според Bloomberg.

18.07.2024 12:30 1мин. четене

Милиардер счита, че Доналд Тръмп е най-добрият избор за Биткойн потребителите

Все повече финансови експерти, анализатори и изпълнителни директори на технологични компании смятат, че потенциалният втори мандат на Доналд Тръмп е правилният път за Биткойн и криптовалутите като цяло.

18.07.2024 9:00 1мин. четене

Подкрепете CryptoDNES

QR код към биткойн адреса:

QR код към биткойн адреса:

Все още няма коментари!

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.