Home

Ето защо цените на алткойните спаднаха миналата седмица

17.06.2024 12:32 2мин. четене
СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Ето защо цените на алткойните спаднаха миналата седмица

Крипто анализаторът Майкъл ван де Поуп представи анализ на неотдавнашния спад на цените на алткойните и сподели своите виждания за бъдещето на пазара.

Той отбеляза, че основните алткойни са поевтинели с повече от 30-40% през последните две седмици, а други на с още повече. Анализаторът подчерта влиянието на пазарната доминация на Биткойн върху алткойните, като предположи, че обрат в тази метрика може да означава ново рали за алткойните.

Основни фактори

Според него основен фактор, допринасящ за настоящия спад на пазара, е несигурността около спот Етериум ETF в САЩ. Въпреки че тези ETF-и получиха частично одобрение от SEC, те все още не са регистрирани, което предизвиква объркване и оказва негативно влияние върху пазарните нагласи.

Майкъл подробно описа процеса на одобрение, който включва 19b-4 формуляри (обхващащи техническите спецификации и съответствието със SEC) и S1 формуляри (отнасящи се до борсовите листвания). Смята се, че именно забавянето на листването на тези ETF-и увеличи натиска върху пазара.

Анализаторът смята, че след като тези спот ETF-и бъдат регистрирани, Етериум може да бъде класифициран като стока, подобно на Биткойн. Това класифициране може да доведе до увеличаване на институционалните инвестиции и по-широко приемане на Етериум и други криптовалути.

Той посочи още, че по-ниската от очакваното инфлация в САЩ първоначално е предполагала възможно спиране на повишаването на лихвените проценти от Федералния резерв, но продължаващата ястребова позиция на Фед е запазила несигурността на пазара. Алткойните се представят добре в среда с ниски лихвени проценти и висока ликвидност, каквито в момента липсват.

Може ли да видим възстановяване?

Въпреки настоящите негативни перспективи има индикатори за потенциално възстановяване на пазара. Ван де Поуп се надява да види обрат на пазара в рамките на следващите една до две седмици. Той подчерта значението на доминацията на Биткойн спрямо алткойните, като отбеляза, че тези токени не се представят добре поради силното представяне на Биткойн спрямо тази метрика.

Telegram

СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Още Биткойн Новини

Хард форкът на Cardano наближава – какво следва за цената на ADA?

Cardano (ADA) може да види значителни ценови движения през следващия месец с предстоящия хард форк Chang.

19.07.2024 19:30 2мин. четене

Биткойн проби $66,000 и продължава да върви нагоре

Биткойн (BTC) отново се върна на бичия път, като се приближи до ключовата бариера от $70,000.

19.07.2024 19:03 1мин. четене

XRP китовете правят големи движения на фона на волатилността на цените

Популярният алткойн XRP преживява сериозна активност от страна на китовете на фона на продължаващата волатилност на цените.

19.07.2024 18:30 1мин. четене

Биткойн може да продължи нагоре, ако задържи това ниво на подкрепа

Аанализаторът Бенджамин Коуен предполага, че вероятността Биткойн (BTC) да отбележи значително ценово повишение ще нарасне, ако успее да надмине ключова пълзяща средна.

19.07.2024 17:30 1мин. четене

Подкрепете CryptoDNES

QR код към биткойн адреса:

QR код към биткойн адреса:

Все още няма коментари!

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.