НАЧАЛО Блокчейн

Google Cloud ще въведе услуга за разработчиците на Етериум

октомври 28, 2022 11:02 3 мин. четене
СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Google Cloud ще въведе услуга за разработчиците на Етериум

На 27 октомври 2022 г. Google Cloud Platform (GCP) обяви, че ще въведе услуга за хостинг на крипто нодове, наречена Blockchain Node Engine.

GCP обяви, че първоначално ще поддържа хостинг на Етериум нодове, като рационализира досадния процес на ръчното им създаване.

Как да разположите Етериум нод в Google Cloud

Разработчиците могат да разгръщат нодове с една операция, като посочват в коя мрежа ще работи – например в тестова мрежа или основна мрежа.

Преди това те трябваше да разгърнат изчислителна инстанция, да инсталират клиент на Етериум, например Geth или Parity и да изчакат нода да изтегли всички данни от блокчейна. Този процес можеше да отнеме няколко дни. Изчислителната инстанция по същество е виртуална машина, разположена в облака. Виртуалната машина е файл, който при разгръщане се превръща в отделен виртуален компютър със собствена операционна система.

Google също така ще скрие нодовете зад защитна стена на виртуален частен облак, за да предотврати неоторизиран достъп. Разработчиците могат също така да изберат да спомогнат за намаляване на DoS атаките чрез Cloud Armor – функция, която е от решаващо значение за гарантиране, че техният нод ще остане оперативен и няма да претърпи намалена производителност. Google ще рестартира даден нод ако се случи прекъсване на работата.

Опасения, свързани с централизацията на Етериум

Пускането на нодове в Google Cloud може веднага да предизвика притеснения за централизация. Тези нодове в крайна сметка просто ви позволяват да използвате Етериум по частен и ненадежден начин. По същество ще можете сами да проверявате данните, вместо да разчитате на мрежата. Можете също така да използвате децентрализирани приложения по-частно, без да разкривате адресите на портфейлите и крипто баланса си пред други нодове.

Опасенията за централизация възникват главно, когато нодовете решат да станат валидатори като изпратят конкретна транзакция, която блокира техните депозирани ETH. За да станете валидатор, е необходимо да заключите 32 ETH.


ПРОЧЕТИ ОЩЕ: Крипто зимата удари приходите на Google


Но преди Сливането на Етериум децентрализираните протоколи Lido Finance и Rocket Pool позволяваха на някои потребители да стейкват по-малко от 32 ETH в пулове, където те можеха да бъдат част от колективните усилия за валидиране от страна на група оператори на нодове. Този метод беше критикуван за централизиране на ресурсите на валидаторите, което застрашаваше сигурността на Етериум.

Стъпките на Google в областта на Web3 досега

Google прави значителни крачки в Web3. През януари 2022 г. Google Cloud обяви плановете си за екип за дигитални активи. През септември 2022 г. компанията си партнира с BNB Chain, за да позволи на разработчиците да изграждат продукти и услуги на BNB в нейния облак.

Наскоро тя си партнира и с Coinbase, за да хоства някои от приложенията на компанията, свързани с търговията и да предоставя на крипто борсата анализи на данни. Google също така хоства историята на транзакциите на Биткойн (BTC), Етериум (ETH), Лайткойн (LTC), Zcash (ZEC) и Dogecoin (DOGE), достъпна от BigQuery – хранилище за данни, поддържащо множество облачни пространства.

Telegram

СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Още Блокчейн Новини

Биткойн представи версия 25.0: Подобрена производителност и нови функции

Наскоро основният софтуер на Биткойн (Bitcoin Core) пусна версия 25.0, която въвежда редица подобрения, поправки на грешки и оптимизации на производителността, както и актуализирани преводи.

май 30, 2023 13:58 2 мин. четене

Opera интегрира MultiversX за следващото ниво на Web3

MultiversX, блокчейн платформа с фокус върху метавселената, обяви партньорство с крипто браузъра на Opera, за да интегрира безпроблемно своята разрастваща се екосистема.

май 20, 2023 17:58 2 мин. четене

Near Protocol и Wormhole се обединяват за ефективни трансфери между блокчейн мрежите

Блокчейнът от първи слой Near Protocol и Wormhole Bridge работят заедно за разработване на леки клиентски решения, които поддържат трансфери между веригите, използвайки доказателства за нулево знание (ZK).

май 18, 2023 17:00 2 мин. четене

Китайското правителство насърчава развитието на блокчейн в страната

Китай има за цел да обучи половин милион експерти по блокчейн като част от усилията си да насърчи растежа на блокчейн и Web3 индустриите в страната. 

май 15, 2023 15:20 1 мин. четене

Подкрепете CryptoDNES

QR код към биткойн адреса:

QR код към етериум адреса:

Все още няма коментари!

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.