НАЧАЛО Финтех

Google си партнира с Coinbase за крипто разплащания

октомври 11, 2022 19:57 2 мин. четене
СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Google си партнира с Coinbase за крипто разплащания

Coinbase си партнира с Google Cloud, за да предоставя крипто услуги на потребителите и разработчиците на Web3.

Крипто борсата ще обработва блокчейн данни в Google Cloud и ще разшири услугите си за криптовалути с оптичната мрежа на Google, според прессъобщение за пресата.

Чрез партньорството клиентите могат да плащат за облачните услуги на Google, използвайки криптовалути и да получат достъп до Coinbase Commerce, която позволява на бизнеса да приема плащания в криптовалути.

“Развълнувани сме, че Google Cloud избра Coinbase, за да помогне за предоставянето на Web3 на нов набор от потребители и за осигуряването на мощни решения за разработчиците”, заяви в съобщението Брайън Армстронг, съосновател и главен изпълнителен директор на Coinbase.

С повече от 100 милиона потвърдени потребители и 14,500 институционални клиенти, Coinbase е прекарала повече от десетилетие в изграждането на водещи в индустрията продукти върху блокчейн технологията. Не бихме могли да поискаме по-добър партньор, който да ни помогне да осъществим визията си за изграждане на надежден мост към Web3 екосистемата.

Съобщението за партньорството беше направено на конференцията Cloud Next във вторник. Според доклад на CNBC функцията за крипто плащания първоначално ще бъде предложена на няколко избрани клиенти. Това ще бъде първата стъпка преди да се даде достъп за всички потребители на Google Cloud, заяви Амит Завери, ръководител на инженерния отдел в Google.


ПРОЧЕТИ ОЩЕ: Криптовалута се срина с 60% след втория си airdrop


Той добави, че Google е изпробвала продукти за крипто плащания от няколко други компании, преди да се спре на Coinbase.

От друга страна, това би могло да бъде чудесна възможност за Coinbase да разшири допълнително потребителската си база към институциите. Сделката с Google идва в момент, в който крипто борсата активно се занимава с разширяване на дейността си извън САЩ. По-рано във вторник Coinbase получи лиценз от централната банка на Сингапур да оперира с дигитални токени в страната.

Джим Мигдал, изпълнителен директор на Coinbase, заяви, че компанията ще премести свързаните с данните приложения от AWS в Google.

Telegram

СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Още Финтех Новини

Италия и Южна Корея влизат в партньорство за CBDC

Италианската централна банка Banca d’Italia разкри на 5 декември сътрудничеството си с южнокорейската Bank of Korea според официалните им комуникационни канали.

декември 7, 2023 20:10 1 мин. четене

Societe Generale стартира базирана на еврото стабилна монета

Третата по големина банка във Франция – Societe Generale – планира да пусне стабилна монета EUR CoinVertible (EURCV) на базираната в Люксембург крипто борса Bitstamp.

декември 7, 2023 16:00 2 мин. четене

Coinbase добавя нова услуга за парични преводи

Coinbase, базиранa в САЩ крипто борса, въвежда нова услуга, която позволява на потребителите да прехвърлят средства чрез различни широко използвани комуникационни платформи без никакви такси.

декември 6, 2023 15:00 1 мин. четене

Южна Корея напредва значително с разработването на CBDC

Южнокорейската централна банка (Bank of Korea, BOK) стартира цялостна пилотна програма, посветена на тема дигитална валута на централната банка (CBDC).

ноември 23, 2023 15:00 2 мин. четене

Подкрепете CryptoDNES

QR код към биткойн адреса:

QR код към етериум адреса:

Все още няма коментари!

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.