НАЧАЛО Финтех

Google си партнира с Coinbase за крипто разплащания

октомври 11, 2022 19:57 2 мин. четене
СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Google си партнира с Coinbase за крипто разплащания

Coinbase си партнира с Google Cloud, за да предоставя крипто услуги на потребителите и разработчиците на Web3.

Крипто борсата ще обработва блокчейн данни в Google Cloud и ще разшири услугите си за криптовалути с оптичната мрежа на Google, според прессъобщение за пресата.

Чрез партньорството клиентите могат да плащат за облачните услуги на Google, използвайки криптовалути и да получат достъп до Coinbase Commerce, която позволява на бизнеса да приема плащания в криптовалути.

„Развълнувани сме, че Google Cloud избра Coinbase, за да помогне за предоставянето на Web3 на нов набор от потребители и за осигуряването на мощни решения за разработчиците“, заяви в съобщението Брайън Армстронг, съосновател и главен изпълнителен директор на Coinbase.

С повече от 100 милиона потвърдени потребители и 14,500 институционални клиенти, Coinbase е прекарала повече от десетилетие в изграждането на водещи в индустрията продукти върху блокчейн технологията. Не бихме могли да поискаме по-добър партньор, който да ни помогне да осъществим визията си за изграждане на надежден мост към Web3 екосистемата.

Съобщението за партньорството беше направено на конференцията Cloud Next във вторник. Според доклад на CNBC функцията за крипто плащания първоначално ще бъде предложена на няколко избрани клиенти. Това ще бъде първата стъпка преди да се даде достъп за всички потребители на Google Cloud, заяви Амит Завери, ръководител на инженерния отдел в Google.


ПРОЧЕТИ ОЩЕ: Криптовалута се срина с 60% след втория си airdrop


Той добави, че Google е изпробвала продукти за крипто плащания от няколко други компании, преди да се спре на Coinbase.

От друга страна, това би могло да бъде чудесна възможност за Coinbase да разшири допълнително потребителската си база към институциите. Сделката с Google идва в момент, в който крипто борсата активно се занимава с разширяване на дейността си извън САЩ. По-рано във вторник Coinbase получи лиценз от централната банка на Сингапур да оперира с дигитални токени в страната.

Джим Мигдал, изпълнителен директор на Coinbase, заяви, че компанията ще премести свързаните с данните приложения от AWS в Google.

Telegram

СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ

Подкрепете CryptoDNES

QR код към биткойн адреса:

QR код към етериум адреса:

Все още няма коментари!

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

Още Финтех Новини

Южна Корея ще пусне нова система за проследяване на криптовалути

Министерството на правосъдието в Южна Корея обяви плановете си да въведе система за криптографско проследяване.

януари 29, 2023 15:00 2 мин. четене

Injective стартира екосистемен фонд в размер на $150 милиона

Създадената през 2018 г. блокчейн технология Injective обяви въвеждането на екосистемен фонд на стойност $150 милиона, за да подпомогне разработчиците, които разработват в мрежата Cosmos.

януари 28, 2023 8:10 2 мин. четене

Поверителността на личните данни при използване на дигитално евро

Дигиталното евро ще бъде свободно за ползване и достъпно за всички, но законодателите ще решат до каква лична информация ще има достъп банката, заяви Европейската централна банка в изявление от 23 януари.

януари 25, 2023 21:32 2 мин. четене

Този крипто сектор ще бъде основата на следващия бичи пазар – Pantera Capital

Според гиганта Pantera Capital един от секторите на дигиталните активи ще бъде жизнената сила на следващия бичи пазарен цикъл.

януари 25, 2023 19:34 3 мин. четене