НАЧАЛО Други

Крипто зимата удари приходите на Google

октомври 27, 2022 17:08 2 мин. четене
СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Крипто зимата удари приходите на Google

От технологичният гигант Google признаха, че настоящата крипто зима се отразява пагубна на размера на средствата, изразходвани за търсене.

Alphabet Inc., компанията-майка на Google, до голяма степен обясни забавянето на ръста на приходите с намаляването на разходите за реклама от страна на финансовите организации, включително тези, които се занимават с криптоактиви.

Във вторник, 27 октомври, по време на разговор за приходите на Alphabet, главният бизнес директор на Google Филип Шиндлер разкри, че през третото тримесечие бизнесът е отбелязал спад в разходите за търсене.

През третото тримесечие видяхме намаляване на разходите на някои рекламодатели в определени области в търсенето. Например в областта на финансовите услуги видяхме отдръпване в подкатегориите застраховки, кредити, ипотеки и крипто“, каза Шиндлер.

Слабото тримесечие на Google е повлияно от криптовалутите

Междувременно CNBC съобщи, че през тримесечния период е отчетено общо увеличение на рекламите от 6%, което е най-слабото сред всички тримесечия на Google от 2013 г. насам, като само едно изключение е началото на пандемията от COVID-19.

Приходите от реклама за Youtube също са намалели на годишна база, като главният изпълнителен директор на Google Сундар Пичай обясни това развитие с предизвикателната макросреда и нейното въздействие върху рекламната индустрия.


ПРОЧЕТИ ОЩЕ: Етериум може да надмине Биткойн и фондовия пазар – М. МакГлоун


В сравнение с най-високите си стойности за всички времена, цените на основните криптовалути като Биткойн (BTC) и Етериум (ETH) спаднаха с приблизително 60% през 2022 г. Оттогава криптовалутната индустрия стана свидетел на поредица от фалити на хедж фондове и кредитори, като Celsius Network, Voyager Digital и Three Arrows Capital, както и на масови съкращения в компании като Blockchain.com и Crypto.com.

Google си партнира с Coinbase

След като стана публична през 2021 г., водещата борса за криптовалути в САЩ, Coinbase, също намали персонала си с 18%, а стойността на акциите ѝ намаля със 70% през тази година. През третото тримесечие на 2022 г. Google направи съобщение за колаборация с платформа за търговия с криптовалути.

Google оповести публично плана си да работи с Coinbase, за да даде възможност на потребителите да плащат за нейните облачни услуги с помощта на криптовалути от 2023 г. нататък. Това е показател, че технологичният гигант има големи очаквания, че крипто зимата може да е кратка. Освен това се очаква, че Coinbase ще мигрира приложенията, свързани с данни, към облачната инфраструктура, предоставяна от Google.

Telegram

СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Още Други Новини

Директорът на блокчейн протокол изчезва безследно

На 31 май екипът на мултиверижния протокол Multichain направи съобщение, в което заяви, че среща трудности да се свърже със своя главен изпълнителен директор, който е идентифициран само като “Zhaojun”.

юни 1, 2023 9:00 2 мин. четене

Google Bard: Бъдещ ценови потенциал на XRP

Едно от последните постижения в тази област е Google Bard, който вече се използва за генериране на прогнози за движението на цените на различни криптовалути.

юни 1, 2023 7:00 2 мин. четене

Банката на Брикс емитира облигации на стойност 8.5 милиарда юана

Новата банка за развитие (NDB), създадена от страните от БРИКС, успешно емитира облигации на стойност 8.5 милиарда юана ($1.2 милиарда) на китайския междубанков пазар на облигации.

юни 1, 2023 6:00 2 мин. четене

Binance предполагаемо в процес на съкращения

Множество източници са потвърдили пред WuBlockchain, че една от най-големите крипто борси в света, Binance, е започнала съкращения на персонала, въпреки че точният процент на съкращенията остава неясен.

май 31, 2023 21:00 2 мин. четене

Подкрепете CryptoDNES

QR код към биткойн адреса:

QR код към етериум адреса:

Все още няма коментари!

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.