НАЧАЛО Други

Крипто зимата удари приходите на Google

октомври 27, 2022 17:08 2 мин. четене
СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Крипто зимата удари приходите на Google

От технологичният гигант Google признаха, че настоящата крипто зима се отразява пагубна на размера на средствата, изразходвани за търсене.

Alphabet Inc., компанията-майка на Google, до голяма степен обясни забавянето на ръста на приходите с намаляването на разходите за реклама от страна на финансовите организации, включително тези, които се занимават с криптоактиви.

Във вторник, 27 октомври, по време на разговор за приходите на Alphabet, главният бизнес директор на Google Филип Шиндлер разкри, че през третото тримесечие бизнесът е отбелязал спад в разходите за търсене.

През третото тримесечие видяхме намаляване на разходите на някои рекламодатели в определени области в търсенето. Например в областта на финансовите услуги видяхме отдръпване в подкатегориите застраховки, кредити, ипотеки и крипто„, каза Шиндлер.

Слабото тримесечие на Google е повлияно от криптовалутите

Междувременно CNBC съобщи, че през тримесечния период е отчетено общо увеличение на рекламите от 6%, което е най-слабото сред всички тримесечия на Google от 2013 г. насам, като само едно изключение е началото на пандемията от COVID-19.

Приходите от реклама за Youtube също са намалели на годишна база, като главният изпълнителен директор на Google Сундар Пичай обясни това развитие с предизвикателната макросреда и нейното въздействие върху рекламната индустрия.


ПРОЧЕТИ ОЩЕ: Етериум може да надмине Биткойн и фондовия пазар – М. МакГлоун


В сравнение с най-високите си стойности за всички времена, цените на основните криптовалути като Биткойн (BTC) и Етериум (ETH) спаднаха с приблизително 60% през 2022 г. Оттогава криптовалутната индустрия стана свидетел на поредица от фалити на хедж фондове и кредитори, като Celsius Network, Voyager Digital и Three Arrows Capital, както и на масови съкращения в компании като Blockchain.com и Crypto.com.

Google си партнира с Coinbase

След като стана публична през 2021 г., водещата борса за криптовалути в САЩ, Coinbase, също намали персонала си с 18%, а стойността на акциите ѝ намаля със 70% през тази година. През третото тримесечие на 2022 г. Google направи съобщение за колаборация с платформа за търговия с криптовалути.

Google оповести публично плана си да работи с Coinbase, за да даде възможност на потребителите да плащат за нейните облачни услуги с помощта на криптовалути от 2023 г. нататък. Това е показател, че технологичният гигант има големи очаквания, че крипто зимата може да е кратка. Освен това се очаква, че Coinbase ще мигрира приложенията, свързани с данни, към облачната инфраструктура, предоставяна от Google.

Telegram

СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ

Подкрепете CryptoDNES

QR код към биткойн адреса:

QR код към етериум адреса:

Все още няма коментари!

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

Още Други Новини

FTX: Банкман-Фрийд може да е използвал клиентски средства, за да инвестира в неясна фирма

Американските прокурори твърдят, че инвестицията на Сам Банкман-Фрийд (SBF) в Modulo вероятно е била направена с помощта на незаконно присвоени пари от депозити на клиентите.

януари 27, 2023 16:21 2 мин. четене

Yuga Labs няма регистрирани авторски права за Bored Ape Yacht Club

Според информацията от съдебни документи по делото между Райдър Рипс и Yuga Labs, компанията майка на Bored Ape Yacht Club (BAYC) няма регистрирани авторски права за изображенията в NFT колекцията си.

януари 27, 2023 14:17 2 мин. четене

Роднините на Сам Банкман-Фрийд не сътудничат на FTX за разследването

Някои от близките роднини на Сам Банкман-Фрийд не сътрудничат на разследването свързано с FTX и според адвокатите на компанията трябва да бъдат разпитани в съда.

януари 27, 2023 12:30 2 мин. четене

Роджър Вер дължи $20 милиона на Genesis

Роджър Вер обвинен в неизпълнението на задължения към Genesis в размер на $20 милиона.

януари 27, 2023 9:59 2 мин. четене