НАЧАЛО Други

Крипто зимата удари приходите на Google

27.10.2022 17:08 2 мин. четене
СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Крипто зимата удари приходите на Google

От технологичният гигант Google признаха, че настоящата крипто зима се отразява пагубна на размера на средствата, изразходвани за търсене.

Alphabet Inc., компанията-майка на Google, до голяма степен обясни забавянето на ръста на приходите с намаляването на разходите за реклама от страна на финансовите организации, включително тези, които се занимават с криптоактиви.

Във вторник, 27 октомври, по време на разговор за приходите на Alphabet, главният бизнес директор на Google Филип Шиндлер разкри, че през третото тримесечие бизнесът е отбелязал спад в разходите за търсене.

През третото тримесечие видяхме намаляване на разходите на някои рекламодатели в определени области в търсенето. Например в областта на финансовите услуги видяхме отдръпване в подкатегориите застраховки, кредити, ипотеки и крипто“, каза Шиндлер.

Слабото тримесечие на Google е повлияно от криптовалутите

Междувременно CNBC съобщи, че през тримесечния период е отчетено общо увеличение на рекламите от 6%, което е най-слабото сред всички тримесечия на Google от 2013 г. насам, като само едно изключение е началото на пандемията от COVID-19.

Приходите от реклама за Youtube също са намалели на годишна база, като главният изпълнителен директор на Google Сундар Пичай обясни това развитие с предизвикателната макросреда и нейното въздействие върху рекламната индустрия.


ПРОЧЕТИ ОЩЕ: Етериум може да надмине Биткойн и фондовия пазар – М. МакГлоун


В сравнение с най-високите си стойности за всички времена, цените на основните криптовалути като Биткойн (BTC) и Етериум (ETH) спаднаха с приблизително 60% през 2022 г. Оттогава криптовалутната индустрия стана свидетел на поредица от фалити на хедж фондове и кредитори, като Celsius Network, Voyager Digital и Three Arrows Capital, както и на масови съкращения в компании като Blockchain.com и Crypto.com.

Google си партнира с Coinbase

След като стана публична през 2021 г., водещата борса за криптовалути в САЩ, Coinbase, също намали персонала си с 18%, а стойността на акциите ѝ намаля със 70% през тази година. През третото тримесечие на 2022 г. Google направи съобщение за колаборация с платформа за търговия с криптовалути.

Google оповести публично плана си да работи с Coinbase, за да даде възможност на потребителите да плащат за нейните облачни услуги с помощта на криптовалути от 2023 г. нататък. Това е показател, че технологичният гигант има големи очаквания, че крипто зимата може да е кратка. Освен това се очаква, че Coinbase ще мигрира приложенията, свързани с данни, към облачната инфраструктура, предоставяна от Google.

Telegram

СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Още Други Новини

Доларът засенчва повечето азиатски валути

Основните азиатски валути, на които преди се гледаше като на потенциални претенденти за надмощие на щатския долар, сега се сблъскват със значителни затруднения на валутните пазари.

16.04.2024 11:00 2 мин. четене

Топ германска банка ще предлага крипто услуги

Най-голямата федерална банка в Германия, Landesbank Baden-Württemberg (LBBW), с активи на обща стойност 333 милиарда евро, създаде стратегическо партньорство с Bitpanda Technology Solutions, водеща европейска крипто платформа.

16.04.2024 10:00 1 мин. четене

БРИКС: Съюзът призовава Близкия изток да зареже долара в търговията с петрол

Напрежението в Близкия изток нараства след серия от над 300 ракетни атаки с дронове, извършени от Иран срещу Израел, които бяха прихванати от защитната система “Железен купол”.

16.04.2024 7:00 1 мин. четене

Ето към кои крипто акции да се насочите през април

През изминалата година пазарът на криптовалути отбеляза съживяване след период на охлаждане през 2022 г., задвижван от фактори като регулаторни одобрения на спот Биткойн ETF и очакване на по-ниски лихвени проценти.

15.04.2024 19:20 2 мин. четене

Подкрепете CryptoDNES

QR код към биткойн адреса:

QR код към етериум адреса:

Все още няма коментари!

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.