НАЧАЛО Други

Galaxy Digital ще предлага пазарни данни чрез Chainlink

септември 28, 2022 15:44 3 мин. четене
СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Galaxy Digital ще предлага пазарни данни чрез Chainlink

Galaxy Digital, компания за финансови услуги и управление на инвестиции, се обедини с Chainlink Labs, за да предостави данни за цените на криптовалутите в блокчейн мрежите и децентрализираните приложения (dApps).

Galaxy ще предлага пазарни данни на dApps

Според съобщението от 27 септември Galaxy ще използва оракулската мрежа на Chainlink, за да предлага висококачествени пазарни данни на децентрализирани приложения (dApps) в няколко блокчейна. С това партньорство проектите в рамките на DeFi екосистемата могат да получат директен достъп до данни за цените на криптовалутите.

Зейн Глаубер, ръководител на отдел “Стратегически възможности” на Galaxy, заяви пред кореспонденти, че новият продукт е породен от необходимостта блокчейн да “идва предварително зареден с външни данни”, което има потенциала да мащабира крипто индустрията до нови висоти.

Глаубер заяви още:

Развълнувани сме да се интегрираме с Chainlink като част от по-широките ни усилия за изграждане на дълбока и разнообразна крипто екосистема. Нашите обширни пазарни данни, които ще бъдат достъпни чрез блокчейн-агностичната архитектура на Chainlink, ще бъдат важен инструмент, позволяващ на разработчиците на смарт договори да изграждат усъвършенствани блокчейн приложения.

Той също така добави, че данните за цените ще бъдат от огромна полза за смарт договорите, свързани с dApps, специализирани в DeFi дейности, включително, фючърси, опции, кредитиране и заемане. Новите функции ще “помогнат за обезпечаването на нарастващата обща заключена стойност (TVL) на DeFi приложенията, подкрепяйки бъдещото развитие на екосистемата”.

Chainlink казва, че новите данни ще доведат до революция в DeFi екосистемата

Новите данни на Galaxy ще включват спот цени на криптовалути, включително Биткойн (BTC), Етериум (ETH) и други дигитални активи в различни валутни двойки, като например с щатски долар или евро.

Ясер Язуане, ръководител на отдела за продукти за данни на Chainlink Labs, говори за партньорството като за добре дошло развитие, което ще стимулира иновациите в DeFi сектора.

Висококачествените пазарни данни са в основата на DeFi икономиката, като предоставя висококачествени данни за цените на блокчейн чрез мрежата на Chainlink, Galaxy играе ценна роля в отключването на вълнуващи нови случаи на използване и стимулиране на иновациите в цялата DeFi екосистема.

Chainlink се е утвърдила като лидер в изграждането, достъпа и продажбата на оракулски услуги, необходими за захранване на хибридни смарт договори във всяка блокчейн мрежа. Chainlink Data Feeds са най-бързият начин да свържете вашите смарт договори с данни от реалния свят, включително цени на активи и баланси на резерви.


ПРОЧЕТИ ОЩЕ: Алткойн скочи със 75% покрай дело срещу Coinbase


Водещият доставчик на оракули в крипто пространството инвестира и в развитието на съответните сектори в индустрията. Наскоро Chainlink си партнира с First Labs за организиране на среща на върха и Web3 хакатон в Израел.

Galaxy Digital с бичи нагласи по отношение на криптовалутите

Въпреки продължителната крипто зима, която причини и известни загуби на компанията, Galaxy е непреклонна в подкрепата си за крипто и блокчейн технологиите.

На 23 септември главният изпълнителен директор на Galaxy, Майк Новограц, разкри, че инвестиционната компания е готова да пусне първата в историята си NFT колекция. През март 2022 г. компанията си партнира с американската инвестиционна банка Goldman Sachs, за да предложи своя Етериум (ETH) фонд на клиентите на Goldman Sachs.

Докато нещата вървят добре в инвестиционната област, Galaxy е в разгара на високопрофилна правна битка. На 12 септември 2022 г. блокчейн компанията BitGo подаде съдебен иск срещу Galaxy Digital, след като отмени придобиването на компанията. Целта на BitGo е да претендира за обезщетение в размер на $100 милиона.

Telegram

СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Още Други Новини

Невиждана криза на имотния пазар: Купувайте Биткойн – Робърт Кийосаки

След като изрази загриженост за предстояща голяма финансова криза, включваща банкови фалити и потенциална загуба на американския долар като световна резервна валута, Робърт Кийосаки прогнозира тежък срив на пазара на недвижими имоти, който може да се превърне в най-тежкия в историята на страната.

юни 9, 2023 8:00 2 мин. четене

Илон Мъск отново стана най-богатия човек на планетата, но за кратко

В четвъртък Илон Мъск, главен изпълнителен директор на Tesla, си върна позицията на най-богатия човек в света, като изпревари Бернар Арно, председател на LVMH.

юни 9, 2023 7:00 2 мин. четене

Binance.US отговаря на обвиненията на SEC: Изключва криптовалутни двойки

Binance.US наскоро направи значителни промени след съдебните действия на Комисията по ценни книжа и фондови борси на САЩ (SEC).

юни 9, 2023 6:00 2 мин. четене

Федерален съдия в САЩ прекратява делото срещу DeFi платформа

Федерален съдия в САЩ наскоро отхвърли иск срещу платформата за децентрализирано финансиране (DeFi) PoolTogether, като постанови, че федералният съд не е подходящо място за разглеждане на проблеми, свързани със стартъпа.

юни 8, 2023 20:00 2 мин. четене

Подкрепете CryptoDNES

QR код към биткойн адреса:

QR код към етериум адреса:

Все още няма коментари!

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.