НАЧАЛО Други

FTX все още има стойност, твърди Кевин О’Лиъри

13.11.2022 17:46 2 мин. четене
СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
FTX все още има стойност, твърди Кевин О’Лиъри

Кевин О'Лиъри, председател на O'Leary Ventures и един от инвеститорите в известното телевизионно шоу "Shark Tank", заяви, че е твърде рано да се отписва закъсалата крипто борса FTX. Според него в крайна сметка може и да се намери спасител на затруднената компания.

 О’Лиъри сподели в ексклузивно интервю, че макар ситуацията да изглежда тежка, няма да е необходимо много, за да се промени.

Ако можех да купя FTX и да разбера колко риск има точно с регулаторите и всичко останало, щях да обмисля  предложението. 

[…] Забавното нещо за ликвидността e, че ако след пет минути видите туит, че ще има спасител на бял кон [да спаси FTX от ситуацията], тегленията ще спрат. 

О’Лиъри също така заяви, че е инвеститор в FTX International и FTX U.S. (дружеството на компанията за работа в САЩ) и е титуляр на сметка в FTX. Това означава, че инвеститорът е един от многото пострадали от ликвидната криза на крипто борсата.

Главният изпълнителен директор на FTX – Сам Банкман-Фрид заяви след отказа нa Binance да купят затруднения конкурент, че има доста желащи, с които компанията води разговори. Според Джъстин Сун, основателят на Tron се интересува от FTX, но не поема ангажимент за момента.


ПРОЧЕТИ ОЩЕ: Робърт Кийосаки: Биткойн (BTC) ще се срине до $10,000


Сам Банкман-Фрийд призна за напрежението между него и главния изпълнителен директор на Binance – Чанпен Джао. В крипто пространството се смята, че туитове на Джао дадоха старт на тиража на FTT токена на FTX. Това от своя страна задълбочи кризата с ликвидността на крипто борсата и предизвика спекулации, че това е част от плана на Чанпен Джао да “помогне” на затруднения конкурент.

Кевин О’Лиъри коментира тези спекулации:

В мисълта на Дзен и изкуството на войната, че мога да унищожа конкурента си и да получа всичките му сметки с нулеви разходи за придобиване на клиенти, това би било много изкушаващо.

Той смята, че двамата предприемачи  имат достатъчно голямо его, за да се впуснат в подобен вид надпревара. Според инвеститора от Shark Tank подобни схватки не биха послужили нито на страните в надпреварата нито на крипто индустрията.

Telegram

СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Още Други Новини

Критиките към Биткойн са абсурдни – Антъни Скарамучи

Американският финансист Антъни Скарамучи, основател на SkyBridge Capital, наскоро защити съоснователя на MicroStrategy Майкъл Сейлър от упреците на Биткойн критик, който твърди, че Сейлър е навредил повече на BTC, отколкото му е помогнал.

24.05.2024 1:00 2 мин. четене

Крипто платформата ByBit отрича слуховете за несъстоятелност

Слуховете за несъстоятелността на Bybit предизвикаха паника в крипто общността, предизвикана от грешка в платформата за ончейн анализи на Arkham.

23.05.2024 23:00 2 мин. четене

Икономиката на ОАЕ отбеляза ръст от 4.3% за последното тримесечие на 2023 година

По предварителни данни на правителството икономиката на Обединените арабски емирства (ОАЕ) се е разширила с 4.3% на годишна база през четвъртото тримесечие на 2023 г., като икономическият растеж, който не е свързан с петрола, значително изпреварва общия БВП.

23.05.2024 22:30 1 мин. четене

Binance разкри второто раздаване на токени от своя Megadrop – какво трябва да знаем

Binance раздвижва света на криптовалутите с въвеждането на втория проект в иновативната си airdrop платформа – Binance Megadrop.

23.05.2024 21:30 2 мин. четене

Подкрепете CryptoDNES

QR код към биткойн адреса:

QR код към етериум адреса:

Все още няма коментари!

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.