НАЧАЛО Други

FTX все още има стойност, твърди Кевин О’Лиъри

ноември 13, 2022 17:46 2 мин. четене
СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
FTX все още има стойност, твърди Кевин О’Лиъри

Кевин О'Лиъри, председател на O'Leary Ventures и един от инвеститорите в известното телевизионно шоу "Shark Tank", заяви, че е твърде рано да се отписва закъсалата крипто борса FTX. Според него в крайна сметка може и да се намери спасител на затруднената компания.

 О’Лиъри сподели в ексклузивно интервю, че макар ситуацията да изглежда тежка, няма да е необходимо много, за да се промени.

Ако можех да купя FTX и да разбера колко риск има точно с регулаторите и всичко останало, щях да обмисля  предложението. 

[…] Забавното нещо за ликвидността e, че ако след пет минути видите туит, че ще има спасител на бял кон [да спаси FTX от ситуацията], тегленията ще спрат. 

О’Лиъри също така заяви, че е инвеститор в FTX International и FTX U.S. (дружеството на компанията за работа в САЩ) и е титуляр на сметка в FTX. Това означава, че инвеститорът е един от многото пострадали от ликвидната криза на крипто борсата.

Главният изпълнителен директор на FTX – Сам Банкман-Фрид заяви след отказа нa Binance да купят затруднения конкурент, че има доста желащи, с които компанията води разговори. Според Джъстин Сун, основателят на Tron се интересува от FTX, но не поема ангажимент за момента.


ПРОЧЕТИ ОЩЕ: Робърт Кийосаки: Биткойн (BTC) ще се срине до $10,000


Сам Банкман-Фрийд призна за напрежението между него и главния изпълнителен директор на Binance – Чанпен Джао. В крипто пространството се смята, че туитове на Джао дадоха старт на тиража на FTT токена на FTX. Това от своя страна задълбочи кризата с ликвидността на крипто борсата и предизвика спекулации, че това е част от плана на Чанпен Джао да “помогне” на затруднения конкурент.

Кевин О’Лиъри коментира тези спекулации:

В мисълта на Дзен и изкуството на войната, че мога да унищожа конкурента си и да получа всичките му сметки с нулеви разходи за придобиване на клиенти, това би било много изкушаващо.

Той смята, че двамата предприемачи  имат достатъчно голямо его, за да се впуснат в подобен вид надпревара. Според инвеститора от Shark Tank подобни схватки не биха послужили нито на страните в надпреварата нито на крипто индустрията.

Telegram

СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Още Други Новини

БРИКС: Санкциите на Запада срещу Русия укрепват търговията в алианса

Санкциите, наложени на Русия от Америка, след нахлуването ѝ в Украйна, изглежда имат непредвидени последици.

юни 7, 2023 8:00 2 мин. четене

Саудитска Арабия намалява производството на петрол и газ

Суровият петрол и природният газ се възстановиха по-рано днес, след като Саудитска Арабия обяви значително намаляване на производството с един милион барела на ден по време на неотдавнашната среща на върха на ОПЕК+.

юни 7, 2023 6:00 3 мин. четене

SEC иска да замрази активите на Binance.US

На 6 юни Комисията по ценните книжа и фондовите борси на САЩ (SEC) предприе правна стъпка, като подаде молба за издаване на ограничителна заповед срещу Binance.US.

юни 7, 2023 5:00 1 мин. четене

Крипто гигантите се възползват от възможността на фона на съдебното дело срещу Binance

Неотдавна се появиха важни новини, свързани със съдебния иск на Комисията по ценните книжа и фондовите борси на САЩ (SEC) срещу Binance за предполагаеми нарушения на законите за ценните книжа.

юни 6, 2023 17:17 2 мин. четене

Подкрепете CryptoDNES

QR код към биткойн адреса:

QR код към етериум адреса:

Все още няма коментари!

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.