НАЧАЛО Други

FTX: Основателят на Tron ще помага в спасяването на инвеститорите

ноември 11, 2022 8:47 2 мин. четене
СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
FTX: Основателят на Tron ще помага в спасяването на инвеститорите

Джъстин Сън от Tron сподели, че подготвя решение за срива на FTX, но само за определена група инвеститори.

Според информация основателят на TRON, Джъстин Сън има желание да се притече на помощ на притежателите на токени, свързани с TRON (TRX, BTT, JST, SUN, HT), чиито средства в FTX бяха загубени при имплозията на борсата.

Това беше оповестено в Twitter на 10 ноември, а Сън и екипът му проучват различни решения, за да избегнат по-нататъшно влошаване на ситуацията.

Главният изпълнителен директор на TRON добави:

Продължаващата криза с ликвидността, въпреки краткосрочния си характер, е вредна, както за развитието на [крипто] индустрията, така и за инвеститорите.  […] Екипът ми работи денонощно, за да предотврати по-нататъшното влошаване на ситуацията. Вярвам, че ситуацията може да бъде овладяна ако заедно с нашите партньори приложим цялостен подход. Останете на линия!


ПРОЧЕТИ ОЩЕ: Биткойн (BTC): Срив до $12,000 изглежда силно вероятен


Дали ще се стигне до някакво решение обаче не е ясно, имайки предвид голямата разлика в ликвидността, пред която крипто борсата е изправена. Според информацията FTX има недостиг от около $8 милиарда и се нуждае от поне $4 милиарда, за да остане платежоспособна.

Този ход на Сън предизвика известно вълнение на крипто пазара. Например крипто борсата Huobi туитна забавно изображение:

Глобалният крипто пазар претърпя 8% корекция в рамките на един ден, но това може да се окаже, че не е най-лошото развитие на събитията. Друг фактор, който би трябвало да се вземе предвид е, че след поредния удар, пред който е изправена крипто индустрията, регулаторите може да се активизират.

Telegram

СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ

Подкрепете CryptoDNES

QR код към биткойн адреса:

QR код към етериум адреса:

Все още няма коментари!

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

Още Други Новини

DCG продава акции с цел да подпомогне Genesis

Digital Currency Group (DCG) започна да продава дялове в няколко инвестиционни инструмента, управлявани от нейното дъщерно дружество и мениджър на дигитални активи Grayscale и то с голяма отстъпка.

февруари 7, 2023 14:15 2 мин. четене

Genesis предлага кредиторите ѝ да получат поне 80% от средствата си

Новият план за преструктуриране на Genesis, предложен от компанията, Digital Currency Group (DCG) и кредиторите, предвижда кредиторите да получат обратно поне 80% от средствата си.

февруари 7, 2023 13:24 2 мин. четене

Потенциални купувачи проявяват интерес към Hodlnaut

Популярната компания за кредитиране на криптовалути Hodlnaut преговаря за продажбата на своя бизнес и други активи с няколко потенциални инвеститори.

февруари 7, 2023 9:03 2 мин. четене

Andreessen Horowitz (a16z) против предложението за внедряване на Uniswap v3 в BNB Chain

Фирмата за рисков капитал Andreessen Horowitz (a16z) гласува против окончателното предложение за внедряване на последната итерация на Uniswap, Uniswap v3, в Binance Smart Chain (BNB) с помощта на моста Wormhole.

февруари 6, 2023 23:00 2 мин. четене