НАЧАЛО Биткойн

Ето защо цените на Биткойн и криптовалутите може да се сринат след халвинга

19.04.2024 14:00 3 мин. четене
СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Ето защо цените на Биткойн и криптовалутите може да се сринат след халвинга

Цената на Биткойн отбеляза значителен спад от историческия си връх, като не успя да поддържа инерцията и проби под ключовите нива на подкрепа около $68,300 и $63,400 преди отново да се върне над $64,000 към 19 април.

Прогнозите на експертите сочеха потенциален спад под $60,000, като се очакваше период на консолидация преди евентуално възходящо рали след халввинга на Биткойн.

Възможно ли е халвинга на Биткойн да предизвика спад в цените на криптовалутите?

1. Изтичане на валидността на Биткойн опциите

Преди очакваното халвинг събитие на Биткойн на 20 април, в петък изтича срокът на валидност на значителна част от Биткойн и Етериум опциите на обща стойност над $2 милиарда. Интересното е, че значителна част от опциите за Биткойн са готови да изтичат на 26 април, на обща стойност над $5.5 милиарда. Това предполага високи шансове Биткойн да се търгува под $60,000 след халвинга, което ще засили волатилността на пазара.

2. Исторически модел на Биткойн

В исторически план пазарът на Биткойн е бил свидетел на разпродажба преди халвинга, подобна на предишни събития, свързани с халвинга, обикновено последвана от период на консолидация преди значителен ръст на цените. Някои анализатори обаче очакват низходяща тенденция през второто и третото тримесечие, която отчасти се дължи на увеличените разходи за добив и последващия натиск за продажби от страна на миньорите. Въпреки това дългосрочните ценови цели за Биткойн и Етериум остават оптимистични.

3. Забавяне на намаляването на лихвените проценти от страна на ФЕД и несигурност на макроравнище

Позицията на Федералния резерв по отношение на намаляването на лихвените проценти, повлияна от данните за инфлацията и устойчивостта на икономиката, оказва влияние както върху пазарите на акции, така и върху пазарите на криптовалути.

Спекулациите, свързани с намаляването на лихвените проценти, оказаха влияние върху пазарните нагласи, като последните данни за инфлацията предизвикаха колебания в цените на BTC. Анализаторите предвиждат потенциален спад в цената на флагманската криптовалута, повлиян от данните за индекса на потребителските цени и макроикономическата несигурност.

4. Напрежение между Иран и Израел

Ескалиращото напрежение между Иран и Израел доведе до значителни ликвидации на крипто пазара, което породи спад в глобалната капитализация на крипто пазара. Геополитическите събития, съчетани с повишаването на индекса на щатския долар и доходността на държавните облигации, допринесоха за спада на цената на Биткойн.

5. Изтичане на средства от ETF BTC

Спот ETF-ите на Биткойн станаха свидетели на последователни отливи, което може да е сигнал за намаляващ институционален интерес и дейности, свързани с данъчното облагане в САЩ. Изтичането от Grayscale GBTC и други Биткойн ETF показва отслабване на инвеститорското доверие в краткосрочен план.

6. Изтичане на средства от банките поради края на BTFP

Прекратяването на Програмата за срочно финансиране на банките (BTFP) породи опасения за ликвидността в банковия сектор, което може да доведе до повторение на масовите тегления на банкови депозити в миналото. Липсата на постоянна ликвидност поради прекратяването на BTFP може да има краткосрочни негативни последици за пазарите.

Telegram

СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Още Биткойн Новини

Най-големите американски хедж фондове са натрупали над $2.6 милиарда в Биткойн ETF

Нови данни от брокерската компания River разкриват, че някои от най-големите американски хедж фондове са натрупали акции в борсово търгувани фондове (ETF) за Биткойн (BTC) на стойност милиарди долари.

21.05.2024 13:30 1 мин. четене

Британският върховен съд напълно отхвърли твърдението на Крейг Райт, че е създал Биткойн

Съдията от Обединеното кралство Джеймс Мелър публикува публично одобреното решение по съдебно дело, в което участват австралийският предприемач Крейг Райт и Алиансът за отворени криптопатенти (COPA).

21.05.2024 13:00 1 мин. четене

Биткойн навлиза в ерата на институционалните инвестиции – големите риби наливат милиарди в крипто

Според скорошни данни от фирмата за пазарно разузнаване IntoTheBlock, големите крипто инвеститори са увеличили значително своите Биткойн притежания, натрупвайки десетки милиарди долари от пускането на спот ETF през януари.

21.05.2024 10:00 1 мин. четене

Колко трябва да е цената на Биткойн, за да надмине среброто?

През 2024 г. среброто направи забележително завръщане, изпреварвайки биткойн като осмият най-голям актив по пазарна капитализация, след като загуби позицията си през март.

21.05.2024 8:00 1 мин. четене

Подкрепете CryptoDNES

QR код към биткойн адреса:

QR код към етериум адреса:

Все още няма коментари!

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.