НАЧАЛО Други

Ето кои са ключовите фактори за възстановяването на крипто пазара

август 15, 2022 15:45 1 мин. четене
СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Ето кои са ключовите фактори за възстановяването на крипто пазара

Основателят и управляващ партньор на Skybridge Capital Антъни Скарамучи има оптимистична перспектива за бъдещето на крипто пазарите, като съветва инвеститорите да "прогледнат за настоящата среда" и да "останат търпеливи и дългосрочни".

В интервю за CNBC хедж фонд мениджърът говори за убеждението си, че няколко скорошни събития в крипто пространството могат да предизвикат „много повече търговска дейност„.

По-специално, той изтъкна постоянно подобряващата се Lightning Network, протокол от втори слой за Биткойн, партньорството на BlackRock с Coinbase и последвалото им създаване на частен доверителен фонд за Биткойн (BTC) като положителни знаци за бъдещето:

Най-накрая главният изпълнителен директор Лари Финк вижда институционално търсене на дигитални активи. В противен случай той нямаше да създаде тези продукти и нямаше да се съюзи с Coinbase.

Искам само да напомня на хората, че има само 21 милиона BTC и ще има шок в търсенето при много малко предлагане„, добави той.

Сливането на Етериум на хоризонта

Скарамучи посочи предстоящото сливане на Етериум, насрочено за 15 септември, което ще промени консенсусния механизъм на мрежата към доказателство за залог (PoS), като събитие, което може да повлияе на пазарната цена на втората по големина криптовалута.

Според него трейдърите купуват криптовалутата въз основа на потенциалните позитиви, които сливането може да донесе, но също така отбелязва, че те могат да се обърнат и да продадат също толкова бързо.

Много трейдъри вероятно купуват този слух; вероятно ще продават при новината за това сливане„, каза той и добави: „Бих предупредил хората да не го правят; това са чудесни дългосрочни инвестиции„, добави той.

Възстановяването е бавно, но стабилно през последния месец

Въпреки продължаващия мечи пазар на криптовалути, много от водещите криптовалути отбелязаха скромни печалби. BTC се е повишил с 20% през последния месец и към момента на писане на статията възлиза на $24,042 – докато цената на Етериум (ETH) се търгува малко под $1,990, според данни от TradingView.


ПРОЧЕТИ ОЩЕ: Binance държи най-много Биткойн (BTC) от всички крипто борси


Скарамучи отбеляза, че е забелязал възраждане на инвеститорския интерес, а с по-добрите от очакваното данни за инфлацията през юли той смята, че световната икономика може да се върне към силното си състояние от четвъртото тримесечие на 2019 г. в рамките на 6 до 12 месеца.

Като цяло Скарамучи има положителна перспектива за крипто пазара и предупреждава инвеститорите да внимават с прибързаните реакции на лоши новини и търговията, основана на емоции.

Фирмата му смята, че BTC може да преживее безпрецедентен подем през следващите шест години.

Ако сме прави, ако BTC стигне до $300,000 за монета, няма да има значение дали сте я купили за $20,000, $60,000; бъдещето е пред нас; то ще се случи по-скоро, отколкото си мислех„, каза той:

Ако сте извън пазара през десетте най-добри дни, сте намалили възвръщаемостта си от 7.5 % до 2%; не искам да започваме да дърпаме и да дърпаме портфейла въз основа на емоции.

Мисля, че това е посланието, което се опитвам да изпратя на инвеститорите; просто се отпуснете; ние виждаме доста оптимистичен сценарий за BTC, ETH, ALGO и Solana (SOL) през следващите 12 до 24 месеца„, добави той.

Скарамучи спомена, че фирмата му има позиция в конкурента на Етериум – Algorand, но към момента двете им най-значими позиции все още са в BTC и ETH.

Telegram

СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ

Подкрепете CryptoDNES

QR код към биткойн адреса:

QR код към етериум адреса:

Популярни Новини
Все още няма коментари!

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

Още Други Новини

Очаква ни най-големия срив от десетилетия – Р. Кийосаки

Робърт Кийосаки, автор на книгата „Богат татко, беден татко“ предупреждава за голям финансов срив, който според него ще се отрази на Биткойн (BTC) и благородните метали.

септември 27, 2022 20:07 1 мин. четене

Редица американски щати съдят Nexo за нерегистрирано предлагане на ценни книжа

В понеделник щатските регулатори на ценни книжа в Калифорния и няколко други щата предприеха действия срещу Nexo Group, компанията майка на крипто заемодателя Nexo, като нарекоха продукта на компанията Earn Interest Product нерегистрирана ценна книга.

септември 27, 2022 17:40 1 мин. четене

Борсата FTX спечели търга за активите на Voyager Digital

Voyager Digital съобщи, че с оферта от около $1.4 милиарда на FTX спечели търга за активите на фалиралата компания.

септември 27, 2022 15:33 1 мин. четене

Путин връчи руско гражданство на Едуард Сноудън

Прословутият разобличител и бивш сътрудник на Агенцията за национална сигурност на САЩ Едуард Сноудън получи руско гражданство.

септември 27, 2022 9:00 0 мин. четене