НАЧАЛО Биткойн

Binance държи най-много Биткойн (BTC) от всички крипто борси

август 15, 2022 11:34 1 мин. четене
СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Binance държи най-много Биткойн (BTC) от всички крипто борси

Количеството Биткойн, държано от Binance и Coinbase, следва тенденция на спад от началото на годината. През май количеството Биткойн, притежавано от Binance, започна да се покачва, докато това на Coinbase продължи да спада.

Балансът на борсата се отнася до количеството Биткойн (BTC), намиращо се на борсите, и следваше низходяща тенденция от януари 2022 г. както за Coinbase, така и за Binance, когато изведнъж балансът на борсата на Binance започна да се покачва през май. Той все още се увеличава, докато както общият, така и борсовият баланс на Coinbase продължават да спадат.

На графиката по-горе са показани кумулативният борсов баланс на Биткойн, цената на актива и борсовите баланси на двата гиганта Binance и Coinbase.

Зелената линия, представляваща кумулативния борсов баланс, следва рязък низходящ тренд от февруари насам. В началото на годината на борсите имаше повече от 2.6 милиона BTC. Сега този брой е под 2.4 милиона, което доказва нетен отлив на 200,000 BTC.

Това означава, че предлагането на Биткойн е било премахнато от борсите, което показва дългосрочна бича тенденция на задържане.

Coinbase

Coinbase следва същата тенденция с общия баланс. В началото на годината борсата държеше близо 690,000 биткойна, а за осем месеца спадна под 560,000.

Графиката по-горе показва движението на монетите в Coinbase. Червените линии представляват BTC, които напускат борсата, докато зелените показват входящите баланси. От началото на годината в Coinbase са изтеглени значително количество биткойни. Нещо повече, изтеглените суми се удвоиха веднъж между март и май; и отново през юли.


СВЪРЗАНИ: „Биткойн ще е част от всички инвестиционни портфейли“ – Томас Фарли


Фактът, че американските институции предпочитат Coinbase, може да е изиграл роля за тези трансакции. Когато са изправени пред мечи пазар, институциите са по-склонни да работят на принципа „купи и дръж„, което може да ги е мотивирало да изтеглят своите BTC от Coinbase.

Binance

Въпреки че попадна в същия низходящ тренд в началото на годината, Binance завърши с повече BTC от януари. Борсата започна годината с 586,000 биткойна, падна под 560,000 до май и завърши с 623,000 към август.

Графиката по-горе отразява свиването на резервите от Биткойн между февруари и май, което след това взема връх.

Coinbase и Binance в мечия пазар

Съдейки по новините от последните няколко месеца, Binance и Coinbase се справят по различен начин със зимния пазар.


ПРОЧЕТИ ОЩЕ: Пазарът на криптовалути достигна дъно, твърди Раул Пал


Докато Binance не трепва в суровите зимни условия и продължава да поставя клиентите си на първо място, Coinbase се занимава с уволнения, съдебни дела и спекулации за фалит.

Състояние на Binance

Преди да започне най-студената зима в историята на криптовалутите, Binance U.S. беше оценена на $4.5 милиарда в кръг за начално финансиране и борсата направи първата стъпка към разширяване на дейността си в Абу Даби. Binance продължи да инвестира и да наема служители дори след началото на зимата. Главният изпълнителен директор на Binance, Чанпен Джао, дори заяви, че компанията е в много богата позиция и скоро ще започне да придобива други компании.

Състояние на Coinbase

От друга страна, Coinbase се занимаваше с формулировките за несъстоятелност в тримесечния си отчет точно преди началото на зимата. Скоро след това потребителите на Coinbase изгубиха своите Wormhole Luna, докато се опитваха да ги изпратят на борсата, за което Coinbase тогава отказа да помогне. След това борсата беше съдена от своите клиенти и от Крейг Райт. Освен че се занимава с тях, продуктът за стейкинг на Coinbase също е поставен под разследване от SEC.

Междувременно, борсата разкара нови служители поради пазарните условия и уволни 1,100 служители след петиция срещу ръководителите. И накрая, според Goldman Sachs приходите на Coinbase може да намалеят с 61% поради зимните условия и може да се наложи компанията да уволни още работници, за да оцелее.

Telegram

СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ

Подкрепете CryptoDNES

QR код към биткойн адреса:

QR код към етериум адреса:

Популярни Новини
Все още няма коментари!

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

Още Биткойн Новини

Биткойн: Рекорден обем шортове на актива

Биткойн (BTC) се шортва от големите институционални инвеститори с рекордни темпове, твърди водещ мениджър на цифрови активи.

септември 27, 2022 14:02 1 мин. четене

Биткойн го очаква финален спад, твърдят анализатори

Крипто трейдърът, който предвиди срива на Биткойн по време на мечия пазар от 2018 г., прогнозира предстояща фаза на капитулация за BTC.

септември 27, 2022 12:52 1 мин. четене

Биткойн: Активът е изправен само срещу насрещни ветрове

Създателите на една от водещите фирми за блокчейн анализ коментираха Биткойн, след като Федералният резерв отново повиши лихвения процент.

септември 26, 2022 12:32 1 мин. четене

Биткойн (BTC), Етериум (ETH) и Solana (SOL): готови за отскок?

Крипто анализатор, който предвиди края на бичия пазар на криптовалути, сега прогнозира големи отскоци за Биткойн (BTC), Етериум (ETH) и Solana (SOL).

септември 25, 2022 18:38 1 мин. четене