НАЧАЛО Алткойни

Етериум е значително подценен – ето каква трябва да е реалната му стойност

септември 9, 2023 12:00 2 мин. четене
СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Етериум е значително подценен – ето каква трябва да е реалната му стойност

Фокусираното върху криптовалутите звено на Fidelity Investments, известна инвестиционна компания, твърди, че Етериум (ETH) в момента е подценен.

Според наскоро публикуван доклад, озаглавен “Ethereum Investment Thesis” от Fidelity Digital Assets, предвид настоящото предлагане на Етериум от приблизително 120 милиона и годишните мрежови такси, надхвърлящи $6.8 милиарда, приблизителната цена на ETH, при прилагане на модела на дисконтираните парични потоци, възлиза на около $2,090 – марж от приблизително 28% над настоящата пазарна цена.

Компанията за управление на активи твърди, че оценката на Етериум е тясно свързана с неговата мрежова дейност и съответно с таксите, които генерира. Fidelity очаква тази цифра да претърпи двуцифрен ръст през следващите седем години, като потенциално може да достигне над $20 милиарда до 2030 г.

Докладът гласи:

Fidelity Digital Assets подчертава, че стойността, приписвана на Етериум, е по-лесно изчислима след преминаването на мрежата към система за доказване на залог [PoS]. Търсенето на блоково пространство може да бъде измерено чрез таксите за транзакции. Тези такси или се изгарят, или се прехвърлят на валидаторите, като по този начин се натрупва стойност за притежателите на ETH.

Следователно таксите и натрупващата се стойност на Етериум трябва да са неразривно свързани в дългосрочен план. Нарастването на броя на приложенията на Етериум води до увеличаване на търсенето на блоково пространство, което води до по-високи такси и увеличена стойност и полезност под формата на награди, разпределяни на валидаторите.

Що се отнася до потенциалните рискове, които биха могли да възпрепятстват генерирането на такси в мрежата на Етериум, Fidelity Digital Assets предупрежди:

Връзката между Етериум и стойността, която [алткойнът] предоставя на потребителите на мрежата, може да отслабне, ако напредъкът в технологията за мащабиране намали приходите от такси, освен ако няма значително нарастване на обема на транзакциите, което да компенсира това потенциално свиване на маржовете.

Telegram

СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Още Алткойни Новини

Google Cloud официално стана валидатор в блокчейна на Polygon (MATIC)

Google Cloud наскоро стана официален валидатор на Polygon (MATIC) – блокчейн от втори слой, използващ мрежа за доказване на залог (PoS).

октомври 1, 2023 21:00 1 мин. четене

3 криптовалути с потенциал да превърнат $50 в $5,000 до 2026 г.

Криптовалути като Uniswap (UNI) и ApeCoin (APE) се развиват добре, но все пак според анализаторите VC Spectra (SPCT) има по-обещаващи бичи перспективи. Ето защо!

октомври 1, 2023 20:01 4 мин. четене

Защо пазарът на криптовалути беше толкова “заспал” през септември

През септември крипто пазарът се представи слабо, като ключовите показатели като обеми, волатилност и отворен интерес (OI) останаха слаби през целия месец.

октомври 1, 2023 17:00 2 мин. четене

Прогноза за цената на Dogecoin от изкуствен интелект

Въпреки продължителния мечи пазар, Dogecoin (DOGE) успя да запази позицията си сред десетте най-големи криптовалути по пазарна капитализация. 

октомври 1, 2023 15:00 2 мин. четене

Подкрепете CryptoDNES

QR код към биткойн адреса:

QR код към етериум адреса:

Все още няма коментари!

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.