НАЧАЛО Алткойни

Ето колко пари щяхте да имате, ако бяхте инвестирали $1,000 при първия туит на Илон Мъск за алткойна

09.05.2024 10:30 2 мин. четене
СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Ето колко пари щяхте да имате, ако бяхте инвестирали $1,000 при първия туит на Илон Мъск за алткойна

Първият туит на Илон Мъск за Dogecoin (DOGE) през април 2019 г. постави началото на значим път за базираната на меме криптовалута.

Въпреки скромното си начало, DOGE преживя изключителен скок на популярността и стойността си, до голяма степен повлиян от постоянното одобрение и популяризиране от страна на Мъск.

По време на туита на Мъск DOGE се оценяваше на около $0.003, или по-малко от 1/30 от цента. До май 2021 г. обаче цената му се покачи до $0.7376, което представлява зашеметяващо увеличение от близо 24,500% за малко повече от две години. Ако някой беше инвестирал $1,000 в DOGE на 2 април 2019 г., те щяха да възлизат на $245,860 при пика на стойността им през 2021 г.

Дори и след спада на цената си до около $0.16, DOGE все още поддържа забележително увеличение от над 5,000% от първоначалния туит на Мъск, като инвестиция от $1,000 се превръща в над $50,000. Този впечатляващ ръст се равнява на сложен годишен темп на растеж (CAGR), надхвърлящ 120%.

Влиянието на Мъск върху успеха на DOGE не може да бъде надценено. Въпреки че първият му туит не оказа незабавно въздействие върху цената, неговата постоянна подкрепа и одобрение през следващите години изиграха решаваща роля за повишаване на осведомеността за токена. Меме токенът набра скорост в социалните медии и отбеляза експоненциален растеж, подпомогнат от постоянната подкрепа на Мъск.

Решението на Tesla през 2022 г. да приема DOGE като плащане за определени продукти допълнително повиши нейния профил и цена. Неотдавнашните изявления на Мъск от март 2024 г., в които той предлага възможността за закупуване на автомобили Tesla с DOGE, и стремежът на медийната му платформата X да включи плащания с DOGE подчертават постоянния му ангажимент към криптовалутата.

Благодарение на участието на Мъск, DOGE се превърна не само в най-голямата мемe монета, но и в една от водещите криптовалути по пазарна капитализация. Забележителните ѝ печалби и широкото ѝ разпространение привлякоха десетки милиарди долари инвестиции, което я позиционира пред множество компании в индекса S&P 500. С продължаващия интерес на Мъск и потенциалното интегриране на DOGE в неговите бизнес начинания, нейната траектория остава изключително обещаваща.

Telegram

СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Още Алткойни Новини

2 криптовалути, които може да си заслужават инвестицията

Крипто пазарът започна седмицата със силен бичи тренд, главно благодарение на неотдавнашното покачване на Етериум (ETH) до $3,800, което от своя страна предизвика значителни печалби при основните алткойни.

22.05.2024 20:00 2 мин. четене

Рекордна прогноза за Етериум след одобрението на спот ETF от финансов гигант

Голям мениджър на активи на стойност $725 милиарда прогнозира, че Етериум (ETH) може да скочи със 75%, за да достигне $6,600, ако неговият дългоочаквания спот аETF бъде одобрен.

22.05.2024 18:35 1 мин. четене

Grayscale премахна стейкинга от своето предложение за спот Етериум ETF

Grayscale Investments реши да оттегли предложението си за стейкинг от своя план за спот Етериум ETF. Тази актуализация бе подчертана в измененото предварително пълномощно за Grayscale ETH Trust, подадено във вторник.

22.05.2024 18:00 2 мин. четене

Криптовалутата на Доналд Тръмп създава нова група милионери

Според анализ на Nansen, нововъзникващият сектор на криптовалутите PoliFi, в които се пресичат политиката, финансите и дигиталните валути, генерира нова група милионери, тъй като през последните седмици стойността на токена, вдъхновен от Доналд Тръмп, рязко нарасна.

22.05.2024 17:00 2 мин. четене

Подкрепете CryptoDNES

QR код към биткойн адреса:

QR код към етериум адреса:

Все още няма коментари!

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.