НАЧАЛО Крипто Крими

Бивш шеф на FTX се призна за виновен и бе глобен с $1.5 милиарда

септември 9, 2023 13:00 2 мин. четене
СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Бивш шеф на FTX се призна за виновен и бе глобен с $1.5 милиарда

Съдия Каплан от Федералния съд на Ню Йорк прие споразумението за признаване на вина на бившия изпълнителен директор на FTX Райън Саламе и нареди на Саламе да плати глоби на стойност $1.5 милиарда.

На фона на голямото очакване в криптовалутната индустрия изслушването на Райън Саламе се състоя във федералния съд на Манхатън след обиск на ФБР в жилището на бившия главен изпълнителен директор на FTX Bahama. Предположенията, довели до делото, се потвърдиха, тъй като Саламе предпочете да сключи споразумение със съда за признаване на вина.

Председателстващият делото съдия Люис Каплан, който е определен да наблюдава и делото на основателя на FTX Сам Банкман-Фриjд, прочете множество обвинения, включително заговор за измама на Федералната избирателна комисия, принос към предизборната кампания и ръководене на нелицензиран бизнес за прехвърляне на пари.

В допълнение към споразумението за признаване на вина Саламе се съгласи да се откаже от $6 милиона в полза на САЩ при произнасяне на присъдата, както и да се откаже от два имота в Ленокс, Масачузетс, и от автомобил Porsche. Общата стойност на предадените от Саламе активи е зашеметяваща и възлиза на $1.5 милиарда.

Освен това Саламе се ангажира да изплати обезщетения на стойност $5 милиона на длъжниците на FTX. Подписвайки споразумението за признаване на вина, Саламе се отказва от правото си да обжалва всяка присъда в рамките на предвидената насока от 120 месеца. Той призна още, че преди това е направил политически вноски на стойност над $10 милиона, прикривайки ги под формата на заеми, които не е имал намерение да върне.

Той също така призна, че тези вноски са били подкрепени от Сам Банкман-Фрийд. В заключителните си думи Саламе призна, че е осъзнавал, че действията му са забранени.

Това изявление на Райън Саламе може да има значителни последици за делото, в което е замесен Сам Банкман-Фрийд. В крайна сметка Саламе се признава за виновен по всички обвинения, представени от съдия Каплан в Съда. Впоследствие съдията освободи Райън Саламе под гаранция, при условие че той плати $1 милион и има двама поръчители.

Източник: Reuters

Telegram

СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Още Крипто Крими Новини

Глобиха голяма банка заради натоварване на клиенти със скрити такси и лихви

Банка с активи на обща стойност около $670 милиарда ще плати глоба в размер на няколко милиона долара, след като призна, че в продължение на няколко години е заблуждавала клиенти на кредитни карти.

октомври 1, 2023 18:00 2 мин. четене

Измамници отмъкнаха $3 милиона от крипто инвеститор

Случаите на онлайн измами застрашително нарастват, а секторът на криптовалутите се радва на повишено внимание от страна на регулаторните органи.

септември 30, 2023 21:00 2 мин. четене

Арестуваха основателят на фалиралия Three Arrows Capital

Су Джу, основателят на фалиралата крипто компания Three Arrows Capital, официално е арестуван в Сингапур. Всъщност в доклад на Bloomberg се посочва, че основателят на хедж фонда е бил задържан при опит да напусне страната.

септември 30, 2023 11:00 2 мин. четене

Съдът няма да позволи на Сам Банкман-Фрийд да бъде пуснат от ареста преди делото

Искането на Сам Банкман-Фрийд да бъде освободен от федералния затвор в Бруклин преди съдебния процес по едно от най-значимите наказателни дела в историята на САЩ беше отхвърлено от окръжния съдия Люис Каплан.

септември 29, 2023 16:00 1 мин. четене

Подкрепете CryptoDNES

QR код към биткойн адреса:

QR код към етериум адреса:

Все още няма коментари!

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.