НАЧАЛО Алткойни

Етериум (ETH): Над $20 милиарда бяха наляти в криптовалутата

октомври 26, 2022 15:12 2 мин. четене
СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Етериум (ETH): Над $20 милиарда бяха наляти в криптовалутата

Уикенда станахме свидетели на възходящи движения на по-голямата част от пазарът на криптовалути като в рамките на последните 24 часа общата пазарна капитализация се увеличи с над $60 милиарда.

На фона на този ръст в пазарната капитализация на Етериум (ETH) за по-малко от 24 часа се вляха над $20 милиарда, според данни на CoinMarketCap.

Освен това, в светлината на този подем, цената на ETH проби над решаващото ниво от $1,500. Към момента на публикуване активът се търгува на $1,530 – което представлява ръст от 14% за деня и близо 18% през предходната седмица.

С оглед на ръста през последните 24 часа Етериум е и най-тенденциозната криптовалута в платформата CoinMarketCap.

Прогноза за цената на Етериум в общността

Забележително е, че на 25 октомври общността на Етериум прогнозира ETH да се търгува на цена от $1,488 на 30 ноември 2022 г., което тогава представляваше 10% увеличение, но сега е интересно, че е по-малко от текущата цена на актива. Тъй като ценовите прогнози ще продължат да се появяват от сега до края на месеца, ще бъде интригуващо да видим дали ще се появи по-бича средна цена за края на ноември 2022 г.

Наскоро инвестиционният гигант Fidelity обяви плановете си да предложи на институционалните потребители достъп до транзакциите с Етериум, позволявайки им да купуват, продават и прехвърлят актива от 28 октомври.


ПРОЧЕТИ ОЩЕ: Етериум (ETH): Очертава се обрат за най-големия алткойн


Малко преди това Santiment съобщи, че на 11 септември адресите на Етериум китовете, притежаващи 1 милион или повече ETH, колективно са добавили още 3.5 милиона токена, увеличавайки общите си притежания с 14%.

CFTC за Биткойн и Етериум

Междувременно на 24 октомври ръководителят на Комисията по търговия със стокови фючърси (CFTC) обяви, че Биткойн (BTC) и Етериум са стоки. На въпрос дали CFTC или Комисията по ценни книжа и фондови борси (SEC) би имала по-големи правомощия, председателят на CFTC Ростин Бенам заяви:

Доста цинично е да се предполага, че две агенции не могат да се разберат и да работят заедно.

Той също така заяви, че според него двете най-известни криптовалути, Биткойн и Етериум, са стоки, въпреки че ръководителят на SEC Гари Генслер не би се съгласил с тази оценка.

В миналото Генслер се е съгласявал с концепцията, че Биткойн е стока. Сега обаче той смята, че ETH и други криптовалути, които използват подобен консенсус за доказателство за залог (PoS), трябва да бъдат класифицирани като ценни книжа.

Telegram

СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ

Подкрепете CryptoDNES

QR код към биткойн адреса:

QR код към етериум адреса:

Все още няма коментари!

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

Още Алткойни Новини

Етериум: „Пазете се, предстоят значителни загуби“ – Б. Коуен

Крипто анализаторът Бенджамин Коуен сподели мнението си, че Етериум (ETH) го очаква значителен спад въпреки скока на цената му през този месец.

януари 27, 2023 20:00 2 мин. четене

Цените на криптовалутите днес: анализ, прогнози и какво ни подготвя крипто пазара в бъдеще

Какви са цените на криптовалутите днес? Нека видим как се движи пазара и какво ни очаква.

януари 27, 2023 18:30 5 мин. четене

„Предстои корекция“ – Трейдър с предупреждение за два големи алткойна

Популярен крипто трейдър наскоро сподели мечи настроения за два големи алткойна в краткосрочен план, предвиждайки корекция.

януари 27, 2023 9:04 1 мин. четене

Биткойн: Трейдър предвижда скок до $30,000 – ето кога

Широко следен крипто стратег е оптимист, че Биткойн (BTC) може да нарасне с двуцифрен процент от текущата цена.

януари 26, 2023 20:00 1 мин. четене