НАЧАЛО Алткойни

Fidelity ще предлага Етериум на големи инвеститори

21.10.2022 12:53 2 мин. четене
СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Fidelity ще предлага Етериум на големи инвеститори

От Fidelity Investment ще предлагат нов индексен фонд, който ще даде на клиентите им достъп до услуги свързани с Етериум - водещата по пазарна капитализация платформа за смарт договори.

Финансовият гигант стартира Fidelity Ethereum Index Fund като част от Fidelity Digital Assets (FDA) – дъщерно дружество създадено през 2018, което предоставя услуги за попечителство и търговия с крипто инвестиции. FDA обслужва само институционални инвеститори като хедж фондове, семейни офиси и пазарни посредници.

Новият Eтериум (ETH) фонд е вторият, стартиран от компанията фонд за управление на дигитални активи. Първият е Wise Origin Bitcoin Index Fund I стартиран през 2020 г.

В документацията на SEC се посочва, че фондът е достъпен за инвеститори с минимална инвестиция от $50,000. Към 30 септември фондът вече разполага с $5,018,184.

През май Fidelity обявиха плана си да предлагат услуги свързани с търговия и попечителство на Етериум. Преди това финансовият титан с над $4.5 трилиона в активи под управление предоставяше услуги свързани само с Биткойн (BTC) и 401(k) пенсионни планове, в които водещият криптоактив е включен като инвестиционна опция.

Според Bloomberg от Fidelity са обявили плановете си да създадът платформа за обмен на криптовалути заедно с други гиганти в областта на финансовите услуги – Citadel Securities, Charles Schwab и Virtu Finance.


ПРОЧЕТИ ОЩЕ: Биткойн: Готови сме за над 400% печалби догодина – Тоун Вайс


Президентът на дигиталните активи на Fidelity – Том Джесоп сподели, че компанията се опитва да се фокусира върху дългосрочни показатели като клиентското търсене въпреки настоящите проблеми на криптопазара.

Миналия месец Етериум пусна дългоочаквания си ъпгрейд Сливането, който трансформира блокчейна в PoS. Може би това е повлияло на Fidelity, тъй като в туит, техен клиент споделя имейл изпратен от тях до всички техни потребители. В него се съобщава, че след Сливането доста инвеститори гледат на Етериум с други очи, както и за новият фонд.

Telegram

СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Още Алткойни Новини

Меме криптовалута продължава да върви надолу, след като наскоро достигна историческо дъно

Меме криптовалутата Degen (DEGEN) отбеляза забележителен спад в цената, след като между 18 и 19 юни показа признаци на възстановяване.

21.06.2024 20:45 1 мин. четене

Рекордни приходи от такси в мрежата на Arbitrum след старта на LayerZero (ZRO)

Пускането на LayerZero (ZRO) на 20 юни значително увеличи таксите в мрежата на Arbitrum (ARB), което доведе до рекорден дневен приход от $3.43 милиона, отбелязвайки 16,680% увеличение спрямо предходния ден.

21.06.2024 19:30 2 мин. четене

Големите инвеститори разпродават меме криптовалутата Dogwifhat – какво следва за цената?

Големите притежатели на Dogwifhat (WIF), наричани често китове, предизвикаха спад в цената, като продадоха значителни части от притежанията си. 

21.06.2024 18:34 2 мин. четене

Алткойн сезонът ще започне по-рано според този фундаментален индикатор

Ки Йонг Джу, главен изпълнителен директор на компанията за блокчейн анализи CryptoQuant, сподели гледната си точка за алткойните, тъй като се очертава потенциалното одобрение на спот Етериум ETF за американските пазари.

21.06.2024 16:30 1 мин. четене

Подкрепете CryptoDNES

QR код към биткойн адреса:

QR код към етериум адреса:

Все още няма коментари!

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.