НАЧАЛО Алткойни

Fidelity ще предлага Етериум на големи инвеститори

октомври 21, 2022 12:53 2 мин. четене
СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Fidelity ще предлага Етериум на големи инвеститори

От Fidelity Investment ще предлагат нов индексен фонд, който ще даде на клиентите им достъп до услуги свързани с Етериум - водещата по пазарна капитализация платформа за смарт договори.

Финансовият гигант стартира Fidelity Ethereum Index Fund като част от Fidelity Digital Assets (FDA) – дъщерно дружество създадено през 2018, което предоставя услуги за попечителство и търговия с крипто инвестиции. FDA обслужва само институционални инвеститори като хедж фондове, семейни офиси и пазарни посредници.

Новият Eтериум (ETH) фонд е вторият, стартиран от компанията фонд за управление на дигитални активи. Първият е Wise Origin Bitcoin Index Fund I стартиран през 2020 г.

В документацията на SEC се посочва, че фондът е достъпен за инвеститори с минимална инвестиция от $50,000. Към 30 септември фондът вече разполага с $5,018,184.

През май Fidelity обявиха плана си да предлагат услуги свързани с търговия и попечителство на Етериум. Преди това финансовият титан с над $4.5 трилиона в активи под управление предоставяше услуги свързани само с Биткойн (BTC) и 401(k) пенсионни планове, в които водещият криптоактив е включен като инвестиционна опция.

Според Bloomberg от Fidelity са обявили плановете си да създадът платформа за обмен на криптовалути заедно с други гиганти в областта на финансовите услуги – Citadel Securities, Charles Schwab и Virtu Finance.


ПРОЧЕТИ ОЩЕ: Биткойн: Готови сме за над 400% печалби догодина – Тоун Вайс


Президентът на дигиталните активи на Fidelity – Том Джесоп сподели, че компанията се опитва да се фокусира върху дългосрочни показатели като клиентското търсене въпреки настоящите проблеми на криптопазара.

Миналия месец Етериум пусна дългоочаквания си ъпгрейд Сливането, който трансформира блокчейна в PoS. Може би това е повлияло на Fidelity, тъй като в туит, техен клиент споделя имейл изпратен от тях до всички техни потребители. В него се съобщава, че след Сливането доста инвеститори гледат на Етериум с други очи, както и за новият фонд.

Telegram

СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ

Подкрепете CryptoDNES

QR код към биткойн адреса:

QR код към етериум адреса:

Все още няма коментари!

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

Още Алткойни Новини

Три токена, които могат да скочат до 100Х – и защо предварителните продажби са новия хит

Крипто пазарът постоянно нараства, като към момента на писане на статията се движи около $1.08 трилиона. Разбира се, Биткойн остава най-стабилният играч с над 40% пазарен дял, но Етериум, BNB, Aave, Solana и другите алткойни също се развиват доста.  Въпреки това, крахът на FTX доказа на инвеститорите, че дали ще се търгува с нов токен, […]

февруари 4, 2023 16:12 6 мин. четене

Fantom скача с 200% – ще продължи ли възхода? – Santiment

Водеща фирма за криптоанализи предполага, че популярният алткойн е само в началния етап на голямо рали.

февруари 3, 2023 16:00 2 мин. четене

Рекорден брой китови транзакции с Dogecoin на 31 януари

Santiment установи, че на 31 януари Dogecoin (DOGE) преживял най-големия брой китови транзакции през тази година.

февруари 3, 2023 11:10 2 мин. четене

Този децентрализиран токен се повиши с 50% за няколко дни

Децентрализиран токен, базиран на Етериум (ETH) се повиши с 50% само за няколко дни, след като публикува годишния си отчет.

февруари 2, 2023 21:00 1 мин. четене