НАЧАЛО Алткойни

Етериум: Китовете купуват ETH за $4.5 милиарда

21.10.2022 8:01 2 мин. четене
СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Етериум: Китовете купуват ETH за $4.5 милиарда

Нови данни от фирмата за пазарно разузнаване Santiment разкриват, че Етериум китовете са натрупали ETH на стойност $4.5 милиарда в рамките на месец.

Платформата за крипто анализи съобщи в Twitter, че от 11 септември насам големите инвеститори в ETH трупат огромни количества от втория по големина криптоактив по пазарна капитализация.

От 11 септември насам милиардерските Етериум адреси, притежаващи 1 милион или повече ETH, са добавили колективно още 3.5 милиона монети. Това е увеличило общите им притежания с 14%. В момента съществуват 132 такива адреса.

Santiment обаче установява също, че по-малките китове или т.нар. “акули” драстично са намалили броя на токените си. Данните показват, че през последните пет седмици инвеститорите са продали ETH на обща стойност $4.2 милиарда.


ПРОЧЕТИ ОЩЕ: Биткойн (BTC) влезна в Световните рекорди на Гинес


Фирмата за пазарни проучвания също така отбелязва, че цената на топ алткойна се е колебаела спрямо цената на Биткойн (BTC) поради действията на тази група инвеститори, тъй като съотношението ETH/BTC е спаднало с 12.7%, след като са били продадени 3.3 милиона токена.

Етериум “акулите” и “китове” (притежаващи от 100,000 до 1 милион ETH) са изгубили 3.3 милиона ETH само през последните пет седмици. Това се равнява на около $4.2 милиарда. Цената на актива спрямо Биткойн се колебаеше и променяше въз основа на [поведението] на тези ключови заинтересовани страни.

Етериум, който отбелязва стабилен ръст на потребителите, откакто в средата на септември премина от консенсусен механизъм за доказателство за работа към такъв за доказателство за залог, към момента на писане на статията се търгува на $1,294.

Telegram

СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Още Алткойни Новини

Ето как реагира цената на Етериум на дългоочакваното одобрение на спот ETF

SEC официално одобри 8 предложения за спот Етериум ETF за американските пазари, но как това се отрази на цената на актива?

24.05.2024 1:33 1 мин. четене

ИЗВЪНРЕДНО: SEC официално одобри спот Етериум ETF

Комисията по ценните книжа и фондовите борси на САЩ (SEC) е одобрила ускореното пускане на спот ETF за Етериум, както се посочва в документ, качен на уебсайта на агенцията.

24.05.2024 0:08 1 мин. четене

Все още няма одобрение на спот Етериум ETF – крипто общността тръпне в очакване

С идването на полунощ се очаква решението на Комисията по ценните книжа и борсите (SEC) относно потенциалното одобрение на спот Етериум ETF.

24.05.2024 0:01 1 мин. четене

Pepe с ново важно постижение, въпреки масовите ликвидации

Pepe, популярна мемe монета, наскоро се превърна в гореща тема в света на криптовалутите. Въпреки значителните ликвидации през последните 24 часа, токенът продължава да напредва, записвайки нови върхови постижения.

23.05.2024 22:00 2 мин. четене

Подкрепете CryptoDNES

QR код към биткойн адреса:

QR код към етериум адреса:

Все още няма коментари!

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.