НАЧАЛО Алткойни

Етериум: Китовете купуват ETH за $4.5 милиарда

октомври 21, 2022 8:01 2 мин. четене
СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Етериум: Китовете купуват ETH за $4.5 милиарда

Нови данни от фирмата за пазарно разузнаване Santiment разкриват, че Етериум китовете са натрупали ETH на стойност $4.5 милиарда в рамките на месец.

Платформата за крипто анализи съобщи в Twitter, че от 11 септември насам големите инвеститори в ETH трупат огромни количества от втория по големина криптоактив по пазарна капитализация.

От 11 септември насам милиардерските Етериум адреси, притежаващи 1 милион или повече ETH, са добавили колективно още 3.5 милиона монети. Това е увеличило общите им притежания с 14%. В момента съществуват 132 такива адреса.

Santiment обаче установява също, че по-малките китове или т.нар. „акули“ драстично са намалили броя на токените си. Данните показват, че през последните пет седмици инвеститорите са продали ETH на обща стойност $4.2 милиарда.


ПРОЧЕТИ ОЩЕ: Биткойн (BTC) влезна в Световните рекорди на Гинес


Фирмата за пазарни проучвания също така отбелязва, че цената на топ алткойна се е колебаела спрямо цената на Биткойн (BTC) поради действията на тази група инвеститори, тъй като съотношението ETH/BTC е спаднало с 12.7%, след като са били продадени 3.3 милиона токена.

Етериум „акулите“ и „китове“ (притежаващи от 100,000 до 1 милион ETH) са изгубили 3.3 милиона ETH само през последните пет седмици. Това се равнява на около $4.2 милиарда. Цената на актива спрямо Биткойн се колебаеше и променяше въз основа на [поведението] на тези ключови заинтересовани страни.

Етериум, който отбелязва стабилен ръст на потребителите, откакто в средата на септември премина от консенсусен механизъм за доказателство за работа към такъв за доказателство за залог, към момента на писане на статията се търгува на $1,294.

Telegram

СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ

Подкрепете CryptoDNES

QR код към биткойн адреса:

QR код към етериум адреса:

Все още няма коментари!

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

Още Алткойни Новини

Aave взе решение да изчисти дългове за милиони

DeFi протоколът Aave прие предложение за управление, което имаше за цел да премахне излишния дълг в CRV резерва на пула за ликвидност v2 на Етериум.

януари 28, 2023 12:00 2 мин. четене

Fantom може да се удвои, за Биткойн има 3 сценария, сподели топ трейдър

Крипто анализатор твърди, че един алткойн може да удвои цената си, като същевременно актуализира прогнозата си за Биткойн и още два криптоактива.

януари 28, 2023 9:02 2 мин. четене

Етериум: „Пазете се, предстоят значителни загуби“ – Б. Коуен

Крипто анализаторът Бенджамин Коуен сподели мнението си, че Етериум (ETH) го очаква значителен спад въпреки скока на цената му през този месец.

януари 27, 2023 20:00 2 мин. четене

Цените на криптовалутите днес: анализ, прогнози и какво ни подготвя крипто пазара в бъдеще

Какви са цените на криптовалутите днес? Нека видим как се движи пазара и какво ни очаква.

януари 27, 2023 18:30 5 мин. четене