НАЧАЛО Алткойни

Етериум ETF получи своето одобрение, но въпроса остава – ценна книга ли е?

26.05.2024 12:00 2 мин. четене
СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Етериум ETF получи своето одобрение, но въпроса остава – ценна книга ли е?

Неотдавнашното одобрение на спот Етериум ETF от Комисията по ценни книжа и борси на САЩ (SEC) предизвика дебат: счита ли се ETH вече за стока? Отговорът остава несигурен.

Председателят на SEC Гари Генслер не е посочил изрично ETH като ценна книга, но жалба, подадена от Consensys, твърди, че агенцията е разглеждала Етериум като ценна книга. За разлика от това, председателят на Комисията по търговия със стокови фючърси Ростин Бенам твърди, че Етериум наистина е стока.

Одобрението на формуляри 19b-4 за осем Етериум ETF повдигна въпроси относно евентуални промени в статуса на ETH. Някои правни експерти смятат, че това означава важен момент в продължаващия дебат. Главният правен директор на Coinbase Пол Гревал твърди, че като използва формуляра S-1 за регистрация, който ограничава ценните книжа до по-малко от 40% от портфейла, SEC предполага, че Етериум не е ценна книга.

Заповедта за одобрение на SEC обаче не определя непременно класификацията на ETH. Кой Гарисън, бивш съветник на SEC, твърди, че поръчката потвърждава, че Етериум е стока, тъй като одобрените средства се наричат „доверителни акции, базирани на стоки“.

Въпреки това SEC все още може да твърди, че Етериум е ценна книга при определени обстоятелства. Одобрението на агенцията не определя окончателно категоризацията на ETH, според Ashley Ebersole, главен съветник в 0x Labs.

Освен това класификацията на стейкнатия ETH добавя още едно ниво на сложност. Последните действия на SEC предполагат, че стейкнатия ETH може да се третира по различен начин, потенциално като инвестиционен договор и следователно ценна книга, според доклад на Galaxy Digital Holdings.

Telegram

СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Още Алткойни Новини

XRP категорично не е ценна книга според директора на Ripple

Главният изпълнителен директор на Ripple Брад Гарлингхаус наскоро направи публично изявление, което бе в отговор на съдебно решение на съдия в Калифорния, който отхвърли колективен иск, свързан с XRP.

22.06.2024 8:30 1 мин. четене

3 AI криптовалути, които може да са добра инвестиция според крипто експерт

Известният анализатор на криптовалути “Il Capo” привлече вниманието на пазара, като сподели бичите си прогнози за някои алткойни в Telegram групата си на фона на общия спад на пазара.

22.06.2024 7:30 1 мин. четене

Мениджърите на активи коригираха заявленията си за спот Етериум ETF

Няколко мениджъри на активи наскоро представиха промени в предложенията си за спот Етериум ETF пред Комисията по ценните книжа и фондовите борси на САЩ (SEC).

22.06.2024 6:00 2 мин. четене

XRP е една от най-шортваните криптовалути – какво трябва да знаем?

На фона на неотдавнашните сътресения на крипто пазара XRP Ledger, поддържан от Ripple Labs, е готов да възвърне бичия си импулс, според анализ на Santiment.

21.06.2024 23:48 2 мин. четене

Подкрепете CryptoDNES

QR код към биткойн адреса:

QR код към етериум адреса:

Все още няма коментари!

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.