НАЧАЛО Други

Илон Мъск: Придобиването на Twitter продължава по план

05.10.2022 10:18 2 мин. четене
СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Илон Мъск: Придобиването на Twitter продължава по план

Съобщава се, че главният изпълнителен директор на Tesla и SpaceX, Илон Мъск, е изпратил писмо до Twitter с предложение за закупуване на компанията на цената, за която двете страни се договориха през април.

Според доклад на Bloomberg от вторник, главният изпълнителен директор на Tesla и SpaceX наскоро бе написал писмо до Twitter с предложение да придобие компанията на същата цена, която беше договорена по-рано – $54.20 за акция.

Преди това Мъск беше изявил желание да придобие Twitter за $44 милиарда. По-късно обаче главният изпълнителен директор на Tesla обвини социалната мрежа, че манипулира някои от данните си относно броя на потребителите, като заяви, че голяма част от отчетената потребителска активност идва от ботове.

В крайна сметка той се оттегли от сделката, което накара Twitter впоследствие да съди милиардера за нарушаване на договора, искайки неустойка в размер на $1 милиард.

Възобновяването на сделката на Мъск с Twitter доведе до трусове на пазара. Акциите на компанията поскъпнаха със 17.3% след новината – от $42.83 до $49.81, след което се върнаха обратно до $47.93. В този момент обаче Нюйоркската фондова борса спря търговията с акциите. Криптовалутата Dogecoin, която Мъск е подкрепял многократно, също скочи с 9.1% след новината, като в момента се търгува за $0.064.

През лятото милиардерът публично бе заявил, че Twitter може да разгледа възможността за интегриране на крипто плащания в услугите си (по-специално Dogecoin), което предполагаемо ще помогне за разрешаването на проблемите със спама в Twitter.

Офертата на Мъск да поеме компанията получи подкрепа от лидери в крипто индустрията. Най-вече от главния изпълнителен директор на FTX – Сам Банкман-Фрийд и ръководителя на Binance – Чанпен Джао. Те изразиха интерес да помогнат финансово на основателя на Tesla да финализира придобиването.


ПРОЧЕТИ ОЩЕ: ЕС иска да въведе блокчейн в данъчното облагане


На 04.10.2022 Twitter прие подновеното предложение на Мъск. Акаунтът за връзки с инвеститорите на Twitter заяви, че компанията е “получила писмото от страните на Мъск, което те са подали в Комисията по ценни книжа и борси” и че “намерението на компанията е да приключи сделката на цена $54.20 на акция”.

Telegram

СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Още Други Новини

Крипто платформата ByBit отрича слуховете за несъстоятелност

Слуховете за несъстоятелността на Bybit предизвикаха паника в крипто общността, предизвикана от грешка в платформата за ончейн анализи на Arkham.

23.05.2024 23:00 2 мин. четене

Икономиката на ОАЕ отбеляза ръст от 4.3% за последното тримесечие на 2023 година

По предварителни данни на правителството икономиката на Обединените арабски емирства (ОАЕ) се е разширила с 4.3% на годишна база през четвъртото тримесечие на 2023 г., като икономическият растеж, който не е свързан с петрола, значително изпреварва общия БВП.

23.05.2024 22:30 1 мин. четене

Binance разкри второто раздаване на токени от своя Megadrop – какво трябва да знаем

Binance раздвижва света на криптовалутите с въвеждането на втория проект в иновативната си airdrop платформа – Binance Megadrop.

23.05.2024 21:30 2 мин. четене

Петрол: Прогноза за цената на Брент в краткосрочен план

В неотдавнашен анализ брокерската компания Emkay прогнозира, че цените на петрола сорт “Брент” ще се колебаят между $83 и $92 за барел в краткосрочен план, в очакване на допълнителна оценка.

23.05.2024 21:00 2 мин. четене

Подкрепете CryptoDNES

QR код към биткойн адреса:

QR код към етериум адреса:

Все още няма коментари!

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.