НАЧАЛО Други

Илон Мъск: Придобиването на Twitter продължава по план

октомври 5, 2022 10:18 1 мин. четене
СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Илон Мъск: Придобиването на Twitter продължава по план

Съобщава се, че главният изпълнителен директор на Tesla и SpaceX, Илон Мъск, е изпратил писмо до Twitter с предложение за закупуване на компанията на цената, за която двете страни се договориха през април.

Според доклад на Bloomberg от вторник, главният изпълнителен директор на Tesla и SpaceX наскоро бе написал писмо до Twitter с предложение да придобие компанията на същата цена, която беше договорена по-рано – $54.20 за акция.

Преди това Мъск беше изявил желание да придобие Twitter за $44 милиарда. По-късно обаче главният изпълнителен директор на Tesla обвини социалната мрежа, че манипулира някои от данните си относно броя на потребителите, като заяви, че голяма част от отчетената потребителска активност идва от ботове.

В крайна сметка той се оттегли от сделката, което накара Twitter впоследствие да съди милиардера за нарушаване на договора, искайки неустойка в размер на $1 милиард.

Възобновяването на сделката на Мъск с Twitter доведе до трусове на пазара. Акциите на компанията поскъпнаха със 17.3% след новината – от $42.83 до $49.81, след което се върнаха обратно до $47.93. В този момент обаче Нюйоркската фондова борса спря търговията с акциите. Криптовалутата Dogecoin, която Мъск е подкрепял многократно, също скочи с 9.1% след новината, като в момента се търгува за $0.064.

През лятото милиардерът публично бе заявил, че Twitter може да разгледа възможността за интегриране на крипто плащания в услугите си (по-специално Dogecoin), което предполагаемо ще помогне за разрешаването на проблемите със спама в Twitter.

Офертата на Мъск да поеме компанията получи подкрепа от лидери в крипто индустрията. Най-вече от главния изпълнителен директор на FTX – Сам Банкман-Фрийд и ръководителя на Binance – Чанпен Джао. Те изразиха интерес да помогнат финансово на основателя на Tesla да финализира придобиването.


ПРОЧЕТИ ОЩЕ: ЕС иска да въведе блокчейн в данъчното облагане


На 04.10.2022 Twitter прие подновеното предложение на Мъск. Акаунтът за връзки с инвеститорите на Twitter заяви, че компанията е „получила писмото от страните на Мъск, което те са подали в Комисията по ценни книжа и борси“ и че „намерението на компанията е да приключи сделката на цена $54.20 на акция“.

Telegram

СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ

Подкрепете CryptoDNES

QR код към биткойн адреса:

QR код към етериум адреса:

Все още няма коментари!

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

Още Други Новини

Polkadot награждава потребителите за разкриване на измами

Polkadot обяви най-новата си инициатива, а именно, че ще възнаграждава с USDC членовете на общността си, разкрили измами, за да помогне на своята екосистема.

ноември 26, 2022 18:03 1 мин. четене

МВФ предупреждава Африка за рисковете от криптовалутите

Африка получи предупреждение от Международния валутен фонд (МВФ) за рисковете, които крие бързото приемане на крипто, изтъквайки, че само една четвърт от държавите в Субсахарска Африка са регламентирали официално криптовалутите.

ноември 26, 2022 17:03 1 мин. четене

Биткойн (BTC): Мечият пазар почти се изчерпа, твърди директора на deVere Group

Главният изпълнителен директор на финансово-консултантската компания deVere Group Найджъл Грийн е оптимист, че мечият пазар на криптовалутите ще приключи след месеци.

ноември 26, 2022 15:19 1 мин. четене

Binance събра $2 милиарда за спасителния фонд за индустрията

Binance се ангажира да предостави $2 милиарда на обявения наскоро спасителен фонд за крипто индустрията. 

ноември 26, 2022 12:51 1 мин. четене