НАЧАЛО Други

Илон Мъск: Придобиването на Twitter продължава по план

октомври 5, 2022 10:18 2 мин. четене
СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Илон Мъск: Придобиването на Twitter продължава по план

Съобщава се, че главният изпълнителен директор на Tesla и SpaceX, Илон Мъск, е изпратил писмо до Twitter с предложение за закупуване на компанията на цената, за която двете страни се договориха през април.

Според доклад на Bloomberg от вторник, главният изпълнителен директор на Tesla и SpaceX наскоро бе написал писмо до Twitter с предложение да придобие компанията на същата цена, която беше договорена по-рано – $54.20 за акция.

Преди това Мъск беше изявил желание да придобие Twitter за $44 милиарда. По-късно обаче главният изпълнителен директор на Tesla обвини социалната мрежа, че манипулира някои от данните си относно броя на потребителите, като заяви, че голяма част от отчетената потребителска активност идва от ботове.

В крайна сметка той се оттегли от сделката, което накара Twitter впоследствие да съди милиардера за нарушаване на договора, искайки неустойка в размер на $1 милиард.

Възобновяването на сделката на Мъск с Twitter доведе до трусове на пазара. Акциите на компанията поскъпнаха със 17.3% след новината – от $42.83 до $49.81, след което се върнаха обратно до $47.93. В този момент обаче Нюйоркската фондова борса спря търговията с акциите. Криптовалутата Dogecoin, която Мъск е подкрепял многократно, също скочи с 9.1% след новината, като в момента се търгува за $0.064.

През лятото милиардерът публично бе заявил, че Twitter може да разгледа възможността за интегриране на крипто плащания в услугите си (по-специално Dogecoin), което предполагаемо ще помогне за разрешаването на проблемите със спама в Twitter.

Офертата на Мъск да поеме компанията получи подкрепа от лидери в крипто индустрията. Най-вече от главния изпълнителен директор на FTX – Сам Банкман-Фрийд и ръководителя на Binance – Чанпен Джао. Те изразиха интерес да помогнат финансово на основателя на Tesla да финализира придобиването.


ПРОЧЕТИ ОЩЕ: ЕС иска да въведе блокчейн в данъчното облагане


На 04.10.2022 Twitter прие подновеното предложение на Мъск. Акаунтът за връзки с инвеститорите на Twitter заяви, че компанията е “получила писмото от страните на Мъск, което те са подали в Комисията по ценни книжа и борси” и че “намерението на компанията е да приключи сделката на цена $54.20 на акция”.

Telegram

СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Още Други Новини

Невиждана криза на имотния пазар: Купувайте Биткойн – Робърт Кийосаки

След като изрази загриженост за предстояща голяма финансова криза, включваща банкови фалити и потенциална загуба на американския долар като световна резервна валута, Робърт Кийосаки прогнозира тежък срив на пазара на недвижими имоти, който може да се превърне в най-тежкия в историята на страната.

юни 9, 2023 8:00 2 мин. четене

Илон Мъск отново стана най-богатия човек на планетата, но за кратко

В четвъртък Илон Мъск, главен изпълнителен директор на Tesla, си върна позицията на най-богатия човек в света, като изпревари Бернар Арно, председател на LVMH.

юни 9, 2023 7:00 2 мин. четене

Binance.US отговаря на обвиненията на SEC: Изключва криптовалутни двойки

Binance.US наскоро направи значителни промени след съдебните действия на Комисията по ценни книжа и фондови борси на САЩ (SEC).

юни 9, 2023 6:00 2 мин. четене

Федерален съдия в САЩ прекратява делото срещу DeFi платформа

Федерален съдия в САЩ наскоро отхвърли иск срещу платформата за децентрализирано финансиране (DeFi) PoolTogether, като постанови, че федералният съд не е подходящо място за разглеждане на проблеми, свързани със стартъпа.

юни 8, 2023 20:00 2 мин. четене

Подкрепете CryptoDNES

QR код към биткойн адреса:

QR код към етериум адреса:

Все още няма коментари!

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.