НАЧАЛО Други

Илон Мъск иска да въведе крипто плащания в Twitter

юни 17, 2022 11:25 2 мин. четене
СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Илон Мъск иска да въведе крипто плащания в Twitter

Илон Мъск се застъпи за по-широко интегриране на плащанията в Twitter, включително за поддръжка на криптовалути.

Това е според стенограма от среща със служители, проведена в четвъртък.


Според изтеклата стенограма, публикувана от Vox, Мъск е бил попитан за мисленето си в тази област. Той е отговорил, че “нашите пари по същество са форма на информация” и че цифровите плащания стават все по-разпространени през последните години. 


Мъск каза също:


„Мисля, че би имало смисъл да се интегрират плащанията в Twitter. Така че да е лесно да се изпращат пари напред и назад. И ако разполагате с валута, както и с криптовалута. По същество, винаги когато някой би сметнал това за полезно. 

Така че целта, моята цел би била да се увеличи полезността на услугата – колкото по-полезна е тя, толкова по-добре. И ако някой може да я използва за извършване на удобни плащания, това е увеличаване на полезността.”


Изглежда, че Мъск предлага по-директна интеграция на плащанията, отколкото съществува днес. Както вече беше съобщено, Twitter пусна поддръжка за даване на бакшиши с Биткойн миналата есен, а по-късно добави и Етериум по-рано тази година за мобилните потребители. 

ПРОЧЕТИ ОЩЕ: На Биткойн и Етериум ще им отнеме време да се възстановят

В изказването си Мъск посочи, че плащанията ще бъдат част от по-широка стратегия, която да накара хората да използват платформата.


“Мисля, че новините, развлеченията и плащанията са три критични области. Но всъщност става дума просто за това как да направим това, как да направим използването на Twitter толкова привлекателно, че да не можете да живеете без него и че всеки да иска да го използва.”


Коментарите идват на фона на период на несигурност по отношение на това дали офертата на Мъск за закупуване на гиганта в областта на социалните медии действително ще се осъществи. 

Въпреки че тази пролет Мъск сключи споразумение с борда на директорите на Twitter, оттогава той твърди, че има право да се оттегли от сделката.


Telegram

СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ

Подкрепете CryptoDNES

QR код към биткойн адреса:

QR код към етериум адреса:

Все още няма коментари!

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

Още Други Новини

Chainalysis съкращава 5% от персонала си

Компанията за блокчейн анализи Chainalysis намали броя на служителите си, тъй като се реорганизира, за да се приспособи към предизвикателствата на крипто пазара.

февруари 4, 2023 18:00 1 мин. четене

Ripple са изключително уверени за изхода от делото срещу SEC

Ripple публикува актуална информация за съдебното дело, заведено от Комисията по ценните книжа и фондовите борси на САЩ, което обвинява компанията в продажба на XRP като нерегистрирана ценна книга.

февруари 4, 2023 17:00 2 мин. четене

100% ръст на акциите на MicroStrategy (MSTR)

Производителят на софтуер за бизнес анализи MicroStrategy закупи над 8,800 биткойна (BTC) по време на масовия срив, който пазарът на криптовалути претърпя през 2022 г., докато акциите му се увеличиха повече от два пъти от началото на годината.

февруари 4, 2023 16:00 2 мин. четене

Binance отново стъпва на южнокорейския пазар, придобивайки GOPAX

Най-голямата криптоборсата в света Binance отново навлиза на южнокорейския пазар, придобивайки южнокорейската GOPAX, след надлежна проверка.

февруари 4, 2023 15:00 2 мин. четене