НАЧАЛО Алткойни

Dogecoin (DOGE): Колко хора станаха милионери?

ноември 2, 2022 21:37 3 мин. четене
СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Dogecoin (DOGE): Колко хора станаха милионери?

Dogecoin (DOGE) претърпя сериозен възход през последните седмици на фона на придобиването на Twitter от страна на Илон Мъск.

Проектът стартира през 2013 г. като чиста спекулативна подигравка с крипто сектора по онова време.

Но за някои от тези, които смело поеха риска с актива, алткойнът се оказа нещо повече от шега, тъй като превърна много ентусиасти в милионери.

Според информация от тракера на крипто данни BitInfoCharts към 1 ноември 2022 г. Dogecoin милионерите са 1,046, което е почти двойно повече от 590-те души на 11 септември – моментът, в който DOGE, заедно с други криптовалути, попадна в мечи пазарен тренд.

Това не е първият път, в който алткойнът успява да направи поне 1,000 души милионери, тъй като той успя да извърши този подвиг през април тази година.

Така наречената крипто зима обаче застигна дигиталния актив като срина цената му до основи и значително намали броя на членовете в този ексклузивен за DOGE клуб.

DOGE превъзхожда Биткойн, Етериум в седмичните и месечните си печалби

Към момента на публикуване Dogecoin се търгува на цена от $0.145. По-рано активът успя да достигне нивото от $0.15, което за последно беше достигнато през април тази година.

За седем дни криптовалутата нарасна със 132%, докато през последните две седмици успя да се повиши със 142.9%. В 30-дневна времева рамка цената на DOGE успя да скочи със 145.3%.

Биткойн и Етериум успяха да се увеличат само с 2.2% и 8.9% съответно през последната седмица, тъй като нито една друга криптовалута от топ 10 по пазарна капитализация не се доближи до Dogecoin в това отношение.

След това превъзходно представяне алткойнът успя да изпревари Cardano (ADA) в този конкретен списък и да заеме 8-о място със своята пазарна капитализация от $19.922 милиарда.

Благодарение на това 887 притежатели на DOGE имат баланс от $1 милион докато други 160 собственици вече разполагат с поне $10 милиона.

Dogecoin: Ефектът на Илон Мъск и Twitter

Не може да се отрече, че Dogecoin отново се възползва от събитията, в които е замесен т.нар. “Dogefather” Илон Мъск.

Малко след като главният изпълнителен директор на Tesla завърши покупката на социалния медиен гигант Twitter за $44 милиарда, цената на DOGE скочи, въпреки че вече беше в бичи импулс след ралито на крипто пазара на 25 октомври.


ПРОЧЕТИ ОЩЕ: Най-голямата борса за крипто опции претърпя хак за $28 милиона


Това, което може да подхранва възходящото движение на цената на Dogecoin, е вълнението сред общността на актива, както и сред цялата крипто общност, от възможността той да бъде допуснат като метод на плащане за услугите на Twitter.

Tesla на Мъск вече приема дигиталната валута в замяна на някои свои стоки.

Новият шеф на Twitter обаче все още не е коментирал евентуалното приемане на DOGE и не е споменавал меме криптовалутата от момента на придобиването – освен споделената снимка на куче от породата шиба ину с тениска, изобразяваща логото на социалната медия.

Все пак ефектът от това развитие остава очевиден, а Dogecoin милионерите се радват на все по-големи печалби.

Telegram

СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Още Алткойни Новини

Chainlink (LINK) и Immutable (IMX) отбелязват ръст в цената; VC Spectra (SPCT) очаква 142% скок в предварителната продажба

Chainlink (LINK) и Immutable (IMX) отскочиха през септември, след като преминаха през вълни на несигурност през 2023 г. Тези ценови скокове следват значителни развития в двата блокчейна.

септември 28, 2023 13:10 4 мин. четене

При SUI се наблюдават ценови колебания, a VC Spectra (SPCT) и PEPE запазват позитивността на пазара

Крипто пазарът преживява период на волатилност, като при топ алткойните се наблюдават значителни ценови колебания. При SUI (SUI), нова блокчейн платформа от първи слой, се наблюдават значителни ценови колебания през последните седмици.

септември 28, 2023 12:10 3 мин. четене

Tradecurve Markets (TCRV) набира $6.1 милиона, нов блокчейн на Shiba Inu (SHIB), а за Ethereum (ETH) предстои голямо движение

Tradecurve Markets набра $6.1 милиона, а Shib Association ще разработи нов Shiba Inu блокчейн. Фючърсен ETH ETF може да бъде одобрен скоро. 

септември 28, 2023 11:05 4 мин. четене

1xBit добавя два ексклузивни метода за депозиране – Arbitrum и Algorand

OT 1xBit винаги правят гигантски крачки към това да останат начело на класацията, а новото добавяне на два метода за плащане – Arbritrum и Algorand – е достатъчно доказателство за този факт.

септември 28, 2023 10:31 3 мин. четене

Подкрепете CryptoDNES

QR код към биткойн адреса:

QR код към етериум адреса:

Все още няма коментари!

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.