НАЧАЛО Алткойни

Tesla започва да приема Dogecoin (DOGE)

декември 14, 2021 15:58 2 мин. четене
СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Tesla започва да приема Dogecoin (DOGE)

Главният изпълнителен директор на Tesla, Илон Мъск, разкри в туит на 14-ти декември, че компанията ще позволи част от артикулите ѝ да бъдат закупувани с Dogecoin (DOGE).

Мъск е силен поддръжник на Dogecoin, меме криптовалутата, която надхвърли очакванията, благодарение на неговата подкрепа. Главният изпълнителен директор на Tesla, който наскоро беше обявен за човек на годината от списание Times, каза, че компанията “ще види как вървят нещата“.

Нещо повече, Мъск наскоро каза, че Dogecoin е по-добър от водещата дигитална валута Биткойн (BTC) по отношение на транзакциите.

По принцип Биткойн не е добър заместител на транзакционната валута. Въпреки че е създаден като глуповата шега, Dogecoin е по-подходящ за транзакции. Общият транзакционен поток, който можете да правите с Dogecoin на ден, има много по-висок потенциал от Биткойн.

Dogecoin може да се използва за закупуване на стоки на Tesla

Това съобщение беше дългоочаквано, тъй като феновете на Dogecoin очакваха с нетърпение кога водещият поддръжник на монетата ще го приеме като плащане в една от неговите компании. Преди това Tesla приемаше Биткойн като метод на плащане за своите коли. По-късно обаче компанията спря тази услуга, тъй като Илон Мъск изрази загриженост относно ефекта от добива на Биткойн върху околната среда.


ПРОЧЕТИ ОЩЕ
Тази криптовалута може да скочи с 400%, твърди Coin Bureau

Това действие предизвика негативна реакция от страна на крипто общността, но компанията не обърна внимание на решението. С най-новата разработка Doge ще замени Биткойн като единствената криптовалута, която компанията е приемала като плащане.

Какво е Dogecoin?

За тези, които не знаят, Dogecoin е изграден върху родната архитектура на Биткойн, като актива също използва алгоритъма за доказателство за работа за проверка на транзакциите. Въпреки това, мрежата обработва транзакции по-бързо и на по-ниска цена от Биткойн, което я прави по-лесна за използване за плащане на стоки и услуги.

В момента Doge е 9-тата по пазарна капитализация криптовалута и най-голямата сред всички меме криптовалути. Друг подобен токен с кучешка тематика, който е близо до него, е Shiba Inu, токен, базиран на Етериум.

С новия случай на използване на Dogecoin и плана за разработване на игра на Shiba Inu, ще бъде интересно да видим как протича конкуренцията в бъдеще.

Telegram

СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Още Алткойни Новини

Следващите месеци може да са много важни за алткойните – анализатор споделя защо

Известен крипто анализатор очаква обещаващи перспективи за алткойните през следващите месеци, докато актуализира гледната си точка за три конкретни дигитални актива.

декември 9, 2023 21:00 2 мин. четене

Solana: Ще успее ли криптовалутата да достигне $100 преди края на годината?

Наскоро Solana премина през период на консолидация, донякъде засенчен от вниманието към пазарната динамика на Биткойн.

декември 9, 2023 19:00 1 мин. четене

Ново раздаване на безплатни токени в мрежата на Cardano – какво да следим?

Layergg, компания за анализ на криптовалути, наскоро потвърди предстоящо air drop събитие в мрежата на Cardano и подчерта, че ADA е забележителен токен.

декември 9, 2023 16:00 1 мин. четене

Алткойн се изстреля с над 900%, но анализатор отправи предупреждение

Известен крипто анализатор предупреди инвеститорите за изключително популярна меме монета, базиран на Solana (SOL).

декември 9, 2023 12:30 1 мин. четене

Подкрепете CryptoDNES

QR код към биткойн адреса:

QR код към етериум адреса:

Все още няма коментари!

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.