Home

Илон Мъск отново изстрелва цената на Dogecoin (DOGE)

01.11.2022 18:43 2мин. четене
СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Илон Мъск отново изстрелва цената на Dogecoin (DOGE)

След като миналата седмица Илон Мъск потвърди придобиването си на Twitter, цената на Dogecoin (DOGE) скочи значително. 

За първи път от май тази година DOGE надхвърли границата от $0.01 и временно надхвърли $0.14. В понеделник Dogecoin се отдръпна леко.

Както многобройни членове на общността на Dogecoin прогнозираха, един туит от Мъск може да бъде достатъчен, за да започне възходящ импулс при DOGE. И Мъск не разочарова общността.

Главният изпълнителен директор на Tesla и SpaceX публикува в Twitter следното изображение, на което се вижда куче порода шиба ину, талисманът на меме монетите, облечен в тениска на Twitter, и тиква с логото на Twitter.

Въпреки че Мъск добави само намигващо усмихнато се емоджи като текст, за общността беше ясно, че DOGE скоро ще бъде интегриран като метод за плащане в Twitter. Именно този слух беше и двигателят на главоломното нарастване на цената през последните няколко дни.

Илон и Dogecoin

Влиянието на Илон Мъск върху цената на DOGE не е нещо ново за криптопазара. През последните години туитовете на Мъск бяха повод за значителен подем на цената няколко пъти.

Вероятността най-богатият човек на земята наистина да интегрира DOGE в Twitter изглежда доста сериозна след туита. Още през април Мъск сподели идеята си да позволи на потребителите на Twitter да плащат с валутата за неговата премиум абонаментна услуга Twitter Blue.

Освен това през последните дни се появиха слухове, че Мъск планира да накара всички потребители да плащат $20 за синя отметка, като е възможно да видим интеграция за DOGE плащания.

За това, че Мъск изпълнява обещанията си към общността на Dogecoin, свидетелства и фактът, че някои продукти на Tesla вече могат да бъдат платени с криптовалутата на уебсайта на автомобилния производител. Освен това Boring Company приема криптовалутата като платежно средство за използването на луфта в Лас Вегас.


ПРОЧЕТИ ОЩЕ: След над 150% скок на DOGE, ще последва ли Шиба Ину?


Заради огромното влияние върху пазара – някои хора вече могат да го нарекат манипулация – не всички вярват, че Мъск има алтруистични намерения. През юни срещу Мъск, SpaceX и Tesla беше заведено дело за $258 милиарда за манипулиране на цената на DOGE.

През септември искът беше разширен, за да включи седем нови инвеститори и шест нови ответника, включително неговата компания за тунели Boring Co.

Мъск и останалите ответници са обвинени в манипулиране на цената на Dogecoin в продължение на две години. След гигантското покачване от над 36,000% милиардерът уж реализирал печалбите си и впоследствие предизвикал срив. По този начин той “е спечелил десетки милиарди долари за сметка на други инвеститори”, се посочва в жалбата.

Telegram

СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Още Алткойни Новини

Solana (SOL) демонстрира устойчивост – какво следва?

Solana (SOL) демонстрира силни резултати напоследък, със забележими печалби в различни времеви рамки.

19.07.2024 10:30 2мин. четене

Binance стартира нов крипто проект с мащабен airdrop

Binance представи най-новия си алткойн airdrop, предизвиквайки засилен интерес в криптовалутната общност.

19.07.2024 7:00 1мин. четене

Ето какво трябва да знаете за спот Етериум ETF-ите

От вторник, 23 юли, ще могат да се търгуват нови спот ETF-и за Етериум, които ще позволят на инвеститорите да купуват криптовалутата под формата на акции.

18.07.2024 20:30 2мин. четене

Ето кога мрежата на Polygon ще спре да използва MATIC

На 18 юли мрежата Polygon обяви плановете си да актуализира своя роден токен MATIC до криптовалута, наречена POL, като преходът ще се осъществи на 4 септември.

18.07.2024 16:30 1мин. четене

Подкрепете CryptoDNES

QR код към биткойн адреса:

QR код към биткойн адреса:

Все още няма коментари!

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.