НАЧАЛО Крипто Крими

Най-голямата борса за крипто опции претърпя хак за $28 милиона

ноември 2, 2022 11:05 1 мин. четене
СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Най-голямата борса за крипто опции претърпя хак за $28 милиона

Популярната крипто борса за опции и фючърси Deribit претърпя хак след като от горещ портфейл са били откраднати около $28 милиона.

От борсата твърдят, че средствата на клиентите са в безопасност, но всички загуби се покриват от резервите на компанията.

Компанията съобщи в Twitter, че извършва текущи проверки на сигурността и клиентските активи не са били засегнати, но тегленията са временно спрени.

“Процедурата на компанията е да държи 99% от средствата на нашите потребители в студено хранилище, за да ограничи въздействието на подобен тип събития. Хакерската атака е изолирана и поставена под карантина в нашите горещи портфейли за BTC, ETH и USDC”, написа Deribit в Twitter.


ПРОЧЕТИ ОЩЕ: Биткойн (BTC) остава силен на фона на макроикономическа слабост


Deribit се превръща в поредната от дългия списък с крипто компании, които са станали обект на злонамерени хакове през последните седмици. Октомври беше най-лошият месец в това отношение в исторически план като само през първите две седмици бяха откраднати над $718 милиона.

Telegram

СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Още Крипто Крими Новини

Проект за меме криптовалута, обвинен в измама на инвеститорите

Крипто инфлуенсърът, познат като “ZachXBT” обвини проекта $VIRAL Meme Coin, че е измамил инвеститорите със 131 ETH, което поражда опасения за поредната измама с меме монети, използващи верифициран бадж (синя отметка), за да измамят нищо неподозиращи хора.

май 30, 2023 11:00 2 мин. четене

САЩ иска да конфискува криптовалути от сметки на Binance

В неотдавнашно съобщение за пресата се посочва, че прокуратурата на САЩ е предприела правни действия за възстановяване на постъпленията от криптовалута, свързани с измамна схема, насочена към компания, базирана в Масачузетс.

май 28, 2023 12:00 1 мин. четене

Великобритания отчита загуби за над $370 милиона от крипто измами

Според британска агенция за докладване на измами, през изминалата, над 40% от загубите поради крипто измами във Великобритания година са се увеличили.

май 26, 2023 17:15 2 мин. четене

Нова тенденция сред крипто хаковете – крадците връщат откраднатите средства

Според неотдавнашен доклад на TRM Labs, компания занимаваща се с блокчейн разузнаване, през първото тримесечие на 2023 г. от крипто проекти са откраднати приблизително $400 милиона при серия от 40 атаки. Това бележи значителен спад от 70% в сравнение със същия период на 2022 г.

май 24, 2023 20:00 3 мин. четене

Подкрепете CryptoDNES

QR код към биткойн адреса:

QR код към етериум адреса:

Все още няма коментари!

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.