НАЧАЛО Крипто Крими

Най-голямата борса за крипто опции претърпя хак за $28 милиона

ноември 2, 2022 11:05 1 мин. четене
СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Най-голямата борса за крипто опции претърпя хак за $28 милиона

Популярната крипто борса за опции и фючърси Deribit претърпя хак след като от горещ портфейл са били откраднати около $28 милиона.

От борсата твърдят, че средствата на клиентите са в безопасност, но всички загуби се покриват от резервите на компанията.

Компанията съобщи в Twitter, че извършва текущи проверки на сигурността и клиентските активи не са били засегнати, но тегленията са временно спрени.

„Процедурата на компанията е да държи 99% от средствата на нашите потребители в студено хранилище, за да ограничи въздействието на подобен тип събития. Хакерската атака е изолирана и поставена под карантина в нашите горещи портфейли за BTC, ETH и USDC“, написа Deribit в Twitter.


ПРОЧЕТИ ОЩЕ: Биткойн (BTC) остава силен на фона на макроикономическа слабост


Deribit се превръща в поредната от дългия списък с крипто компании, които са станали обект на злонамерени хакове през последните седмици. Октомври беше най-лошият месец в това отношение в исторически план като само през първите две седмици бяха откраднати над $718 милиона.

Telegram

СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ

Подкрепете CryptoDNES

QR код към биткойн адреса:

QR код към етериум адреса:

Все още няма коментари!

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

Още Крипто Крими Новини

Хакери представящи се за Robinhood се опитаха да разпространят фалшив токен

Хакери проникнаха в профилите на Robinhood в социалните мрежи с цел да разпространят фалшив токен наречен RBH в Binance Smart Chain (BSC).

януари 27, 2023 11:07 1 мин. четене

Севернокорейски хакери свързани с кражбата на $100 милиона от Harmony

В понеделник ФБР потвърди, че Lazarus Group и APT 38 стоят зад кражбата на $100 милиона от блокчейн платформата Harmony през юни миналата година и са се опитали да изперат парите чрез протокола за поверителност RAILGUN.

януари 26, 2023 21:00 1 мин. четене

Европол задържа крипто на стойност над $19 милиона свързани с Bitzlato

Като част от мерките за правоприлагане, предприети срещу криптоборсата Bitzlato – Европол заяви, че са задържани крипто портфейли, в които има дигитални активи на стойност над $19 милиона.

януари 24, 2023 16:11 2 мин. четене

SEC също обвини Аврам Айзенберг за хакването на Mango Markets

Комисия по ценните книжа и фондовите борси (SEC) на САЩ обвини Аврам Айзенберг за хакването на Mango Markets, при което от платформата бяха откраднати криптоактиви на стойност $116 милиона.

януари 22, 2023 19:24 2 мин. четене