НАЧАЛО Други

До Куон е арестуван от властите на Черна гора

март 23, 2023 20:30 1 мин. четене
СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
До Куон е арестуван от властите на Черна гора

В четвъртък министърът на вътрешните работи на Черна гора, Филип Аджич, обяви, че основателят на провалената криптовалута Terra, До Куон, е бил арестуван на летището в Подгорица.

По думите на Аджич, Куон е хванат с фалшиви документи за самоличност и е бил задържан. “Очакваме официално потвърждение на самоличността му”, добави той.

Миналата година южнокорейски съд издаде заповед за арест на Куон, след като инвеститорите го обвиниха в измама след фалита на компанията му. Куон е обвинен в измама и нарушения на южнокорейския закон за капиталовите пазари, но той твърди, че обвиненията са политически мотивирани.

През септември 2022 г. е издадена червена бюлетина от Интерпол за ареста на Куон, а регулаторните органи го издирват заради предполагаемата му роля в срива на екосистемата Terra Luna и Terra USD на стойност $40 милиарда през май същата година.


ПРОЧЕТИ ОЩЕ: Цената на алткойн скочи с 2,000% след объркване


Според компанията за блокчейн анализи Elliptic инвеститорите в двата проекта са загубили около $42 милиарда в световен мащаб, като някои са загубили всичките си спестявания.

На 23 февруари медийни съобщения разкриха, че сръбските и южнокорейските власти са се опитали да открият Куон в Сърбия, където според съобщенията той се е укривал от декември 2022 г. Сръбските власти обаче не коментираха твърденията.

Telegram

СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Още Други Новини

Как изглежда бъдещето на икономиката на САЩ според Bank of America

През септември 2023 г. икономиката на САЩ надмина очакванията въпреки предизвикателствата, породени от усилията на страните от БРИКС срещу долара.

октомври 1, 2023 16:00 2 мин. четене

Края на годината може да се окаже много силен за фондовия пазар

Tенденцията за сезонност на фондовите пазари се прояви почти перфектно през третото тримесечие на 2023 г., като август и септември оправдаха репутацията си на жестоки месеци за американските акции.

октомври 1, 2023 12:00 3 мин. четене

Правителството на САЩ се спаси от това да спре да работи

Конгресът на САЩ прие закон, който предотврати скъпоструващото спиране на работата на федералните агенции и осигури функционирането на правителството до 17 ноември.

октомври 1, 2023 10:00 1 мин. четене

БРИКС: Русия иска да се създаде единна дигитална валута за съюза

Докато икономическата коалиция БРИКС проучва алтернативи на щатския долар, Русия се застъпва за създаването на единна дигитална валута за търговия в рамките на блока.

октомври 1, 2023 9:00 1 мин. четене

Подкрепете CryptoDNES

QR код към биткойн адреса:

QR код към етериум адреса:

Все още няма коментари!

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.