НАЧАЛО Крипто Крими

Корейските власти по следите на До Куон в Сърбия

февруари 8, 2023 11:07 2 мин. четене
СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Корейските власти по следите на До Куон в Сърбия

След срива на Terra (LUNA) и UST миналата година местонахождението на До Куон, човекът, който стои зад Terraform Labs, остава неизвестно.

Въпреки че Интерпол издаде червена бюлетина за ареста му, той продължи да пише в Twitter и да води дискусии с последователите си. Сега южнокорейски служители от Министерството на правосъдието и прокуратурата пътуват до Сърбия, за да намерят улики за това къде може да се крие До Куон.

Южнокорейски служители са пътували до Сърбия по-рано този месец, за да ускорят издирването на бившия шеф на Terra. Забавното в цялата история е, че по едно време корейският предприемач написа в Twitter, че не се крие и че никой не го търси – дори когато имаше заповед за арест, издадена от местните власти четири месеца след срива на Terra.

Куон успя да се изплъзне на полицията и оттогава е в неизвестност.

Но защо в Сърбия?

В последно време се появиха редица твърдения, че Куон е бил забелязан в източноевропейската държава. И това не е изненада – Сърбия граничи с Косово – държава, където Интерпол няма юрисдикция.


ПРОЧЕТИ ОЩЕ: ФБР иззема NFT, криптовалути и луксозен часовник от измамник


Между двете страни няма договор за екстрадиция, но те са се съгласили с Европейската конвенция за екстрадиция. Това означава, че Сърбия може да предаде основателя на Terra.

Но както каза изследовател от Корейския институт за политика в областта на наказателното правосъдие:

Екстрадициите трябва да бъдат взаимноизгодни. Сърбия все още е безпрецедентна страна в това отношение.

От ноември насам До Куон не се е появявал в социалните медии. Дали той се крие в Източна Европа, предстои да разберем, тъй като всичко това може да е само чиста спекулация и неверни сигнали.

Telegram

СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ

Подкрепете CryptoDNES

QR код към биткойн адреса:

QR код към етериум адреса:

Все още няма коментари!

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

Още Крипто Крими Новини

Инвестиционната измама на Harvest Keeper AI: Инвеститорите губят над $1 милион

Екипът, който стои зад Harvest Keeper dApp, е обвинен в измама, като се твърди, че е откраднал около $1 милион от потребителите.

март 21, 2023 7:00 2 мин. четене

Подозрения за участие на Северна Корея в хакерската атака срещу Euler Finance

Крипто общността следи отблизо най-големия хак при децентрализираните финанси (DeFi) за 2023 г., заради който Euler Finance загуби $197 милиона.

март 19, 2023 21:00 2 мин. четене

Мистериозен хакер връща $5.4 милиона на DeFi протокола Euler Finance

Според ZachXBT, лицето, което е експлоатирало Euler Finance, е върнало в събота 3,000 Етериум токена (ETH) на стойност около $5.4 милиона в DeFi протокола за кредитиране.

март 18, 2023 19:00 2 мин. четене

Сам Банкман-Фрийд и други директори са присвоили $3.2 милиарда от FTX

Ръководството на FTX разкри, че висши ръководители на крипто борсата, включително Сам Банкман-Фрийд, са получили плащания и заеми на обща стойност $3.2 милиарда, предимно от дъщерното дружество на компанията – Alameda Research.

март 16, 2023 17:00 1 мин. четене