НАЧАЛО Крипто Крими

Корейските власти по следите на До Куон в Сърбия

февруари 8, 2023 11:07 2 мин. четене
СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Корейските власти по следите на До Куон в Сърбия

След срива на Terra (LUNA) и UST миналата година местонахождението на До Куон, човекът, който стои зад Terraform Labs, остава неизвестно.

Въпреки че Интерпол издаде червена бюлетина за ареста му, той продължи да пише в Twitter и да води дискусии с последователите си. Сега южнокорейски служители от Министерството на правосъдието и прокуратурата пътуват до Сърбия, за да намерят улики за това къде може да се крие До Куон.

Южнокорейски служители са пътували до Сърбия по-рано този месец, за да ускорят издирването на бившия шеф на Terra. Забавното в цялата история е, че по едно време корейският предприемач написа в Twitter, че не се крие и че никой не го търси – дори когато имаше заповед за арест, издадена от местните власти четири месеца след срива на Terra.

Куон успя да се изплъзне на полицията и оттогава е в неизвестност.

Но защо в Сърбия?

В последно време се появиха редица твърдения, че Куон е бил забелязан в източноевропейската държава. И това не е изненада – Сърбия граничи с Косово – държава, където Интерпол няма юрисдикция.


ПРОЧЕТИ ОЩЕ: ФБР иззема NFT, криптовалути и луксозен часовник от измамник


Между двете страни няма договор за екстрадиция, но те са се съгласили с Европейската конвенция за екстрадиция. Това означава, че Сърбия може да предаде основателя на Terra.

Но както каза изследовател от Корейския институт за политика в областта на наказателното правосъдие:

Екстрадициите трябва да бъдат взаимноизгодни. Сърбия все още е безпрецедентна страна в това отношение.

От ноември насам До Куон не се е появявал в социалните медии. Дали той се крие в Източна Европа, предстои да разберем, тъй като всичко това може да е само чиста спекулация и неверни сигнали.

Telegram

СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Още Крипто Крими Новини

Арестуваха основателят на фалиралия Three Arrows Capital

Су Джу, основателят на фалиралата крипто компания Three Arrows Capital, официално е арестуван в Сингапур. Всъщност в доклад на Bloomberg се посочва, че основателят на хедж фонда е бил задържан при опит да напусне страната.

септември 30, 2023 11:00 2 мин. четене

Съдът няма да позволи на Сам Банкман-Фрийд да бъде пуснат от ареста преди делото

Искането на Сам Банкман-Фрийд да бъде освободен от федералния затвор в Бруклин преди съдебния процес по едно от най-значимите наказателни дела в историята на САЩ беше отхвърлено от окръжния съдия Люис Каплан.

септември 29, 2023 16:00 1 мин. четене

Арестуваха един от най-популярните крипто инфлуенсъри докато стриймва

Според информацията крипто инфлуенсърът Бен Армстронг, известен преди това като “BitBoy”, е бил арестуван, докато е предавал на живо пред дома на бивш бизнес партньор, за когото твърди, че притежава неговото Ламборгини.

септември 27, 2023 15:00 1 мин. четене

Топ крипто борса загуби близо $8 милиона в криптовалути след пробив на сигурността

На 24 септември борсата HTX на Huobi Global претърпя значителен пробив в сигурността, в резултат на което бяха загубени дигитални активи на стойност $7.9 милиона.

септември 26, 2023 13:00 2 мин. четене

Подкрепете CryptoDNES

QR код към биткойн адреса:

QR код към етериум адреса:

Все още няма коментари!

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.