Home

Директорът на FTX прибира $100 милиона от сделката за Twitter

01.11.2022 16:43 2мин. четене
СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Директорът на FTX прибира $100 милиона от сделката за Twitter

 Главният изпълнителен директор и основател на FTX може да получи до $100 милиона от покупката на Twitter осъществена от Илън Мъск.

Според информацията Сам Банкман-Фрийд е притежавал акции в Twitter преди реализирането на сделката, на стойност $50-100 милиона. Мъск придоби Twitter като частна компания за $44 милиарда, което означава, че участието на Банкман-Фрид е около 0,1% до 0,2%.

В четвъртък акциите на Twitter затвориха на цена от $53,70, което е най-високото им ниво от ноември насам, поради което е вероятно Банкман-Фрид да е реализирал значителна печалба от залога си.

Не е ясно кога основателят на FTX е инвестирал в Twitter, но ако е купил акциите в ценовия диапазон от $30-40 , в който се търгуваха през по-голямата част от тази година, той би могъл да реализира печалба в размер на десетки милиони долари при сегашните цени. При затварянето акцийте на Twitter бяха анулирани и всеки акционер има правото да получи по $54,20 на акция.

Главеният изпълнителен директор на Tesla и SpaceX завърши покупката на Twitter миналата седмица след месеци на спорове, покрай спам акаунти. Мъск не се забави дълго да уволни главния изпълнителен директор на компанията – Параг Агравал и други висши ръководители. Същевременно той публикува съобщение до рекламодателите, че социалната мрежа има стремежа да бъде най-уважаваната рекламна платформа в света.


СВЪРЗАНО: Twitter може да се насочи към крипто – Bloomberg


Според информацията Банкамн-Фрийд е планирал да участва в сделката между Мъск и Twitter, но в крайна сметка не е инвестирал. Основателят на FTX имал амбицията да вложи до $15 милиарда, според информация, която стана публична миналия месец, заемайки част в съдебното дело на Twitter за принуждаване на Мъск да завърши сделката. 

Междувременно конкурентът на FTX – Binance вече е потвърден инвеститор в Twitter. Компанията пое ангажимент да инвестира $500 милиона в социалната мрежа покрай изкупуването на Мъск. При стойност на сделката от $44 милиарда инвестицията на Binance в Twitter възлиза на около 1,1%. 

Според Чанпен Джао инвестицията има за цел да изиграе роля в обединяването на социалните медии и Web3, за да разшири използването и приемането на крипто и блокчейн технологията.

Telegram

СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Още Други Новини

Камала Харис е готова за президентската надпревара: Какъв е планът ѝ?

Камала Харис може да се кандидатира за президент на Демократическата партия и да замени Джо Байдън. Тази промяна повдига въпроси относно нейните икономически политики и тяхното въздействие върху САЩ.

23.07.2024 21:00 2мин. четене

Доналд Тръмп отрече слуховете, че министър на финансите ще бъде директора на JPMorgan или BlackRock

Неотдавна в социалните мрежи се появиха слухове, че Доналд Тръмп иска да назначи Джейми Даймън от JPMorgan или Лари Финк от BlackRock за министър на финансите.

23.07.2024 19:45 1мин. четене

Глобиха най-големият копач на Биткойн (BTC) със $139 милиона

Marathon Digital Holdings, най-големият копач на Биткойн (BTC), листнат на NASDAQ, беше глобен със $139 милиона за нарушаване на споразумение.

23.07.2024 19:30 1мин. четене

Алткойн сезонът идва според експерт от екипа на Shiba Inu

Експертът по маркетинг в социалните медии на екипа на Shiba Inu (SHIB), известен на общността като “Lucie”, наскоро публикува туит, в който отправи оптимистично послание към поддръжниците на Shiba Inu.

23.07.2024 19:00 1мин. четене

Подкрепете CryptoDNES

QR код към биткойн адреса:

QR код към биткойн адреса:

Все още няма коментари!

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.