НАЧАЛО Други

Директорът на FTX прибира $100 милиона от сделката за Twitter

ноември 1, 2022 16:43 2 мин. четене
СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Директорът на FTX прибира $100 милиона от сделката за Twitter

 Главният изпълнителен директор и основател на FTX може да получи до $100 милиона от покупката на Twitter осъществена от Илън Мъск.

Според информацията Сам Банкман-Фрийд е притежавал акции в Twitter преди реализирането на сделката, на стойност $50-100 милиона. Мъск придоби Twitter като частна компания за $44 милиарда, което означава, че участието на Банкман-Фрид е около 0,1% до 0,2%.

В четвъртък акциите на Twitter затвориха на цена от $53,70, което е най-високото им ниво от ноември насам, поради което е вероятно Банкман-Фрид да е реализирал значителна печалба от залога си.

Не е ясно кога основателят на FTX е инвестирал в Twitter, но ако е купил акциите в ценовия диапазон от $30-40 , в който се търгуваха през по-голямата част от тази година, той би могъл да реализира печалба в размер на десетки милиони долари при сегашните цени. При затварянето акцийте на Twitter бяха анулирани и всеки акционер има правото да получи по $54,20 на акция.

Главеният изпълнителен директор на Tesla и SpaceX завърши покупката на Twitter миналата седмица след месеци на спорове, покрай спам акаунти. Мъск не се забави дълго да уволни главния изпълнителен директор на компанията – Параг Агравал и други висши ръководители. Същевременно той публикува съобщение до рекламодателите, че социалната мрежа има стремежа да бъде най-уважаваната рекламна платформа в света.


СВЪРЗАНО: Twitter може да се насочи към крипто – Bloomberg


Според информацията Банкамн-Фрийд е планирал да участва в сделката между Мъск и Twitter, но в крайна сметка не е инвестирал. Основателят на FTX имал амбицията да вложи до $15 милиарда, според информация, която стана публична миналия месец, заемайки част в съдебното дело на Twitter за принуждаване на Мъск да завърши сделката. 

Междувременно конкурентът на FTX – Binance вече е потвърден инвеститор в Twitter. Компанията пое ангажимент да инвестира $500 милиона в социалната мрежа покрай изкупуването на Мъск. При стойност на сделката от $44 милиарда инвестицията на Binance в Twitter възлиза на около 1,1%. 

Според Чанпен Джао инвестицията има за цел да изиграе роля в обединяването на социалните медии и Web3, за да разшири използването и приемането на крипто и блокчейн технологията.

Telegram

СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Още Други Новини

Kraken стартира нова услуга за търговия с акции

Съобщава се, че през 2024 г. борсата за криптовалути Kraken ще представи нова услуга за търговия с акции.

септември 28, 2023 13:00 2 мин. четене

Големият проблем, пред който е изправен фондовия пазар

На Уолстрийт се очаква намаляване на прогнозите за корпоративните печалби, което от своя страна може да се отрази на пазара на акции.

септември 28, 2023 11:00 2 мин. четене

Най-голямата заплаха за световната икономика според JPMorgan

В неотдавнашно интервю Джейми Даймън, главен изпълнителен директор на JPMorgan Chase, изрази загриженост относно готовността на световната икономика за потенциален сценарий на повишаване на основните лихвени проценти на Федералния резерв до 7%.

септември 28, 2023 10:00 2 мин. четене

Илон Мъск и глобалното влияние на един от най-ценните кадри на САЩ

Много бизнес лидери изживяват целия си живот, без да участват в международни инциденти. Илон Мъск обаче се оказа в центъра на два такива инцидента само за този месец.

септември 28, 2023 9:00 2 мин. четене

Подкрепете CryptoDNES

QR код към биткойн адреса:

QR код към етериум адреса:

Все още няма коментари!

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.