НАЧАЛО Други

Директорът на FTX прибира $100 милиона от сделката за Twitter

ноември 1, 2022 16:43 2 мин. четене
СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Директорът на FTX прибира $100 милиона от сделката за Twitter

 Главният изпълнителен директор и основател на FTX може да получи до $100 милиона от покупката на Twitter осъществена от Илън Мъск.

Според информацията Сам Банкман-Фрийд е притежавал акции в Twitter преди реализирането на сделката, на стойност $50-100 милиона. Мъск придоби Twitter като частна компания за $44 милиарда, което означава, че участието на Банкман-Фрид е около 0,1% до 0,2%.

В четвъртък акциите на Twitter затвориха на цена от $53,70, което е най-високото им ниво от ноември насам, поради което е вероятно Банкман-Фрид да е реализирал значителна печалба от залога си.

Не е ясно кога основателят на FTX е инвестирал в Twitter, но ако е купил акциите в ценовия диапазон от $30-40 , в който се търгуваха през по-голямата част от тази година, той би могъл да реализира печалба в размер на десетки милиони долари при сегашните цени. При затварянето акцийте на Twitter бяха анулирани и всеки акционер има правото да получи по $54,20 на акция.

Главеният изпълнителен директор на Tesla и SpaceX завърши покупката на Twitter миналата седмица след месеци на спорове, покрай спам акаунти. Мъск не се забави дълго да уволни главния изпълнителен директор на компанията – Параг Агравал и други висши ръководители. Същевременно той публикува съобщение до рекламодателите, че социалната мрежа има стремежа да бъде най-уважаваната рекламна платформа в света.


СВЪРЗАНО: Twitter може да се насочи към крипто – Bloomberg


Според информацията Банкамн-Фрийд е планирал да участва в сделката между Мъск и Twitter, но в крайна сметка не е инвестирал. Основателят на FTX имал амбицията да вложи до $15 милиарда, според информация, която стана публична миналия месец, заемайки част в съдебното дело на Twitter за принуждаване на Мъск да завърши сделката. 

Междувременно конкурентът на FTX – Binance вече е потвърден инвеститор в Twitter. Компанията пое ангажимент да инвестира $500 милиона в социалната мрежа покрай изкупуването на Мъск. При стойност на сделката от $44 милиарда инвестицията на Binance в Twitter възлиза на около 1,1%. 

Според Чанпен Джао инвестицията има за цел да изиграе роля в обединяването на социалните медии и Web3, за да разшири използването и приемането на крипто и блокчейн технологията.

Telegram

СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ

Подкрепете CryptoDNES

QR код към биткойн адреса:

QR код към етериум адреса:

Все още няма коментари!

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

Още Други Новини

FTX: Банкман-Фрийд може да е използвал клиентски средства, за да инвестира в неясна фирма

Американските прокурори твърдят, че инвестицията на Сам Банкман-Фрийд (SBF) в Modulo вероятно е била направена с помощта на незаконно присвоени пари от депозити на клиентите.

януари 27, 2023 16:21 2 мин. четене

Yuga Labs няма регистрирани авторски права за Bored Ape Yacht Club

Според информацията от съдебни документи по делото между Райдър Рипс и Yuga Labs, компанията майка на Bored Ape Yacht Club (BAYC) няма регистрирани авторски права за изображенията в NFT колекцията си.

януари 27, 2023 14:17 2 мин. четене

Роднините на Сам Банкман-Фрийд не сътудничат на FTX за разследването

Някои от близките роднини на Сам Банкман-Фрийд не сътрудничат на разследването свързано с FTX и според адвокатите на компанията трябва да бъдат разпитани в съда.

януари 27, 2023 12:30 2 мин. четене

Роджър Вер дължи $20 милиона на Genesis

Роджър Вер обвинен в неизпълнението на задължения към Genesis в размер на $20 милиона.

януари 27, 2023 9:59 2 мин. четене