НАЧАЛО Други

Binance иска да помогне на Илон Мъск за Twitter

ноември 1, 2022 9:00 2 мин. четене
СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Binance иска да помогне на Илон Мъск за Twitter

Главният изпълнителен директор на най-голямата крипто борса в света каза, че иска да помогне на Twitter да премине към следващата фаза на интернет.

В ново интервю за Squawk Box на CNBC главният изпълнителен директор на Binance Чанпен Джао каза, че инвестицията на компанията му в размер на $500 милиона в поглъщането на Twitter от Илон Мъск е в интерес на свободата на словото.

Сделката беше подготвена преди няколко месеца… Илон [първо искаше да купи платформата, след това не искаше], но ние не сме променили позициите си. Има много причини да подкрепим сделката. Twitter е глобална платформа за свобода на словото, което е изключително важно. Искаме да подкрепяме силни предприемачи. Илон Мъск е много силен предприемач. Twitter е инструмент, който аз лично използвам много интензивно, така че искаме да сме сигурни, че криптовалутите имат място на масата, когато става въпрос за свобода на словото.

[…] Искаме да включим Twitter в Web3, когато са готови. Искаме да помогнем за решаването на тези непосредствени проблеми като например, както споменахте по-рано, таксуването на членство и т.н., което може да се направи много лесно, в световен мащаб, като се използва криптовалута като средство за плащане.

Миналата седмица Мъск пое контрола на Twitter след като подписа сделка на стойност $44 милиарда, по която се работеше през по-голямата част от 2022 г.


ПРОЧЕТИ ОЩЕ: Този алткойн се позиционира за над 50% скок, твърди анализатор


Според доклад на Reuters от миналата седмица Binance разглежда различни свързани с криптовалутите решения на някои от недостатъците на Twitter, включително спам ботове – проблем, който почти принуди главния изпълнителен директор на Tesla да се откаже от сделката.

Telegram

СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Още Други Новини

Две дългосрочни инвестиции от портфолиото на Майкъл Бъри

Майкъл Бъри, известният американски инвеститор, получи широко признание за забележителната си прозорливост при предсказването на кризата с високорисковите кредити през 2008 г.

септември 26, 2023 14:00 3 мин. четене

Русия смекчава забраната на износ на петрол – цените се стабилизират

Цените на петрола претърпяха минимални промени по време на волатилна търговска сесия в понеделник. Това се дължеше на облекчаването на ограниченията върху горивата от страна на Русия и на опасенията на инвеститорите относно въздействието на повишените лихвени проценти върху търсенето.

септември 26, 2023 12:00 3 мин. четене

Amazon инвестира $4 милиарда в AI стартъп

Amazon.com Inc. възнамерява да инвестира до $4 милиарда в Anthropic, с което показва амбицията си да играе важна роля в областта на генеративния изкуствен интелект.

септември 26, 2023 11:00 2 мин. четене

Предстоящият ръст на глобална ликвидност ще даде сериозен тласък на криптовалутите – Раул Пал

Бившият изпълнителен директор на Goldman Sachs Раул Пал предположи, че предстоящото нарастване на глобалната ликвидност е в състояние да предизвика вълна от активност в сферата на криптовалутите.

септември 26, 2023 10:00 2 мин. четене

Подкрепете CryptoDNES

QR код към биткойн адреса:

QR код към етериум адреса:

Все още няма коментари!

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.