НАЧАЛО Други

Twitter може да се насочи към крипто – Bloomberg

01.11.2022 10:15 2 мин. четене
СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Twitter може да се насочи към крипто – Bloomberg

В събота Bloomberg предложиха няколко начина, по които Илън Мъск може да въведе повече криптовалута в новопридобитата от него компания Twitter.

Ботовете и спамът в Twitter са сериозна грижа за Мъск и спомогнаха за предизвикването на оспорвана съдебна битка, която изложи на риск придобитата от него компания.

Проблемът е особено важен в областта на криптовалутите, където спам акаунти се представят за известни личности, за да популяризират измами, включващи фалшиви раздавания на безплатни криптовалути.

Според информацията, някои крипто ентусиасти смятат, че Мъск може да се застъпи за използването на блокчейн технология, за да намали ботовете в Twitter и за удостоверяване на всички истински хора в социалните медии.

Други основни социални мрежи като Instagram се впускат в NFT хайпа. Мъск би могъл да въведе повече функции за незаменяеми токени в Twitter, за да гарантира, че приложението няма да изостане от другите гиганти.

Милиардерът не веднъж е изразявал амбиция да превърне Twitter в супер приложение подобно на Revolut, които разшириха дейността си в областта на криптовалутите, позволявайки на клиентите си да плащат за ежедневни нужди с крипто.

Визията за превръщане на платформата в супер приложение включва дигитални активи в Twitter, позволявайки повече криптовалути за бакшиши, като е много вероятно да бъде включен и DOGE, тъй като Мъск е известен привържаник на крипто актива.


ПРОЧЕТИ ОЩЕ: Този алткойн се позиционира за над 50% скок, твърди анализатор


Мъск потенциално би могъл да въведе система за гласуване, базирана на токени, която да позволи на потребителите да имат повече контрол над това какво случва в компанията.

Главният изпълнителен директор на Tesla, самоопределящ се като привърженик на свободата на словото, заяви, че иска да предотврати превръщането на Twitter в платформа за омраза и разделение.

Изпълнителният директор обаче все още не е предоставил информация за това как възнамерява да постигне амбициите, които очерта за влиятелната платформа. За момента дори не е ясно кой ще управлява компанията.

Telegram

СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Още Други Новини

Сериозен ръст на крипто хаковете и измамите в началото на 2024 година

През 2024 г. пазарът на криптовалути отбеляза значително увеличение на загубите, дължащи се на хакове и rug-pull измами, на обща стойност над $200 милиона в 32 инцидента, според неотдавнашен доклад на компанията за блокчейн сигурност Immunefi.

01.03.2024 21:21 2 мин. четене

Кога Великобритания ще успее да се измъкне от рецесията?

Икономиката на Обединеното кралство се бори с нежелания етикет на рецесия, тъй като е изправена пред непрекъснати предизвикателства.

01.03.2024 20:00 2 мин. четене

SEC започна разследване срещу главата на OpenAI

Комисията по ценните книжа и фондовите борси на САЩ (SEC) проучва вътрешната комуникация на главния изпълнителен директор на OpenAI Сам Олтман, след като миналата година управителният съвет временно го отстрани заради предполагаема липса на откритост.

01.03.2024 19:23 2 мин. четене

БРИКС: Новите членове могат да допринесат много за дедоларизацията

Неотдавнашните покани до Саудитска Арабия и Обединените арабски емирства (ОАЕ) за участие в блока БРИКС предизвикаха дискусии за потенциални промени в глобалната валутна динамика.

01.03.2024 18:00 2 мин. четене

Подкрепете CryptoDNES

QR код към биткойн адреса:

QR код към етериум адреса:

Все още няма коментари!

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.