НАЧАЛО Биткойн

Директор от Уолстрийт вдъхва оптимизъм сред Биткойн инвеститорите с невероятната си прогноза

29.01.2024 7:00 2 мин. четене
СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Директор от Уолстрийт вдъхва оптимизъм сред Биткойн инвеститорите с невероятната си прогноза

Кати Ууд, главен изпълнителен директор на Ark Invest, отново привлече вниманието след одобрението на 11 борсово търгувани фонда (ETF) за Биткойн.

Затвърждавайки прогнозата си ето  че BTC може да достигне $1.5 милоона до 2030 г., Ууд подчерта в интервю за CNBC, че одобренията на ETF увеличават вероятността криптовалутата да изпълни оптимистичните ѝ прогнози.

Оптимизмът на Ууд се корени в анализа, представен в годишния доклад Big Ideas на нейната компания, в който се излагат аргументи за потенциалната седемцифрена оценка на Биткойн. Ето кратка разбивка на ключовите фактори, определящи бичата позиция на Ууд.

Институционално приемане

Стартирането на Биткойн ETF означава ключов момент в институционалното приемане. Бариерите, които пречат на компаниите да притежават BTC, като например спазването на изискванията и правните усложнения, вече са преодолени. Ууд вярва, че това бележи повратна точка, тъй като повишената достъпност създава натиск върху ограниченото предлагане на Биткойн.

Ценови катализатор

Ууд и нейният екип смятат, че институционалното приемане е най-големият катализатор за повишаване на цената. Значителният капитал на Уолстрийт, който потенциално може да задели само 1% за Биткойн, може да доведе до значително увеличение на цените.

Полет към качеството

В очакване на пазарна промяна към устойчиви активи, Ууд вижда Биткойн като бенефициент. Пропуските в работата на съществуващите финансови структури и нестабилността стимулират интереса към децентрализирания и сигурен характер на Биткойн.

Пътят към седемцифрена сума за Биткойн

Ууд предвижда сливане на сили, които ще доведат цената на BTC до безпрецедентни нива. Одобрението на Биткойн ETF е първоначалният катализатор, който задейства поредица от събития.

Тъй като Уолстрийт прегръща криптовалутата, Ууд прогнозира повишен обществен интерес, като оприличава сценария на ранните дни на интернет.

В обобщение, оптимизмът на Ууд произтича от институционалното приемане, устойчивостта на Биткойн при кризи, ролята му на актив за преливане към качество и непрекъснатия растеж на блокчейн. Сближаването на тези фактори, катализирано от одобрението на ETF, е в основата на визията на Ууд за Биткойн за $1.5 милиона до 2030 г.

Telegram

СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Още Биткойн Новини

От злато към Биткойн – инвеститорите променят своите стратегии

В момента се наблюдава забележителна промяна в инвестиционния пейзаж, както се вижда от прозренията на Фред Крюгер, видна фигура в сферата на криптовалутите.

23.02.2024 9:00 2 мин. четене

Биткойн няма реална стойност и е риск за обществото според ЕЦБ

Биткойн продължава да бъде спорна тема, дори след като получи одобрение в САЩ за включване в борсово търгувани фондове (ETF), както отбелязват двама членове на Европейската централна банка в неотдавнашна публикация в блога си.

23.02.2024 8:30 1 мин. четене

Coinbase продължава да се разраства и Биткойн ETF играе голяма роля

Инвеститорите в Coinbase имат причина да се радват, тъй като платформата за търговия с криптовалути наскоро отчете първата си тримесечна печалба от две години насам.

22.02.2024 20:51 2 мин. четене

Ето какво мисли инвеститор, купил Етериум под $1, за Биткойн през 2024 година

Главният изпълнителен директор на Galaxy Digital Майк Новограц изрази оптимизъм по отношение на траекторията на Биткойн (BTC) до края на 2024 г., като прогнозира значително увеличение на стойността му.

22.02.2024 18:00 1 мин. четене

Подкрепете CryptoDNES

QR код към биткойн адреса:

QR код към етериум адреса:

Все още няма коментари!

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.