НАЧАЛО Биткойн

Крипто борсата Kraken регистрира огромни изходящи потоци на Биткойн и Етериум

04.06.2024 9:00 2 мин. четене
СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Крипто борсата Kraken регистрира огромни изходящи потоци на Биткойн и Етериум

Борсата за криптовалута Kraken претърпя най-големите си изходящи потоци на Биткойн (BTC) и Етериум (ETH) от 2021 г. насам.

Според платформата за блокчейн анализи CryptoQuant, както беше подчертано от Жоао Уедсън, основател и главен изпълнителен директор на Dominando Cripto, Биткойн резервите на Kraken са спаднали до 122,300 BTC, ниво, последно наблюдавано през 2018 г. Освен това резервите на Етериум на Kraken са паднали под 1 милион ETH за първи път от началото на 2016 г.

Вълнението около спот Биткойн и Етериум ETF значително повлия на тази ситуация. Пускането на спот Биткойн ETF и неотдавнашното одобрение на спот Етериум ETF предизвикаха скок в интереса сред инвеститорите. Това увеличено търсене доведе до значителни тегления от борси, тъй като инвеститорите се стремят да се възползват от възходящите тенденции и се страхуват да не изпуснат някоя възможност.

Kraken не е единствената такава платформа, която се сблъсква с тази криза на предлагането. Повече от 777,000 ETH, оценени на приблизително $3 милиарда, са били изтеглени от различни борси към 2 юни. Въпреки че търговията за спот Етериум ETF все още не е започнала, скоро се очакват одобрения за S-1 регистрации.

Тази тенденция тласка дигиталните активи към шок в предлагането, което потенциално оказва влияние върху цените им в дългосрочен план. В момента Биткойн се търгува за $69,250, което е ръст от 1,.5% през последните 24 часа, докато Етериум е на $3,780. Анализаторите смятат, че намаляващите резерви на борсите могат да доведат до значителен скок на цените през следващите месеци, повлиян от други фактори на растеж извън шока от предлагането.

Telegram

СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Още Биткойн Новини

XRP категорично не е ценна книга според директора на Ripple

Главният изпълнителен директор на Ripple Брад Гарлингхаус наскоро направи публично изявление, което бе в отговор на съдебно решение на съдия в Калифорния, който отхвърли колективен иск, свързан с XRP.

22.06.2024 8:30 1 мин. четене

3 AI криптовалути, които може да са добра инвестиция според крипто експерт

Известният анализатор на криптовалути “Il Capo” привлече вниманието на пазара, като сподели бичите си прогнози за някои алткойни в Telegram групата си на фона на общия спад на пазара.

22.06.2024 7:30 1 мин. четене

Банковата криза в Япония се влошава – но това може да е добра новина за Биткойн

Изглежда, че банковата криза в Япония е на прага на сериозна ескалация, което може да доведе до вливане на ликвидност с американски долари и да даде тласък на Биткойн (BTC) и по-широкия крипто пазар.

22.06.2024 6:00 2 мин. четене

Мениджърите на активи коригираха заявленията си за спот Етериум ETF

Няколко мениджъри на активи наскоро представиха промени в предложенията си за спот Етериум ETF пред Комисията по ценните книжа и фондовите борси на САЩ (SEC).

22.06.2024 6:00 2 мин. четене

Подкрепете CryptoDNES

QR код към биткойн адреса:

QR код към етериум адреса:

Все още няма коментари!

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.