НАЧАЛО Биткойн

Биткойн е на ръба на поредния пробив според анализатора PlanB

03.06.2024 20:30 2 мин. четене
СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Биткойн е на ръба на поредния пробив според анализатора PlanB

Количественият анализатор PlanB твърди, че Биткойн (BTC) навлиза във фаза, която исторически се свързва с ценови ралита.

В неотдавнашна стратегическа сесия PlanB предостави актуализация на своя „stock-to-flow“ (S2F) модел, който той адаптира от традиционната му употреба за суровини, прилагайки го към Биткойн.

Моделът S2F прогнозира представянето на даден актив въз основа на принципа, че цената му се увеличава, когато той става по-дефицитен. В исторически план S2F моделът на PlanB е показвал началото на значителни бичи периоди веднага след халвинга на Биткойн, отбелязано с появата на червена точка.

Това е първият месец след халвинг събитието, което сигнализира за началото на нов цикъл. По мое мнение Биткойн ще нарасне след този халвинг, както се случи при предишните цикли: 2020 г., 2017 г. и след такова събитие през 2012 г. през 2013 г. Така че очаквам още един скок, който съответства на основните принципи на модела „stock-to-flow“, но само времето ще потвърди това.

PlanB разгледа и метриката за реализираната цена, която измерва стойността на всички токени по цената, на която са били последно прехвърлени във веригата, разделена на общия брой BTC токени в обращение. Той отбеляза, че петмесечното ниво на реализираната цена в исторически план е служило като стабилна подкрепа по време на бичи пазари.

[Тази линия] действа като ниво на подкрепа по време на пониженията на бичия пазар, като например спада през 2020 г. Цената отскочи от тази линия на подкрепа, подобно на това, което се случи през 2017 г. на бичия пазар. Очаквам този модел да се повтори, като го наблюдавахме видяхме през април. По време на априлския спад на бичия пазар петмесечната реализирана цена бе около $60,000, като BTC бе малко под нея на $59,000 или $58,000. По отношение на месечните затваряния обаче петмесечната реализирана цена осигури отлична подкрепа и през май наблюдавахме отскок от това ниво.

Към момента на писане на статията Биткойн се търгува на цена от $69,156, отбелязвайки ръст от 2.5% през последните 24 часа.

Telegram

СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Още Биткойн Новини

Рапърт Drake загуби $500,000 в Биткойн залози

Drake, известен канадски рапър, претърпя значителни загуби след неуспешни залози на спортни събития, осъществени чрез Биткойн (BTC).

18.06.2024 13:30 1 мин. четене

Над $440 милиона бяха ликвидирани от пазара на криптовалути

През последните 24 часа пазарът на криптовалути претърпя рязък спад, който доведе до принудителни ликвидации на трейдъри, заличавайки близо половин милиард долара от пазара.

18.06.2024 13:06 2 мин. четене

Да купиш Kaspa сега е като да купиш Биткойн преди 9 години

Известен крипто анализатор, наречен Crypto Chrys, сега прави голяма сделка с Kaspa (KAS), която според него е толкова добра, колкото и ранните дни на Биткойн.

18.06.2024 11:30 1 мин. четене

Публичните американски Биткойн миньори достигнаха близо $23 милиарда капитализация

Според ново проучване на анализаторите на JPMorgan, американските Биткойн миньори са поставили най-големия рекорд, с достигането на пазарна капитализация от $22.8 милиарда на 15 юни.

18.06.2024 9:30 2 мин. четене

Подкрепете CryptoDNES

QR код към биткойн адреса:

QR код към етериум адреса:

Все още няма коментари!

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.