НАЧАЛО Алткойни

Етериум: $3 милиарда напуснаха крипто борсите след одобрението на спот ETF

03.06.2024 18:00 2 мин. четене
СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Етериум: $3 милиарда напуснаха крипто борсите след одобрението на спот ETF

В значителна стъпка Комисията по ценни книжа и борси на САЩ (SEC) наскоро одобри спот Етериум ETF, причинявайки забележителни промени на пазара на криптовалути.

След одобрението на SEC на 23 май 2024 г. имаше масивен отлив на Етериум от борсите, като около 777,000 ETH, приблизително $3 милиарда, бяха изтеглени, както подчерта крипто експертът Али Мартинез.

Данните от Glassnode показват рязък спад в баланса на Етериум на борсите, падайки до около 12.5 милиона ETH. Това намаление е в съответствие с увеличението на цената на ETH, която сега се търгува на $3,815, отразявайки леко покачване от 0.9% през последните 24 часа, спад от 2.2% през последната седмица и забележимо увеличение от 23% за месеца.

Етериум също показа силно представяне срещу Биткойн, възстановявайки си ключова тренд линия, която беше от решаващо значение за повече от седем години.

Очакването на одобрението на ETF оказа значително влияние, като цената на Етериум започна да се покачва на 20 май. Анализаторът на Bloomberg Ерик Балчунас прогнозира 75% шанс за одобрение, което стимулира пазарната активност. През този период Мартинез отбеляза, че големите притежатели или „китовете“ са закупили 110,000 ETH, оценени на $341 милиона, което показва повишен интерес.

Като цяло, значителните тегления на Етериум от борсите предполагат, че инвеститорите осигуряват своите притежания в очакване на по-нататъшно покачване на цените и намален натиск върху продажбите, което обикновено сигнализира за възходящи пазарни настроения.

Telegram

СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Още Алткойни Новини

Потенциални алткойн кандидати за airdrop и листинг на Binance

Layergg, компания за анализ на криптовалути, наскоро прогнозира няколко алткойн проекта, които скоро може да бъдат добавени на Binance.

22.06.2024 13:41 1 мин. четене

Крипто и Фед: Как лихвения процент може да повлияе на пазара

През последните две години по-високите лихвени проценти оказаха значително влияние върху акциите, криптовалутите и суровините като петрола.

22.06.2024 12:30 2 мин. четене

2 AI Криптовалути, които имат забележителен потенциал за печалби

AI алткойните често остават незабелязани на пазара поради скорошната си поява в крипто сектора.

22.06.2024 11:00 2 мин. четене

XRP категорично не е ценна книга според директора на Ripple

Главният изпълнителен директор на Ripple Брад Гарлингхаус наскоро направи публично изявление, което бе в отговор на съдебно решение на съдия в Калифорния, който отхвърли колективен иск, свързан с XRP.

22.06.2024 8:30 1 мин. четене

Подкрепете CryptoDNES

QR код към биткойн адреса:

QR код към етериум адреса:

Все още няма коментари!

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.