НАЧАЛО Други

Крипто борсата Kraken предполагаемо се подготвя за IPO

07.06.2024 9:30 1 мин. четене
СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Крипто борсата Kraken предполагаемо се подготвя за IPO

Kraken, базирана в САЩ борса за криптовалути, предполагаемо обмисля кръг от финансиране за набиране на над $100 милиона, тъй като гледа към потенциално първично публично предлагане (IPO).

Според доклад на Bloomberg от 6 юни Kraken проучва кръг на финансиране, който се очаква да осигури повече от $100 милиона до 2025 г. Въпреки че борсата не е потвърдила изрично планове за IPO, тя заяви, че “винаги проучва стратегически пътища” към насърчаване на глобалното приемане на крипто.

В момента Kraken се занимава с гражданско дело, заведено от Комисията по ценни книжа и борси на САЩ (SEC) през ноември 2023 г. SEC обвинява Kraken, че работи като нерегистрирана борса и печели незаконно от инвеститори, като нарушава законите за ценните книжа на САЩ.

През 2021 г. Coinbase влезе в историята, като стана първата борса за криптовалути, която стана публична в САЩ, листвайки акциите си на Nasdaq. Преди IPO-то на Coinbase, Kraken посочи, че може да стане публично дружество чрез директно листване, а не чрез компания за придобиване със специално предназначение (SPAC).

Въпреки че е изправен пред регулаторен контрол, Kraken продължава да върви напред. Междувременно приложението за търговия с акции Robinhood обяви планове за придобиване на крипто борсата Bitstamp за $200 милиона, в очакване на регулаторно одобрение. Тази сделка може да бъде финализирана през първата половина на 2025 г., ако премине.

Telegram

СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Още Други Новини

Топ банката на Сингапур планира да управлява $370 милиарда до 2 години

DBS Group, която е най-голямата банка в Югоизточна Азия, се стреми към това да управлява 500 милиарда сингапурски долара ($369.7 милиарда) до 2026 г.

13.06.2024 14:00 1 мин. четене

Уорън Бъфет е изпуснал $4.5 милиарда в печалби от Apple

Уорън Бъфет постигна забележителен рекорд за натрупване на богатства както по време на бичи, така и по време на мечи пазари и беше коронован за „Оракулът от Омаха“.

13.06.2024 13:30 2 мин. четене

Чарлз Хоскинсън коментриа слуховете за партньорство на Cardano с Илон Мъск

Наскоро Тони Едуард, домакин и основател на Thinking Crypto, проведе интервю с Чарлз Хоскинсън, създателят на Cardano, в което той имаше възможност да изрази мнението си за проваления потенциал на сътрудничеството с главния изпълнителен директор на Tesla и собственик на X (Twitter) Илон Мъск.

13.06.2024 11:30 2 мин. четене

Топ американска банка разкрива интегрирането на AI за големите си инвеститори

Акцентът на плана на банката бе даден от Ребека Хил, ръководител на отдела за управление на богатството в Morgan Stanley в Австралия.

13.06.2024 11:00 2 мин. четене

Подкрепете CryptoDNES

QR код към биткойн адреса:

QR код към етериум адреса:

Все още няма коментари!

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.