НАЧАЛО Други

Binance отново приема крипто покупки с Visa и Mastercard

06.06.2024 21:30 2 мин. четене
СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Binance отново приема крипто покупки с Visa и Mastercard

Binance, най-голямата крипто борса в света, отново позволява на клиентите си да купуват криптовалути с Visa и Mastercard.

На 6 юни Binance обяви чрез X (Twitter), че е възобновила покупките на криптовалути чрез банкови преводи, използвайки Visa, Mastercard и SEPA преводи, за да осигури „гладки транзакции“.

Платформата Binance възобнови опциите за „купуване на криптовалути“ с Visa и Mastercard, позволявайки еднократни покупки до €5,000 ($5,440) за транзакции в евро и до $20,000 за покупки в американски долари.

Преди това, на 20 декември, Binance прекрати услугите си с дебитни карти Visa в Европейското икономическо пространство. Дебитната карта Binance Visa конвертира криптовалутите в сметките на Binance потребителите в местни валути, давайки възможност за крипто плащания както при онлайн покупки, така и при покупки в магазини.

Този ход последва възстановяването на депозитите и тегленията в евро в Binance, които бяха преустановени за един месец поради прекъсването на връзките с борсата от страна на обработващата плащанията компания Paysafe.

През септември Mastercard също така прекрати партньорството си с Binance в Аржентина, Бразилия, Колумбия и Бахрейн.

Тези събития се случиха в резултат на регулаторни действия: през юни 2023 г. Комисията по ценните книжа и фондовите борси на САЩ (SEC) повдигна 13 обвинения срещу Binance, обвинявайки борсата в присвояване на клиентски средства и провеждане на нерегистрирано предлагане на ценни книжа. Освен това Комисията за търговия със стокови фючърси (CFTC) съди Binance три месеца по-рано за това, че не е регистрирана и е нарушила редица указания.

Telegram

СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Още Други Новини

БРИКС: Все повече азиатски държави подкрепят съюза в борбата срещу Запада

Министър-председателят на Малайзия Анвар Ибрахим планира да се присъедини към БРИКС – икономическия блок, представляващ страните от глобалния Юг.

22.06.2024 9:00 1 мин. четене

БРИКС: Още една държава загърбва долара, затвърждавайки съюза си с Русия

На фона на усилията на БРИКС за дедоларизация, Виетнам обяви плана си да се откаже от щатския долар в международната търговия.

22.06.2024 8:05 2 мин. четене

Основателят на SoftBank призна за грешка свързана с Nvidia, струвала на компанията над $150 милиарда

Масайоши Сон, основател на SoftBank Group, призна за значителна финансова грешка свързана с Nvidia.

22.06.2024 7:00 1 мин. четене

Срив на крипто акциите на фона на пазарната корекция

Крипто акциите са в низходяща тенденция заедно с дигиталните активи, което се дължи на негативните макроикономически фактори и мечите пазарни настроения.

22.06.2024 6:30 2 мин. четене

Подкрепете CryptoDNES

QR код към биткойн адреса:

QR код към етериум адреса:

Все още няма коментари!

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.