НАЧАЛО Други

Robinhood се готви да придобие една от големите крипто борси

06.06.2024 14:12 1 мин. четене
СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Robinhood се готви да придобие една от големите крипто борси

Robinhood Markets обяви в четвъртък (6 юни), че се е съгласила да придобие борсата за криптовалути Bitstamp за приблизително $200 милиона.

Този ход бележи най-голямата сделка на Robinhood до момента и ускорява експанзията ѝ в областта на дигиталните активи.

Robinhood, популярна платформа за търговия сред търговците на дребно, разширява предлаганите продукти, за да се превърне в доставчик на цялостни финансови услуги.

Придобиването на Bitstamp, която е основана през 2011 г. и притежава 50 активни лиценза и регистрации в световен мащаб, позиционира Robinhood в пряка конкуренция с гиганти в бранша като Binance и Coinbase.

Основната спот борса на Bitstamp, която е популярна в Европа и Азия, предлага над 85 търгуеми актива и включва услуги като стейкинг и отпускане на заеми. Йохан Кербрат, вицепрезидент и генерален мениджър на Robinhood Crypto, изрази ентусиазъм относно по-нататъшното разширяване на дейността в ЕС и извън него, като придобиването улеснява глобалната експанзия.

Очаква се сделката да приключи през първата половина на 2025 г.

Telegram

СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Още Други Новини

Trezor представя новата си серия хардуерни портфейли

Компанията за крипто портфейли Trezor официално обяви стартирането на Trezor Expert – персонализирана индивидуална услуга.

14.06.2024 17:30 1 мин. четене

АСЕАН започва да страни от Китай и се насочва към САЩ

Според неотдавнашно проучване, износът на страните от ASEAN за САЩ е надминал този на Китай за първи път от шест тримесечия насам.

14.06.2024 17:00 1 мин. четене

Биткойн титанът MicroStrategy увеличи предлагането на акции до $700 милиона

MicroStrategy, най-големият притежател на Биткойн (BTC), обяви на 14 юни цената на конвертируемите първостепенни облигации с падеж 2032 г, които възлизат на обща стойност от $700 милиона, което е с $200 милиона повече от първоначално обявените стойности.

14.06.2024 16:00 1 мин. четене

OPEC може да започне да губи контрола върху глобалните пазари на петрол

Общото мнение на експертната общност е, че ОПЕК+ може да не успее да поддържа цените на петрола на пазара, като контролира производството си, тъй като Международната агенция по енергетика (IEA) прогнозира завишено световното предлагане.

14.06.2024 14:30 1 мин. четене

Подкрепете CryptoDNES

QR код към биткойн адреса:

QR код към етериум адреса:

Все още няма коментари!

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.