НАЧАЛО Биткойн

Крейг Райт призна, че е фалшифицирал Биткойн документи

24.02.2024 17:00 2 мин. четене
СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Крейг Райт призна, че е фалшифицирал Биткойн документи

По време на съдебното заседание, проведено от Алианса за отворени патенти за криптовалути (COPA), Крейг Райт призна, че е направил промени в представения от него документ за Биткойн, както стана ясно по време на заседанието в петък.

Процесът, който продължава вече трета седмица, има за цел да установи дали Райт е създател на Бялата книга на Биткойн. COPA, с помощта на Александър Гънинг, адвокат, представляващ разработчиците на BTC, има за цел да оспори твърдението на Райт, че е Сатоши Накамото, като твърди, че то е подкрепено с “фалшификати от индустриален тип“.

Разпитът на Гънинг разкрива, че Райт е направил промени в представената от него Бяла книга на Биткойн в своите “LaTeX файлове” – факт, с който самият той е съгласен. Райт защити тези редакции, заявявайки, че те са били само с демонстрационна цел за неговите правни представители в Shoosmiths, неговата адвокатска кантора.

Гънинг изтъкна специфичния характер на тези промени, като посочи, че те са имали за цел да манипулират параметрите, така че да съответстват на оформлението на Бялата книга на Биткойн. Той отбеляза, че файлът е бил актуализиран едва през ноември 2023 г.

Седмицата завърши с острия въпрос на Гънинг към Райт: “Твърдението ви, че сте Сатоши Накамото, е измамно твърдение, нали?”. Райт обаче не е съгласен.

През третата седмица на процеса показания дадоха и различни свидетели, сред които Зуко Уилкокс-О’Хърн, Марти Малми и Адам Бак, които хвърлиха светлина върху взаимодействията си с Накамото и хронологията на събитията около създаването на Биткойн.

Telegram

СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Още Биткойн Новини

Voyager Digital с важна крачка към компенсирането на кредиторите

Voyager Digital и нейните кредитори достигнаха критичен момент в процеса на възстановяване на компанията, отбелязвайки важен етап след обявяването ѝ в несъстоятелност.

12.04.2024 21:00 2 мин. четене

Фактор, който трябва да се наблюдава, за да разберем дали Биткойн се насочва към $100,000

Известен крипто анализатор посочи значим индикатор, който може да сигнализира за съществено поскъпване на Биткойн (BTC) към шестцифрена територия.

12.04.2024 20:00 1 мин. четене

Бившият директор на FTX ще обжалва присъдата си за 25 години затвор

Юридическият екип на бившия главен изпълнителен директор на FTX Сам “SBF” Банкман-Фрийд е предприел стъпки за оспорване на присъдата и наказанието му.

12.04.2024 9:00 1 мин. четене

Халвингът вече се е отразил на цената на Биткойн според директора на най-голямата майнинг компания

Фред Тийл, главен изпълнителен директор на Marathon Digital Holdings Inc., наскоро обсъди бъдещата динамика на Биткойн.

11.04.2024 21:30 2 мин. четене

Подкрепете CryptoDNES

QR код към биткойн адреса:

QR код към етериум адреса:

Все още няма коментари!

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.