НАЧАЛО Други

Крейг Райт представи над 160,000 страници доказателства в делото за Сатоши

23.02.2024 17:00 2 мин. четене
СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Крейг Райт представи над 160,000 страници доказателства в делото за Сатоши

Във вторник продължаващата съдебна битка между Крипто алианса за отворени патенти (Crypto Open Patent Alliance - COPA), подкрепян от Coinbase, Kraken, Block и MicroStrategy, и Крейг Райт, самопровъзгласилия се за създател на Биткойн, навлезе в 13-ия си ден в съда.

По време на производството Крейг Райт изненада наблюдателите, като представи допълнителни 164,000 страници документи, за които се съобщава, че са открити на тавана на съпругата му. Предполага се, че тези документи са предназначени като доказателство в негова полза.

Критиците, включително BitMEX Research, поставиха под съмнение необходимостта от такъв огромен обем документи, за да се докаже самоличността на Райт като създател на Биткойн, като предположиха, че една транзакция в блокчейна на Биткойн може да е достатъчна за удостоверяване на автентичността.

Първият свидетел на 13-ия ден от процеса беше Марти Малми, ранен разработчик на Биткойн, който през 2009 г. е имал пряка комуникация със Сатоши Накамото. По време на кръстосания разпит Малми направи ясно разграничение между Сатоши Накамото и Крейг Райт, въпреки твърденията на Райт, че е едно и също лице.

Приносът на Малми към проекта Биткойн включва управление на форума, в който се помещава хранилището на Биткойн, и актуализиране на съдържанието на Bitcoin.org въз основа на информацията, предоставена от Сатоши.

Кръстосаният разпит се фокусира върху различни аспекти на ранното развитие на Биткойн, включително миграцията на форума, хостващ BitcoinTalk. Макар че Малми признава за миграцията, той оспори твърдението на Райт, че тя е извършена, за да се премахне достъпът на Сатоши.

Що се отнася до комуникацията със Сатоши, Малми си спомня само един случай, в който Сатоши е обсъждал възможността за добавяне на времеви маркери към файловете. Той обаче не си спомня за никакъв частен обмен на информация чрез хранилището за код SourceForge, както твърди Райт.

Вторият свидетел, Адам Бек, известен с това, че през 1997 г. предлага HashCash, дава показания за произхода и потенциалните приложения на HashCash, включително предложеното му използване в борбата със спама по електронната поща и атаките за отказ на услуга. Бек отрече намерението си да създаде с HashCash система, подобна на Биткойн, и посочи, че Bit Gold на Ник Сабо е по-близка до характеристиките на Биткойн.

Бек също така защити работата на Blockstream по Lightning Network, като подчерта ролята ѝ за решаване на проблемите с мащабируемостта в блокчейн технологията. Той отхвърли критиките на Райт към Lightning Network и отхвърли BSV (Bitcoin SV) на Райт като просто производно на Биткойн Кеш (BCH).

В обобщение, показанията на Марти Малми и Адам Бек хвърлят светлина върху критични технически аспекти на ранното развитие на Биткойн и неговите предшественици. Очаква се тези показания да изиграят решаваща роля в окончателното решение на съда относно претенциите на Крейг Райт като автор на белия лист на Биткойн.

Telegram

СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Още Други Новини

БРИКС: Ще присъстват ли европейски държави на срещата през 2024 година?

Годишната среща на върха на БРИКС, планирана за края на тази година, се очаква да се проведе през втората половина на лятото, следвайки модела от предишните години.

17.04.2024 12:00 2 мин. четене

Доларът достигна 5-месечен връх – как се отрази това на другите валути

Индексът на щатския долар (DXY) наскоро достигна петмесечен връх, подкрепен от неочаквано добрите данни за продажбите на дребно в САЩ, докато ключови валути като японската йена и британския паунд бяха подложени на натиск за понижение.

17.04.2024 9:00 2 мин. четене

Google ще инвестира над $100 милиарда в изкуствен интелект

Подразделението за изкуствен интелект на Google, ръководено от главния инженер Хасабис, обяви безпрецедентна инвестиция в размер на над $100 милиарда в изкуствен интелект (AI).

17.04.2024 8:00 1 мин. четене

БРИКС: Важно съобщение от Иран и Китай

Китай и Иран, които са членове на алианса БРИКС, са твърдо обединени на фона на последните събития.

17.04.2024 7:00 2 мин. четене

Подкрепете CryptoDNES

QR код към биткойн адреса:

QR код към етериум адреса:

Все още няма коментари!

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.