НАЧАЛО Други

БРИКС: Прогноза за американската финансова система

24.02.2024 12:00 2 мин. четене
СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
БРИКС: Прогноза за американската финансова система

В резултат на глобалните икономически промени, свързани с отдръпването от долара от алианса на БРИКС, Bank of America предложи прозрения за бъдещата траектория на финансовия пейзаж в САЩ.

Брайън Мойнихан, главен изпълнителен директор на финансовата институция, наскоро сподели своята гледна точка за икономическите перспективи на страната.

През последните няколко години страната се бори с икономическа нестабилност, което накара Федералния резерв да приложи мерки за затягане в отговор на нарастващата инфлация. Понастоящем обаче централната банка изчаква по-нататъшен спад на инфлацията, преди да обмисли дългоочакваното намаляване на лихвените проценти по-късно тази година.

Предизвикателствата, пред които е изправена американската икономика през 2023 г., не могат да бъдат надценени. Нарастващите опасения за инфлацията, съчетани с глобалните опасения по отношение на щатския долар, засилват несигурността сред американските граждани. Макар че ситуацията изглежда постепенно се подобрява, все още преобладават опасенията.

На фона на геополитическия натиск, произтичащ от усилията за дедоларизация, водени от БРИКС, главният изпълнителен директор на Bank of America Брайън Мойнихан наскоро предложи прозрения за бъдещата траектория на финансовата система на САЩ. Той сподели краткосрочната си икономическа прогноза и обсъди стратегическите очаквания на банката за следващата година.

Мойнихан изрази оптимизъм относно представянето на икономиката, като прогнозира меко приземяване със силни потребителски разходи, които са готови да противодействат на икономическите насрещни ветрове. Въпреки това той предупреди за потенциални несигурности, които биха могли да повлияят на икономическата стабилност.

Отчитайки множеството фактори, които биха могли да доведат до повишаване или понижаване на инфлацията, Мойнихан подчерта важността на постигането на инфлационната цел на Фед, за да се предотвратят потенциалните неблагоприятни последици.

Освен това в интервю за Fortune Мойнихан изрази загриженост относно държавния дълг на САЩ, като особено подчерта дефицита от $34 трилиона. Той подчерта необходимостта от проактивни мерки за справяне с този проблем, като се застъпи за сериозен диалог, насочен към възстановяване на фискалната устойчивост.

Тези събития подчертават потенциалните предизвикателства пред американската икономика през следващата година, които се усложняват от геополитическото напрежение, произтичащо от глобалното отдръпване от щатския долар. В тази обстановка оптимизмът за икономическите перспективи изглежда умерен.

Telegram

СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Още Други Новини

БРИКС: Руски министър с важно съобщение за финансовото бъдеще на съюза

Заместник-министърът на външните работи на Русия Сергей Рябков сподели в интервю, че страните от БРИКС обсъждат използването на трансакции със стабилни монети и на платформа за плащания в CBDC с цел подобряване на финансовата интеграция.

24.04.2024 7:00 1 мин. четене

БРИКС: Ще замени ли съюза долара с криптовалути?

Страните от БРИКС развиват смела програма за отказ от щатския долар в полза на единна криптовалута за международна търговия.

23.04.2024 16:00 2 мин. четене

Уличиха двама адвокати от SEC в неправомерни действия срещу крипто проект

Двама адвокати на Комисията по ценните книжа и борсите (SEC) – Майкъл Уелш и Джоузеф Уоткинс – подадоха оставка след критики от страна на федерален съдия за работата им по крипто дело, свързано с платформата DEBT Box на Digital Licensing Inc.

23.04.2024 15:00 1 мин. четене

Прогноза за бъдещето на долара от Morgan Stanley

Morgan Stanley прогнозира светло бъдеще за щатския долар (USD), въпреки опасенията във финансовата сфера за неговата уязвимост в условията на многополюсен валутен пейзаж.

23.04.2024 14:00 1 мин. четене

Подкрепете CryptoDNES

QR код към биткойн адреса:

QR код към етериум адреса:

Все още няма коментари!

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.