НАЧАЛО Други

Британски съд отхвърли иска на Крейг Райт за нарушаване на авторско право

февруари 9, 2023 10:00 1 мин. четене
СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Британски съд отхвърли иска на Крейг Райт за нарушаване на авторско право

С неотдавнашно съдебно решение в Обединеното кралство беше отхвърлен искът на Крейг Райт за спиране на дейността на Биткойн и Биткойн Кеш.

Райт твърди, че неговата версия на Биткойн, известна като BSV, е оригиналната форма на блокчейна и че включването на белия лист на Биткойн в блок 230,009 на Биткойн и Биткойн Кеш е нарушило авторското му право.

Съдия Джеймс Мелър обаче отбеляза, че усилията на Райт да приложи авторското право към файловия формат на Биткойн като литературно произведение не са приложими в този случай.

Мелър заяви, че самото изпълнение на възел (нод) на Биткойн не отговаря на изискванията на закона за авторското право за фиксиране или идентифицируемост.

В резултат на това Райт е инструктиран да премахне препратките към нарушаване на авторското право в исковете си и му е отказано разрешение да обжалва решението.


ПРОЧЕТИ ОЩЕ: Половината криптовалути ще изчезнат от пазара – Кевин О’Лиъри


В миналото Райт няколко пъти е заявявал, че той е истинският създател на Биткойн Сатоши Накамото.

Настоящото дело е отделно от другото, в което Райт възнамерява да съди разработчиците на Биткойн за сумата от 111,000 BTC, която в момента се равнява на приблизително $2.5 милиарда. Във вчерашното решение не се споменава никаква парична сума.

Telegram

СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ

Подкрепете CryptoDNES

QR код към биткойн адреса:

QR код към етериум адреса:

Все още няма коментари!

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

Още Други Новини

Animoca Brands отхвърля твърденията за съкращаване на фонд и спад на оценката

Animoca Brands, компания за рисков капитал и разработчик на Web3 игри, отхвърли твърденията, че е намалила целевата стойност на своя metaverse фонд с $200 милиона или с 20%, до $800 милиона поради нестабилността на крипто пазара и нестабилността в банковия сектор.

март 26, 2023 18:00 1 мин. четене

Президентът на Ел Салвадор премахва данъците върху технологичните иновации

В четвъртък вечерта президентът Найб Букеле обяви, че планира да предложи на Конгреса на Ел Салвадор законопроект за премахване на данъците върху технологичните иновации.

март 26, 2023 15:00 1 мин. четене

CBDC на ОАЕ ще играе важна роля в международните търговски разплащания

Централната банка на Обединените арабски емирства (ОАЕ) наскоро представи нов план за емитиране на дигиталната си валута, известна като “дигитален дирхам”.

март 26, 2023 9:00 1 мин. четене

Sony подаде патент за NFT рамка в игрите

Sony Interactive Entertainment, компанията, която стои зад PlayStation подаде заявка за патент за рамка, която позволява на потребителите да прехвърлят и използват незаменяеми токени (NFT) в множество платформи за игри.

март 26, 2023 8:00 2 мин. четене