НАЧАЛО Други

Чанпен Джао изяви желание да се присъедини към борда на Twitter

03.11.2022 16:31 2 мин. четене
СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Чанпен Джао изяви желание да се присъедини към борда на Twitter

Чанпенг Джао - главният изпълнителен директор на Binance заяви, че има желание да се присъедини към борда на директорите на Twitter, ако бъде поканен от новия собственик на платформата Илон Мъск.

Наскоро Binance вложиха $500 милиона в Twitter. Криптоборсата беше сред многото външни инвеститори. Сред тях са държавния инвестиционен фонд на Катар, фирмата за рисков капитал Sequoia и Fidelity, които менажират над $4.5 трилиона.

По повод приключването на сделката Джао заяви, че Binance планира да играе роля в обединяването на социалните медии и Web3, за да разшири използването и приемането на крипто и блокчейн технологията.

Говорител на борсата потвърди информацията на Чанпен Джао като заяви, че компанията ще създаде екип, който да подпомогне използването на блокчейн технологията от страна на Twitter. Също така според Джао интеграцията ще бъде лесна.

Главният изпълнителен директор на крипто борсата сподели, че Binance е миноритарен инвеститор в Twitter и осъзнава, че Мъск е зает и ще изчака по-подробен план за това как платформата на социалната медия може да използва блокчейн и крипто по-пълноценно. Според него назначаването в компанията не е приоритет на Мъск в момента. Джао би се присъединил към борда под формата на услуга, а не защото има огромно желание.


ПРОЧЕТИ ОЩЕ: Предстоят спадове до нови дъна, твърди анализатор


От Twitter наскоро обявиха, че разширяват пилотната програма, наречена NFT Tweet Tiles, до тестова група, която може да експериментира с публикуването на NFT, регистрирани на няколко борси, включително Dapper Labs, Magic Eden и Rarible. Потребителите ще могат да кликнат върху туитнатите NFT и след това да ги закупят от съответната борса.

Всякакви стъпки предприети в посока крипто и блокчейн от страна на Twitter биха могли до доведат до по-широко приемане на сектора сред потребителите на платформата.

Много любители на криптовалути и NFT често използват платформата за обсъждане на пазарните движения и популяризиране на нови дигитални активи.

Telegram

СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Още Други Новини

Правителството на САЩ създава инфлацията според икономист

Тъй като САЩ се борят с инфлацията, известният американски икономист Питър Шиф обвинява правителството, по-специално Федералния резерв на САЩ, че са причина за нея, като оспори широко разпространеното мнение, че повишаването на заплатите е действителният източник на увеличението на цените.

20.05.2024 19:00 2 мин. четене

Предстои тежко лято за инвеститорите на фондовите пазари

Според експерти от Уолстрийт, интервюирани от Business Insider, инвеститорите се подготвят за предизвикателно лято, като прогнозите са за застой или корекция на пазара през следващите месеци.

20.05.2024 15:30 3 мин. четене

Светът се насочва към геополитическа рецесия – какво означава това

Финансовият срив от 2008 г. и икономическите сътресения, причинени от Ковид пандемията, напомниха на света за суровата реалност на традиционните икономически рецесии.

20.05.2024 14:00 2 мин. четене

Крипто стартъпите са привлекли $2.4 милиарда от началото на годината

Първото тримесечие на 2024 г. е определен като значим прецедент за стартиращите крипто компании, които са си осигурили впечатляващите $2.4 милиарда чрез 518 отделни сделки за финансиране.

20.05.2024 13:30 2 мин. четене

Подкрепете CryptoDNES

QR код към биткойн адреса:

QR код към етериум адреса:

Все още няма коментари!

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.