НАЧАЛО Биткойн

CFTC: Цената на Биткойн (BTC) може да се удвои

30.09.2022 8:10 2 мин. четене
СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
CFTC: Цената на Биткойн (BTC) може да се удвои

Председателят на Комисията за търговия със стокови фючърси (CFTC) Ростин Бенам заяви, че крипто индустрията има "огромна възможност".

Той твърди, че е възможно да станем свидетели на значителен институционален приток, който ще се случи само ако има регулаторна структура. Бенам настоява неговият офис да ръководи усилията.

Бенам е оптимист, стига да има адекватни регулации

“Растежът може да се случи, ако имаме добре регулирано пространство”, каза Бенам, като добави: 

Биткойн може да удвои цената си, ако има регулиран от CFTC пазар.

Небанковите [крипто] институции процъфтяват благодарение на регулирането, процъфтяват благодарение на регулаторната сигурност, процъфтяват благодарение на равнопоставеността … защото са най-умните, най-бързите и с най-много ресурси.

Изявленията на Бенам следват нарастващите международни призиви за крипто регулиране, като наскоро Мейрад Макгинес от Европейската комисия призова за международна координация при разрешаването на предизвикателствата, които индустрията поставя пред “някои от основните аспекти на финансовата система”

Бенам също така заяви, че бюджетът на CFTC в момента е твърде ограничен, за да може ефективно да наблюдава крипто индустрията. 

“Около 60-те дела, които [CFTC] е завела, трябваше да разчитаме единствено на информатори, на жалби на клиенти и на съвети, които идват при нас”, каза той. 

Бенам също така заяви подкрепата си за законопроект, внесен от Сенатската комисия по земеделие, който ще лицензира CFTC като основен регулатор на крипто индустрията.


ПРОЧЕТИ ОЩЕ: Виталик Бутерин: Ето какво предстои за Етериум


Това би разрешило дългогодишния спор между CFTC и Комисията по ценни книжа и борси за това кой какви аспекти на сектора трябва да регулира, както и би позволило на комисията да налага глоби.

Бенам заяви, че именно тези въпроси, свързани с непълното регулиране на криптовалутите и предполагаемото недостатъчно финансиране на CFTC, ограничават способността им да се борят с крипто престъпността.

Telegram

СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Още Биткойн Новини

Критиките към Биткойн са абсурдни – Антъни Скарамучи

Американският финансист Антъни Скарамучи, основател на SkyBridge Capital, наскоро защити съоснователя на MicroStrategy Майкъл Сейлър от упреците на Биткойн критик, който твърди, че Сейлър е навредил повече на BTC, отколкото му е помогнал.

24.05.2024 1:00 2 мин. четене

Манията по Биткойн Runes отминава след огромен срив на транзакциите

Протоколът Bitcoin Runes, стартиран на 20 април, първоначално се наложи като доминиращ в трафика на блокчейна на Биткойн в осем дни, предимно през уикендите, което съвпадна с четвъртото халвинг събитие на Биткойн.

23.05.2024 17:00 1 мин. четене

Американското правителство прие нов законопроект за криптовалутите

Камарата на представителите на САЩ одобри нов законопроект за крипто, наречен Закон за финансовите иновации и технологии за 21-ви век (FIT21).

23.05.2024 8:30 2 мин. четене

Доналд Тръмп започна да приема Биткойн, Етериум и други криптовалути за кампанията си

Уебсайтът на предизборната кампания на бившия президент Доналд Тръмп обяви, че приема дарения в криптовалута, като предоставя на потребителите възможността да правят вноски с фиатна валута или с различни криптовалути.

23.05.2024 7:00 1 мин. четене

Подкрепете CryptoDNES

QR код към биткойн адреса:

QR код към етериум адреса:

Все още няма коментари!

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.