НАЧАЛО Биткойн

CFTC: Цената на Биткойн (BTC) може да се удвои

септември 30, 2022 8:10 1 мин. четене
СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
CFTC: Цената на Биткойн (BTC) може да се удвои

Председателят на Комисията за търговия със стокови фючърси (CFTC) Ростин Бенам заяви, че крипто индустрията има "огромна възможност".

Той твърди, че е възможно да станем свидетели на значителен институционален приток, който ще се случи само ако има регулаторна структура. Бенам настоява неговият офис да ръководи усилията.

Бенам е оптимист, стига да има адекватни регулации

„Растежът може да се случи, ако имаме добре регулирано пространство“, каза Бенам, като добави: 

Биткойн може да удвои цената си, ако има регулиран от CFTC пазар.

Небанковите [крипто] институции процъфтяват благодарение на регулирането, процъфтяват благодарение на регулаторната сигурност, процъфтяват благодарение на равнопоставеността … защото са най-умните, най-бързите и с най-много ресурси.

Изявленията на Бенам следват нарастващите международни призиви за крипто регулиране, като наскоро Мейрад Макгинес от Европейската комисия призова за международна координация при разрешаването на предизвикателствата, които индустрията поставя пред „някои от основните аспекти на финансовата система“

Бенам също така заяви, че бюджетът на CFTC в момента е твърде ограничен, за да може ефективно да наблюдава крипто индустрията. 

„Около 60-те дела, които [CFTC] е завела, трябваше да разчитаме единствено на информатори, на жалби на клиенти и на съвети, които идват при нас“, каза той. 

Бенам също така заяви подкрепата си за законопроект, внесен от Сенатската комисия по земеделие, който ще лицензира CFTC като основен регулатор на крипто индустрията.


ПРОЧЕТИ ОЩЕ: Виталик Бутерин: Ето какво предстои за Етериум


Това би разрешило дългогодишния спор между CFTC и Комисията по ценни книжа и борси за това кой какви аспекти на сектора трябва да регулира, както и би позволило на комисията да налага глоби.

Бенам заяви, че именно тези въпроси, свързани с непълното регулиране на криптовалутите и предполагаемото недостатъчно финансиране на CFTC, ограничават способността им да се борят с крипто престъпността.

Telegram

СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ

Подкрепете CryptoDNES

QR код към биткойн адреса:

QR код към етериум адреса:

Все още няма коментари!

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

Още Биткойн Новини

Биткойн (BTC): Може да видим срив до $6,000

В последното си живо предаване, излъчено на 24 ноември, DecenTrader разкри прогноза за най-лошия сценарии пред Биткойн (BTC), а именно че все още има риск активът да падне под $7,000 в този мечи пазар.

ноември 26, 2022 20:39 1 мин. четене

Биткойн (BTC): Мечият пазар почти се изчерпа, твърди директора на deVere Group

Главният изпълнителен директор на финансово-консултантската компания deVere Group Найджъл Грийн е оптимист, че мечият пазар на криптовалутите ще приключи след месеци.

ноември 26, 2022 15:19 1 мин. четене

Проучване на докторант от Харвард препоръчва Биткойн на централните банки

Докторант от пети курс в Харвард призова централните банки да използват Биткойн (BTC) в резервите си като хедж срещу риска от санкции.

ноември 25, 2022 18:48 1 мин. четене

Биткойн (BTC) ще се завърне по-силен от всякога, твърди Кати Ууд

Основателят и главен изпълнителен директор на инвестиционната компания ARK Invest все още вярва в прогнозата си, че до 2030 г. Биткойн (BTC) ще достигне седемцифрена стойност.

ноември 25, 2022 17:14 1 мин. четене