НАЧАЛО Биткойн

CFTC: Цената на Биткойн (BTC) може да се удвои

септември 30, 2022 8:10 2 мин. четене
СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
CFTC: Цената на Биткойн (BTC) може да се удвои

Председателят на Комисията за търговия със стокови фючърси (CFTC) Ростин Бенам заяви, че крипто индустрията има "огромна възможност".

Той твърди, че е възможно да станем свидетели на значителен институционален приток, който ще се случи само ако има регулаторна структура. Бенам настоява неговият офис да ръководи усилията.

Бенам е оптимист, стига да има адекватни регулации

“Растежът може да се случи, ако имаме добре регулирано пространство”, каза Бенам, като добави: 

Биткойн може да удвои цената си, ако има регулиран от CFTC пазар.

Небанковите [крипто] институции процъфтяват благодарение на регулирането, процъфтяват благодарение на регулаторната сигурност, процъфтяват благодарение на равнопоставеността … защото са най-умните, най-бързите и с най-много ресурси.

Изявленията на Бенам следват нарастващите международни призиви за крипто регулиране, като наскоро Мейрад Макгинес от Европейската комисия призова за международна координация при разрешаването на предизвикателствата, които индустрията поставя пред “някои от основните аспекти на финансовата система”

Бенам също така заяви, че бюджетът на CFTC в момента е твърде ограничен, за да може ефективно да наблюдава крипто индустрията. 

“Около 60-те дела, които [CFTC] е завела, трябваше да разчитаме единствено на информатори, на жалби на клиенти и на съвети, които идват при нас”, каза той. 

Бенам също така заяви подкрепата си за законопроект, внесен от Сенатската комисия по земеделие, който ще лицензира CFTC като основен регулатор на крипто индустрията.


ПРОЧЕТИ ОЩЕ: Виталик Бутерин: Ето какво предстои за Етериум


Това би разрешило дългогодишния спор между CFTC и Комисията по ценни книжа и борси за това кой какви аспекти на сектора трябва да регулира, както и би позволило на комисията да налага глоби.

Бенам заяви, че именно тези въпроси, свързани с непълното регулиране на криптовалутите и предполагаемото недостатъчно финансиране на CFTC, ограничават способността им да се борят с крипто престъпността.

Telegram

СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Още Биткойн Новини

Неактивен от 10 години Биткойн адрес се събуди и прехвърли милиони долари

След десетилетие на спящ режим беше прехвърлено значително количество Биткойн токени от портфейл на нов адрес, на обща стойност около $37.8 милиона, което се равнява на 1432.93 BTC.

юни 8, 2023 18:30 1 мин. четене

Обединеното кралство затяга правилата за крипто реклама

Органът за финансов надзор (FCA) разкри нови правила, които ще влязат в сила на 8 октомври и с които се налагат по-строги правила за рекламодателите на крипто услуги в Обединеното кралство.

юни 8, 2023 15:59 2 мин. четене

Биткойн: Анализатор предупреждава за предстоящ срив – ето защо

Популярен крипто анализатор направи прогноза за бъдещето на Биткойн, като въз основа на мечи сигнал предположи значителен спад.

юни 8, 2023 7:00 2 мин. четене

Coinbase или Binance ще пострада повече от делата на SEC?

Малко след като заведе дело срещу най-голямата крипто борса в света, Binance, Комисията по ценните книжа и фондовите борси (SEC) вече предприе правни действия срещу друга платформа – Coinbase.

юни 7, 2023 19:00 2 мин. четене

Подкрепете CryptoDNES

QR код към биткойн адреса:

QR код към етериум адреса:

Все още няма коментари!

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.