НАЧАЛО Блокчейн

Виталик Бутерин: Ето какво предстои за Етериум

септември 29, 2022 11:44 1 мин. четене
СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Виталик Бутерин: Ето какво предстои за Етериум

Основателят на Етериум (ETH), Виталик Бутерин казва, че водещата платформа за смарт договори трябва да продължи да се развива в посока на дългосрочна устойчивост.

В интервю за подкаст, Виталик Бутерин каза, че има два големи приоритета за общността на Етериум след успешното преминаване към PoS.

Мисля, че има два големи приоритета. Единият от тях е да се измисли мащабирането. Имам предвид това на всички слоеве на екосистемата, като например протоколът на Етериум да се подготви напълно за [т.нар.] „roll ups“ , което включва неща като „prototank“ шардинг, самите roll ups да бъдат напълно готови за потребителите, да се създават приложения върху тях. Също да се създаде добра мостова инфраструктура между тях и всички портфейли да ги поддържат… Не само да се подпомогне завършването на прехода към напълно ориентиран към roll ups Етериум.

Според него следващата важна стъпка е да се задейства преходът на Етериум от режим на бързо развиване към режим на стабилност.

Мисля, че това е преход, който трябва да се случи и наистина смятам, че до известна степен това е неизбежно, защото с разрастването на екосистемата, разходите за промяна на нещата се увеличават. След това започват да се появяват всички тези регулаторни проблеми и много съществуващи заинтересовани страни…

Бутерин каза, че с окончателното завършване на Сливането, разработчиците на Етериум вече няма да се налага да бързат с големите промени в протоколите, а общността ще стане „по-прагматична“ в близко бъдеще. При това той все още твърди, че има тесен времеви прозорец за завършване на всички желани промени в Етериум блокчейна.


ПРОЧЕТИ ОЩЕ: Алткойн скочи със 75% покрай дело срещу Coinbase


Както знаете, общността ни казва да направим нещо точно сега. Така че нека създадем една напълно изчистена прагматична версия и да я пуснем. [Нека се уверим, че правилното следване на пътната карта ще доведе до по-голяма устойчивост в дългосрочен план].

Telegram

СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ

Подкрепете CryptoDNES

QR код към биткойн адреса:

QR код към етериум адреса:

Все още няма коментари!

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

Още Алткойни Новини