НАЧАЛО Блокчейн

Виталик Бутерин: Ето какво предстои за Етериум

29.09.2022 11:44 2 мин. четене
СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Виталик Бутерин: Ето какво предстои за Етериум

Основателят на Етериум (ETH), Виталик Бутерин казва, че водещата платформа за смарт договори трябва да продължи да се развива в посока на дългосрочна устойчивост.

В интервю за подкаст, Виталик Бутерин каза, че има два големи приоритета за общността на Етериум след успешното преминаване към PoS.

Мисля, че има два големи приоритета. Единият от тях е да се измисли мащабирането. Имам предвид това на всички слоеве на екосистемата, като например протоколът на Етериум да се подготви напълно за [т.нар.] “roll ups” , което включва неща като “prototank” шардинг, самите roll ups да бъдат напълно готови за потребителите, да се създават приложения върху тях. Също да се създаде добра мостова инфраструктура между тях и всички портфейли да ги поддържат… Не само да се подпомогне завършването на прехода към напълно ориентиран към roll ups Етериум.

Според него следващата важна стъпка е да се задейства преходът на Етериум от режим на бързо развиване към режим на стабилност.

Мисля, че това е преход, който трябва да се случи и наистина смятам, че до известна степен това е неизбежно, защото с разрастването на екосистемата, разходите за промяна на нещата се увеличават. След това започват да се появяват всички тези регулаторни проблеми и много съществуващи заинтересовани страни…

Бутерин каза, че с окончателното завършване на Сливането, разработчиците на Етериум вече няма да се налага да бързат с големите промени в протоколите, а общността ще стане “по-прагматична” в близко бъдеще. При това той все още твърди, че има тесен времеви прозорец за завършване на всички желани промени в Етериум блокчейна.


ПРОЧЕТИ ОЩЕ: Алткойн скочи със 75% покрай дело срещу Coinbase


Както знаете, общността ни казва да направим нещо точно сега. Така че нека създадем една напълно изчистена прагматична версия и да я пуснем. [Нека се уверим, че правилното следване на пътната карта ще доведе до по-голяма устойчивост в дългосрочен план].

Telegram

СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Още Алткойни Новини

Рекордни приходи от такси в мрежата на Arbitrum след старта на LayerZero (ZRO)

Пускането на LayerZero (ZRO) на 20 юни значително увеличи таксите в мрежата на Arbitrum (ARB), което доведе до рекорден дневен приход от $3.43 милиона, отбелязвайки 16,680% увеличение спрямо предходния ден.

21.06.2024 19:30 2 мин. четене

Големите инвеститори разпродават меме криптовалутата Dogwifhat – какво следва за цената?

Големите притежатели на Dogwifhat (WIF), наричани често китове, предизвикаха спад в цената, като продадоха значителни части от притежанията си. 

21.06.2024 18:34 2 мин. четене

Алткойн сезонът ще започне по-рано според този фундаментален индикатор

Ки Йонг Джу, главен изпълнителен директор на компанията за блокчейн анализи CryptoQuant, сподели гледната си точка за алткойните, тъй като се очертава потенциалното одобрение на спот Етериум ETF за американските пазари.

21.06.2024 16:30 1 мин. четене

Крипто пазарът на червено – корекцията на Биткойн продължава

Въпреки скорошните наченки на възстановяване, Биткойн продължава фазата на корекция, повличайки със себе си по-голямата част от пазара на криптовалути.

21.06.2024 12:59 2 мин. четене

Подкрепете CryptoDNES

QR код към биткойн адреса:

QR код към етериум адреса:

Все още няма коментари!

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.