НАЧАЛО Други

CEO-то на Binance похвали насоките на САЩ за цифровите активи

септември 17, 2022 18:01 2 мин. четене
СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
CEO-то на Binance похвали насоките на САЩ за цифровите активи

Главният изпълнителен директор на Binance Чанпен Джао коментира докладите за дигиталните активи, публикувани от администрацията на Байдън.

Джао сподели положително мнение за насоките като цяло, което е в контраст с липсата на подкрепа от голяма част от крипто общността.

Той сподели следното в низ от туитове:

Чудесно е да се види, че САЩ се движат към предложената крипторамка. Правилното ѝ прилагане ще спомогне за защитата на потребителите, пазарите и ще стимулира отговорни иновации.

Правилните регулации ще стимулират технологичните иновации и ще запазят основните ценности на криптовалутите – свободата и овластяването, като същевременно гарантират, че са налице правилните предпазни мерки за защита на потребителите и за избор. 

Цялостният правителствен подход на САЩ към крипто регулирането ще внесе така необходимата последователност и яснота спрямо сегашната мозайка от щатски закони и разпоредби, които регулират това пространство.

Докладите са важна стъпка в усилията на правителството на САЩ да очертае рамка за политиката си спрямо криптовалутите. Тя включваше призиви от страна на Министерството на финансите за затягане на регулациите, по-нататъшна подкрепа за изследванията на цифровите валути на централните банки (CBDC) и планове за действие срещу използването на цифрови активи от злонамерени страни. 

Джао особено похвали фокуса върху защитата на потребителите срещу измамите и финансовите престъпления, като заяви, че Binance ще продължи да си съдейства с регулаторите.


ПРОЧЕТИ ОЩЕ: Какво е ISO 20022 и защо има значение?


Коментарите му идват в момент, когато индустриалните групи в областта на криптовалутите, включително Blockchain Association и Crypto Council for Innovation, разкритикуваха докладите за липсата на ясни политически препоръки. 

Изглежда подхода на Джао е да си си сътрудничи с регулаторите по света. Миналата седмица, по време на блокчейн седмицата на Binance в Париж, главният изпълнителен директор похвали законодателството на Европейския съюз за пазарите на крипто активи (MiCA), като заяви, че то ще се превърне в „глобален регулаторен стандарт“.

Telegram

СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ

Подкрепете CryptoDNES

QR код към биткойн адреса:

QR код към етериум адреса:

Все още няма коментари!

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

Още Други Новини

Роджър Вер дължи $20 милиона на Genesis

Роджър Вер обвинен в неизпълнението на задължения към Genesis в размер на $20 милиона.

януари 27, 2023 9:59 2 мин. четене

Coinbase глобени с $3.6 милиона

Coinbase, водещата борса за криптовалути, базирана в САЩ, получи санкция в размер на $3.6 милиона от Нидерландксата централна банка (DNB) за това, че не е получила съответната регистрация, преди да започне да предоставя крипто услуги в страната.

януари 26, 2023 18:00 2 мин. четене

FTX публикува пълен списък на своите кредитори

Публикуван е пълен списък на кредиторите, на които управляваната от Сам Банкман-Фрийд фалирала криптоборса – FTX дължи пари.

януари 26, 2023 12:23 2 мин. четене

Крипто и блокчейн решават ключов проблем, твърди комисар на SEC

Kомисар в Комисията по ценни книжа и борси (SEC), заяви, че след ужасната година участниците в сектора трябва да си спомнят какво всъщност представлява криптовалутата.

януари 26, 2023 11:37 2 мин. четене