НАЧАЛО Други

CEO-то на Binance похвали насоките на САЩ за цифровите активи

септември 17, 2022 18:01 1 мин. четене
СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
CEO-то на Binance похвали насоките на САЩ за цифровите активи

Главният изпълнителен директор на Binance Чанпен Джао коментира докладите за дигиталните активи, публикувани от администрацията на Байдън.

Джао сподели положително мнение за насоките като цяло, което е в контраст с липсата на подкрепа от голяма част от крипто общността.

Той сподели следното в низ от туитове:

Чудесно е да се види, че САЩ се движат към предложената крипторамка. Правилното ѝ прилагане ще спомогне за защитата на потребителите, пазарите и ще стимулира отговорни иновации.

Правилните регулации ще стимулират технологичните иновации и ще запазят основните ценности на криптовалутите – свободата и овластяването, като същевременно гарантират, че са налице правилните предпазни мерки за защита на потребителите и за избор. 

Цялостният правителствен подход на САЩ към крипто регулирането ще внесе така необходимата последователност и яснота спрямо сегашната мозайка от щатски закони и разпоредби, които регулират това пространство.

Докладите са важна стъпка в усилията на правителството на САЩ да очертае рамка за политиката си спрямо криптовалутите. Тя включваше призиви от страна на Министерството на финансите за затягане на регулациите, по-нататъшна подкрепа за изследванията на цифровите валути на централните банки (CBDC) и планове за действие срещу използването на цифрови активи от злонамерени страни. 

Джао особено похвали фокуса върху защитата на потребителите срещу измамите и финансовите престъпления, като заяви, че Binance ще продължи да си съдейства с регулаторите.


ПРОЧЕТИ ОЩЕ: Какво е ISO 20022 и защо има значение?


Коментарите му идват в момент, когато индустриалните групи в областта на криптовалутите, включително Blockchain Association и Crypto Council for Innovation, разкритикуваха докладите за липсата на ясни политически препоръки. 

Изглежда подхода на Джао е да си си сътрудничи с регулаторите по света. Миналата седмица, по време на блокчейн седмицата на Binance в Париж, главният изпълнителен директор похвали законодателството на Европейския съюз за пазарите на крипто активи (MiCA), като заяви, че то ще се превърне в „глобален регулаторен стандарт“.

Telegram

СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ

Подкрепете CryptoDNES

QR код към биткойн адреса:

QR код към етериум адреса:

Все още няма коментари!

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

Още Други Новини

Binance добави майнинг пул за ETHW протокола

Според Binance потребителите, които изберат да се присъединят към басейна за добив на ETHW, няма да бъдат таксувани, като офертата ще продължи до 29 октомври.

септември 30, 2022 15:13 1 мин. четене

Още една компания за копаене на Биткойн (BTC) става публична

Компанията за добив на Биткойн (BTC) Rhodium Enterprises планира да се листне на Nasdaq под символа „RHDM“ чрез обратно сливане с фирмата за бизнес консултации SilverSun Technologies Inc., съобщи Bloomberg на 30 септември.

септември 30, 2022 13:11 1 мин. четене

BlackRock ще стартира ETF за метавселена

BlackRock Inc. планира да създаде ETF, за да даде на клиентите си възможност да добавят в портфолиата си компании с експозиция към метавселената.

септември 30, 2022 11:30 1 мин. четене

Политиците в ЕС критикуват ролята на Amazon в дигиталното евро

Членове на Европейския парламент (ЕП) разкритикуваха решението на Европейската централна банка (ЕЦБ) да привлече Amazon за партньор.

септември 30, 2022 10:12 1 мин. четене