НАЧАЛО Други

CEO-то на Binance похвали насоките на САЩ за цифровите активи

септември 17, 2022 18:01 2 мин. четене
СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
CEO-то на Binance похвали насоките на САЩ за цифровите активи

Главният изпълнителен директор на Binance Чанпен Джао коментира докладите за дигиталните активи, публикувани от администрацията на Байдън.

Джао сподели положително мнение за насоките като цяло, което е в контраст с липсата на подкрепа от голяма част от крипто общността.

Той сподели следното в низ от туитове:

Чудесно е да се види, че САЩ се движат към предложената крипторамка. Правилното ѝ прилагане ще спомогне за защитата на потребителите, пазарите и ще стимулира отговорни иновации.

Правилните регулации ще стимулират технологичните иновации и ще запазят основните ценности на криптовалутите – свободата и овластяването, като същевременно гарантират, че са налице правилните предпазни мерки за защита на потребителите и за избор. 

Цялостният правителствен подход на САЩ към крипто регулирането ще внесе така необходимата последователност и яснота спрямо сегашната мозайка от щатски закони и разпоредби, които регулират това пространство.

Докладите са важна стъпка в усилията на правителството на САЩ да очертае рамка за политиката си спрямо криптовалутите. Тя включваше призиви от страна на Министерството на финансите за затягане на регулациите, по-нататъшна подкрепа за изследванията на цифровите валути на централните банки (CBDC) и планове за действие срещу използването на цифрови активи от злонамерени страни. 

Джао особено похвали фокуса върху защитата на потребителите срещу измамите и финансовите престъпления, като заяви, че Binance ще продължи да си съдейства с регулаторите.


ПРОЧЕТИ ОЩЕ: Какво е ISO 20022 и защо има значение?


Коментарите му идват в момент, когато индустриалните групи в областта на криптовалутите, включително Blockchain Association и Crypto Council for Innovation, разкритикуваха докладите за липсата на ясни политически препоръки. 

Изглежда подхода на Джао е да си си сътрудничи с регулаторите по света. Миналата седмица, по време на блокчейн седмицата на Binance в Париж, главният изпълнителен директор похвали законодателството на Европейския съюз за пазарите на крипто активи (MiCA), като заяви, че то ще се превърне в “глобален регулаторен стандарт”.

Telegram

СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Още Други Новини

Саудитска Арабия ще инвестира $5 милиарда в държавите от БРИКС

По време на неотдавнашната среща на върха на ООН за климата Обединените арабски емирства (ОАЕ), като новоприет член на БРИКС, поеха значителен ангажимент от $5 милиарда за укрепване на икономическото партньорство.

декември 2, 2023 21:00 2 мин. четене

Binance и сериозните им инвестиции в лобиране

През последните няколко години Binance значително увеличи инвестициите си в лобиране, като през 2023 г. разходите за Binance и Binance.US надхвърлиха $1 милион.

декември 2, 2023 18:00 1 мин. четене

САЩ иска икономически да осакати Русия – санкциите може да продължат дълги години

Очаква се през следващото десетилетие Съединените щати да поддържат санкциите срещу Москва, за да намалят значително енергийните приходи на Русия.

декември 2, 2023 15:00 2 мин. четене

Топ 3 акции, които може да скочат през 2024 г.

След заседанието на Федералния комитет по операциите на открития пазар (FOMC) очакванията за лихвените проценти се промениха.

декември 2, 2023 11:00 2 мин. четене

Подкрепете CryptoDNES

QR код към биткойн адреса:

QR код към етериум адреса:

Все още няма коментари!

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.